Друштво јас се слушнав со доктор за состојбава што ми е изминатава недела и ми кажа дека овој месец бил многу тежок, големи промени на времето….сите што се почуствителни ги осеќаат тие промени. Ми препорача да пијам белмиран дан и белмиран сан, по половинка на утро и на вечер, ги земав уште вчера, денес сум супер фала му на господ. Ќе ги пијам апчињава една недела па контрола ќе имам кај докторот, можеби ќе има некој ефект и од апчиња на природна база за да не се труеме со хемија, обавезно ќе споделам искуство наредниве денови, може ќе му помогнам на некој
Здраво на сите! Дали ви се има случено ако сте јаделе нешто малку за доручек или воопшто да не сте јаделе да добиете благи вртоглавици ?
Kako se spravuvate so nesonicata? Kje si legnam kje zaspijam i se budam kaj 2/3 pa imam teshkotii da zaspijam. Pochnav so terapija elicea 5 mg i demetrin nevecher 1/2 i sabajle 1/4 kje ve molam za sovet
од кога ја почна елицеата имаш несоници или и од пред да ја пиеш,инаку и јас појам деметрин меѓутоа мислам тоа е мн мала доза од четврт апче,во принцип тераписки оди пола наутро,пола за ручек,цело навечер неколку недели и потоа се намалува со него
Jas non stop imam i plus ja dojam kerkickata i od toa uste poveke. I nekogas i ke jadam pokasno i pak vrtoglavici. Ama gledam da ne mislam i da funkcioniram normalno.
Нешто ново ми се случува што не ми се случило до сега, почнувам да се губам како да не ми се реални луѓето што ги гледам, ги слушам, а не ги разбирам што зборуваат, предметите ми се чудни како да се стеснуваат или се прошируваат, а сепак се исти. Си викам дали јас го живеам животот или има некоја друга како мене во друг свет и ме контролира..може се глупости не знам ама така се чувствувам..не знам дали станува збор за дереализација/деперсонализација или што бутур ми е.
Апчињата се на природна база, дури кога ќе ги отворам ептен мирисаат на билки, ги има по аптекиве без рецепта се. Многу ми се допадна што искусен психијатар ми ги препорача, два дена ги земам и доста добро се чувствувам, осеќам дека навистина делуваат, ме опуштаат, претходно немижев да легнам да се опуштам а еве вчера и денес така малку и ми се дремнува, тоа е знак на опуштање
Zdravo. Dali nekoj od vas ima zuenje vo usi i glavobolka locirana na ednata strana od glavata. Kaj mene zuenjeto e cesto i trae samo nekolku sekundi, isto i glavobolka i posle od koga pominat cela se tresam, si mislam da ne imam tumor ili da ne dobijam mozocen udar.
Isto i jas custvuvam i jas beev na doktor i mi rekoa nisto nemam se do psihata e. Ne grizi se nisto nemas, ako sakas pisi mi.
Mene me boli samo levata strana na glavata, taka kako pecenje, ne bolenje i toa seto zaedno so trnenje na lev obraz, leva raka, noga..... Dva pati na magnet se aknav, 20.000den si dadov A sekako mozes da si napravis pregled na nevrolog, ama ako nema potreba od snimanja, nemoj kako mene da se akas po snimanja
Pravev krvna slika, ispituvav d dimeri i troponini. I na kardiolog bev 3 pati. Posledniot pat kardiologot mi rece poveke da ne odam i da se smiram psihicki. Sega ne znam magnetna dali da pravam na glava.