Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    не читај,јас такви информации не читам ,само нешто што ми е интересно,а инаку порано и мене тоа да,сега веќе не ми делува

2. LuckyCharm

LuckyCharm Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    196
    Исто скроз. Вчера многу се потресов. Уште сабајле пишаа кај детево во група дека им починал професор од школото, а потоа и сите портали објавија за професорот Барбутов. Ме држи и денес, ужас сум.
    Млад душа, нека му е светол патот. :u:

На Beautiful Dreams му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Дали има некој со главоболки овие два дена, мислам некој главата ми ја тегне:whew:

4. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Ic da ne trosis pari

5. bs1234

bs1234 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Dobra vecer! Nojke mn losi sonista vo posledno vreme sonuvam pa duri I sum zborela noke sum se karala I sl pokraj Dadenata terapija za anksioznos dali e od lekovite ne znam so mi se slucuva I nasabajle koga ce stanam isplasena sum dodeka si dojdam na sebe dali nekoj ima takvo iskustvo citav magnezium b6 pomagale za ubav son ama mi e strav da se napijam posto pijam lekovi za anksioznost pozdrav.

6. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    па магнезиум и б6 одат со лекови за анкс,слободно можеш да пиеш

7. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93

Lujge ako imate vreme da go slusate ova ama so razbiranje mislam deka ce vi pomogni, jas pocnav da gi vadam site problemi i stravovi na hartija, abe se shto mi se slucuvalo dosega a i pomaga, veruvam deka i na vas ce vi pomogni srejcno :)

Последна измена: 3 декември 2022
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Mozis slobodno magnezium B6

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.394
    Оваа е книга и е одлична

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Јас до пред 8 месеци пиев елицеа од 20 мг. и ми рекоа од како ќе почнеш да се чуствуваш добро да ги одкажам,но до пред да ги одкажам се беше во ред, но потоа пак истото и реков од тогаш ако не си помогнам сам нема ништо да помогни, ни апчиња ни ништо, малце мислите на друга страна, да гледате колку што е црно околу вас да пронајдете бело е тоа бело ќе ве подобри, среќно!

11. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    не те фаќаа после откога откажа ад,анкс и панични на најако?јас оставив пред 2 месеца ад и не сум јас истата што бев,но некако се борам али безуспешно

12. Ines5

Ines5 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Kolku vreme gi piese antidepresivite?

13. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Ме фаќаа напади ито многу јаки со вжештување цело тело, ладна пот, ко да имаш обрач на лицето страшни симптоми, и од тогаш реков јас сам ќе си бидам свој психолог, тие АД моментално можат да ти подобрат ситуација ама потоа пак истото, затоа во нашава државичка не останаа салам доктори и ги мрзи да ти дадат програма како да го решиш тоа без апчиња, и тие нормално ќе ти препишат некој јак АД и после оди одтарасајсе од тоа, затос по природен пат е најубаво сами на себе да си бидете психолози.

На SnowWhite8 и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  14. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Ми ги пишаа за 4 месеци, ги пиев 4 месеци, имаше подобрување, ама нивна грешка беше не ми рекоја пополека да ги одкажуваш, тие ми рекоја одма, е тоа одма прави проблеми, од тогаш реков стоп, ни психолози ни ништо, треба да ги гледаме работите малце од друга страна и тоа што ви е тригер за паничните напади треба да ставите едно големо СТОП и ќе видите пополека како се подобруваат работите, подолу објавив неколку линкови од Мартин ако иматр време слушајте внимателно сите ќе се пронајдете, и јас се пронајдов во тоа што кажува.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93

Се надевам дека ќе ви помогне и ова :)

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ти благодарам,инаку 8 години пиев Пароксетил или Депрозел,панични сега ме утепуваат

17. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Pojceto vi predlozuvam da gi isslushate videata od Martin Jovanoski mnogu pazlivo i so razbiranje i pomagaat, kako sto veli : treba da ja gledame i dobrata strana na anksioznosta :), ako uspeeme da ja vidime dobrata strana na anksioznosta togash imame custvo na podobruvanje :)

18. Willbeokay

Willbeokay Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Здраво на сите :)
    Последно време ми се случува како да не можам да дишам, т.е како да имам една грутка на грлото и не ми дозволува да дишам правилно, и кога јадам се плашам да голтнам дека мкслам ке се удам. Не можам ни на предавања, ни на градски автобус... никаде не можам да седам на мира, цело време мислам како да не ќе можам да дишам веќе и ќе умрам и цело време само си голтам плунка но и устата ја чуствувам како да ми е сува. Многу паника правам и не можам да седам смирена и сите како да зјапаат во мене. Знам дека сето ова ми е ментално и само кога мислам на тоа се чуствувам така лошо, но некаде прочитав дека било еден знак на аксиозност. Дали на некој му се има случено вака, и ако да, дали ќе може да сподели како се справило со тоа?

19. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    има и водена медитација која исто помага за панични и анкс,јас почесто ја практикувам пред спиење,али вајда треба време додека самата психа и организам научат да бидат потполно смирени

20. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    99
    Mene otkako pocna koronata i nosenjeto na maskite mislam mi se poremeti grloto, suvost, tesko goltanje, sekako i psihata mi imase vlijanie, probuvav so lizenje bomboncinja, djvakanje mastiki, i na kraj otidov na pregled na orl za da se uveram deka nemam nisto. Do tolku e jaka psihata sto otkako bev na pregled posle toa mi go snema toa cuvstvo, sto znaci mislite mi doprinele poveke.
    I nekoi denovi mi se pojavuva istoto cuvstvo no probuvam da ne mislam.

На Elenpelen и Willbeokay им се допаѓа ова.