Posle kolku vreme odkako ke se napiete Ad go piete sedativot? Utre zapocnuvam so terapija so golem strav , se nadevam nema da imam golemi nuspojavi
Ako razmisluvas taka poubo ic ne pocnuvaj, ti treba da si mislis deka za brzo ke ti bidi podobro ke si funkcioniras, a ne odma negativni misli, apcinja ke pies, ne otrov, a za sedativot mozis koga sakas, mene mi se desilo i istovremeno da gi ispijam, sigurno doktorot ti dal sema kako da pies.
Не сум се напила недела дена никакво апче и освен што сум на моменти нервозна, иначе сум супер. Да видиме до кога ќе издржам вака. Сакам да ги баталам скрос и никогаш да не зависам од нив, но да видиме до кога... На сите ви посакувам да застанете на своја нога еден ден. И пролетта ги баталив, ама пред месец-два им се вратив пак. Немам многу надеж дека ќе е долгорочна работава, ама ај мисли позитивно за да биде позитивно. Ширам позитива!
Здраво дечки дали знае некој дали може да се вади заб со анестезија пошто пијам дијазепам.Дали е опасна анестезијата со дијазепамот.
Mene mi se slucuva od stres da mi igraat muskulite na teloto, t.e. nervite ko da imam mravki vo nozete na delot na podkolenicite.
Na nevrolog bev denes i mi pravea emg na noze... korenite na L4 i L5 i S1 mi se zeznati od kicmata i dali od toa mi igraat muskulite na nozete i me faka panika.
Не можам да си поверувам до кој степен ме доведе анксиозноста, дали од страв, стрес, испитано се, и ехо на срце, ехо и хормони на тироидна, не можам да ги ставам во ред притисокот и такихардиите, и самото одење на работа изгледа ми пречи, преку недела сум крш, за викенд сум во ред. Има моменти кога не мислам на лошо но потсвеста си работи.
За се' треба време... Биди упорна и мисли позитивно. Мора да помине и ќе помине. Речи си не сум сама, го можам ова. Во текот на денот биди поорганизирана, напумпај се со обврски за да не остане време за лошото.
Си почна чувство некое на долната вилица како да ми е фатена, да ми трне.... како слаба да ја осеќам не знам да објаснам
Овие мисли не можам да ги поднесам и контролирам оваа недела, просто не знам какп наоѓам време и на работа да мислам, на срце, такихардии, притисок, страшно.
Cuvstvuvam slabost vo teloto, t.e kako da ne go cuvstvuvam teloto, mi se cini kako da nesto loso ke mi se sluci, me faka strav i me stega srceto.