Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Овие два дена сум катастрофа, толку многу сум емотивна, плачам на секои две минути вчера ми се идеше цела да се огребам по лице колку почнав да се мразам себе си, гадна сум, една проста психа не знам да си ја управам, аман ми е веќе ТАГА ТАГА ТАГА СТРАВ ОД СЕ одвратна сум, гадна, не знам каков епитет да си дадам веќе толку многу се мразам, само плачки, страв ми е што дишам веќе, аман ми е..

2. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Jas se osekam kako da srceto ke mi izlezi i otkaze, tesko mi e disenjeto, vrtoglavici, glavobolki, kako da mozocen ke me udri, od desnava strana osekam kako da mi se zdrvuva, a i pred ciklus sum. Gledam da se kontroliram i da ne mislam na toa. Tesko odi ama moram zatoa sto imam kerkicka malecka i plus ja dojam. Gledaj i ti ispolni si go vremeto. Zemi citaj knigi, gledaj filmovi, setaj ispolni si go vremeto, taka ke ti e polesno.

3. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Ista sum, i uste mnogu ima takvi, ne si samo ti, e sega sigurno si vikas - zosto bas jas, ama toa prasanje site si go postavuvame, why me

4. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Ne prepisuvajte se na ciklusot, ima mnogu drugi raboti sto pottiknuvaat ankcioznost, odi na psihijatar, razgovaraj ako treba ke zemas i lekarstva, mozebi te ima fateno post porodilna depresija, ne si igraj, ti dzabe go dois deteto, takva sekoj den moze moze i mlekoto ti e oslabeno, i sebe i nea pravis poloso, ako treba nema da ja dois, ke si pies terapija za da budis zdrava i prisebna da mozis da go gledas deteto,ednas dva pati okej, ama ti si sekoj den takva, odma na psihijatar.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Jas ima momenti koga se custvuvam loso, koga ne mi e ispolneto vremeto. Posebno koga sum pred ciklus, a mleko si imam za kerkickata. Zatoa gledam da si go ispolnam vremeto i da ne mislam na toa. Predhodno bev poveke ama sega se smiri. Ima nekogas koga ke se custvuvam neubavo ama ne sum non stop.

6. Dorickaa1507

Dorickaa1507 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    28
    Zdravo dechki, eve ja da pisham neshto za mene i ako znae nekoj da mi dade nekoj sovet bi vi bila mnogu blagodarna.
    Imam 16 godini, vtora godina sum. Od sekad sum bila nekako pod stres, bukvalno se stresiram za sitnici. Od neshto najnebitno ja ke napravam deka e neshto seriozno. Eve prost primer, ke se izbrukam neshto pred nekoj, pr onoj den profesorot me fati kako sedam na telefon na chas i me opomena ama chovekot bukvalno nishto ne mi kazha samo reche aaa nekoj sedi na telefon ne chita lekcija i nishto drugo ne mi kazha. E sega jas od toa bog da chuva pravam kako kojznae shto da mi rekol pred cel klas. Ke sednam da ucham ke mi tekne na toa, ili ke si legnam i pak mi teknuva na toa. Togash pochnuva da me boli stomak nekako, ednostavno se stresiram i nemozham da se skoncentriram. Eve ova beshe samo eden primer i gi ima kup drugi i celo vreme pravam neshto seriozno od tie raboti shto se tolku nebitni a ne mi iskachaat od glava.
    Ili na primer sedam preska so dechko mi vi dvor i zborime neshto on mi kazhuvashe neshto shto mu se imashe slucheno, semeen problem, i jas slusham i toj bukvalno ke zaplacheseh kazhuvajki i jas go gushnav. Samo go gushnav. Edna profesorka doagja i ni veli shto pravite vie neli vi e sram pa ima profesori tuka vnatre ajde trgnete se bla bla. E sega i toa ne mi iskacha od glava. Ne znam shto mi e i zashto ne gi zaboravam tie raboti shto bukvalno se tolku nebitni.
    Ako znae nekoj da mi kazhe shto mi e, kako da pochnam da ne obrnuvam vnimanie na takvi raboti, bukvalno nemozham vekje, mi smeta i vo uchenje i vo se.
    Fala vi odnapred ako ja prochitavte porakava

7. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    So malo bebe ne mozis da ne ti e ispolneto vremeto, so bebe majka nema voopsto vreme za nisto vremeto i e preispolneto duri i ne i stiga, a mleko moze da imas so cisterni ama da ti e slabo, za dobro na dvete ti vikam, razgovaraj so psihijatar, sum videla mnogu majki so takvi problemi sto gi zanemaruvaat,a posle se cudat sto im se slucilo, nie ovde ne sme doktori, nie samo si razmenuvame iskustva i davame predlozi, za takvi sostojbi razgovarame so doktor.

8. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Sega mi e preispolneto vremeto i nemam mnogu vreme. Ako sum kaj moite tie ke ja zemat i jas ke sum poslobodna pa malku ke si po mislam nesto, ama gledam da se kontroliram. Online se slusav so psiholog i dobro bev. I sega sum podobro zatoa sto mi e ispolneto vremeto. Ama mene mi e ako ne sum jadena ili nemam dovolno tecnosti pieno i od toa mi se vrtoglavicite. Gi napraviv site ispituvanja i se bese vo red fala mu na Gospod. Sega znam deka nisto ne mi e deka se e do psihata. Se nadevam ke me drzi ova deka nisto nemam i deka ke sum super.

На Tarantulla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Da mozhi i toa pomagaat dosta

10. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ме интересира дали и вие со панични и анкциозност немате апетит и слабеете како мене?

11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Јас имам анксиозност уште многу одамна, пиев и терапија, сега по потреба само хелекс од 0,25 и едни на природна база ги почнав пред неколку денови, ислрена да бидам панични напади немам, но од пред извесен период не се чувствувам баш најдобро, имам симптоми кои никогаш до сега сум ги немала, цело тело ми се треси, како да не сум јадела три дена, низете и рацете тешки ги осеќам, некако се правам со потешкотија, вчера до кај 13часот бев супер после тоа неколку часови го имав ова чуство, денес пд сабајле ми е така, покрај тоа што ми се треси телото немам ни апетит (дел од самата состојба) неможам да се опуштам, не ми се седи, не ми се работи, не ми се гледа ништо на телефон, ништо не ми се прави, се на се во млментов катастрофа сум. И секако дека ќе слабееме штом не јадиме, а плус и нервозни црева, од сабајле до сега 4 пати бев во вц (facepalm)

12. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    исто,а кога примав ад немав тоа али имав јаки нус појави и заради тоа ми го прекинаа,сега ми дадоа есциталопрам или елицеа и незнам дали да ги појам,еве две-три недели се мислам,на твојата симптоматика да се надоврзам и несоници ако не се напијам сега деметрин и жешштини на телото ко струја

13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383

14. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Jas imam panicni ama apetit ko luda samo jadam duri sum zdebelena, mozebi od ad mi e apetitov

15. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Pocni da gi pies

16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ти вајда јадеш од ад,гарант

17. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Izgleda, koga mi pocna ankcioznosta nemav ic apetit samo mi se losese mi se gadese nisto ne jadev, piev tri pati po dve b6 pa taka da kasnam nesto, se isusiv, koga pocnav terapija mi dojde apetit, a i mnogu lugje sto pijat sto gi znam se debeleat od ad

18. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас кога пиев пароксетин за 8 год ставив 6кг,а сега пак немам апетит и пак се исушив скроз

19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    472
    Mozebi treba pak na ad terapija da bidis

20. Mimi84

Mimi84 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj probal so 5 HTP i kakvoisustvo imate....