Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Баш ми е мило за тебе. Ништо одмарај сега, за жал ние со оваа дијагноза една ден веселење, три дена од кревет нема станување после. Битно помина супер:)

На velfi, steela.honey и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    99
    Од вчера сум крш, пак мислите за грлото, вчера малку ми залетна храна, и цел ден внимавам како џвакам да не се задавам ☹️ денес усната ко да не е моја, аман се прашувам дали ќе заврши оваа агонија, се прашувам како само мене може да ми е нешто, не можам да уживам во денот со семејството.

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.262
    Допаѓања:
    37.077
    Јас немам анксиозност туку симптоми на анксиозност поради тироидната односно поради хипертиреоидизам. Денес од сабајле времето е облачно, тмурно и врнежливо и почна да ме стега вратот и доле под брадата како да имам нешто и уште малку ќе останам без воздух и треба да викам брза помош. Отворив прозор за воздух да можам да дишам. Јадев покасно од страв да не се задавам. Црните мисли ми се нижеа една по друга, никако не можев да ги сопрам. Сега ми е подобро. После кафето седев на телефон повеќе од 15 минути и после тоа вака ми стана. Сега ми е подобро само чувствувам нешто во вратот како некоја кнедла потврда.
    Последниве четири дена само два дена пиев апче, заборавив, па може и тоа придонесе.

На mal.ecka и Skorpija12 им се допаѓа ова.
  4. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    3.180
    Има ли тука некој кој многу сака да спие, и го тера на спиење (од лекарства, можеби)? Јас душа давам за спиење, знам дека претерувам ама не можам против тоа. И дома не ме разбираат, мислат сакам да сум непродуктивен. Јас ако сум надвор - цело време мислам на тоа како ќе ми биде кога ќе си одам дома за да си легнам, да поспијам.
    Сакам да кажам, дали е ова чест симптом за анксиозно нарушување? Или само од лекарствата ми е?

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ista sum od sabajle, skroz isto :)

6. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Паднав физички и психички, готово.

На Maryy. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lillac

lillac Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Луѓе ви се случува ли наеднаш да блокирате, значи јас понекогаш основни функции не можам да извршувам, како некоја играчка што е тешко да ја уклучите, пример одам до некаде сама пример да купам нешто, влегувам, слушам само звуци секој зборува а јас се кочам лебдам летам, кога дојде ред да наплатам или така нешто пак кочење занесеност, како да не сум тука. Се грижам ќе помисли некој дека на нешто дроги супстанци сум од тоа мое отсутно понашање, ама некогаш ми е тешко да сум присутна не знам како да објаснам, згора на се концентрација нула, мозокот чинам ми се исуши од анксиозност.

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.262
    Допаѓања:
    37.077
    Јас симптоми од скоро имам и стварно страшно е. Ми се десило само што ќе влезам в маркет да се изгубам и појма немам по што сум дошла и викам џокер ќе сети се сети се накај кои полици треба да одиш, како да лебдам и под дроги да сум, и си викам да не помислат оваа е луда или сака да краде. Едно време се гушев само што ќе влезев в маркет, снемував воздух. А на каса се немам изгубено до сега освен еднаш кога ми се слоши па пред да дојдам јас на ред мораше да седнам, а плус со две мали деца бев, па се тресев до дома едвај чекав дома да влезам.
    Многу страшно е анксиозност.

На Libra ❤, mal.ecka и lillac им се допаѓа ова.
  9. lillac

lillac Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Исто исто, значи мозокот како преоптоварен ми е и со толку малку информации некогаш , си викам како другите функционираат. И јас се плашам од тоа што велиш , значи да не помисли некој оваа луда е или друго, ми се иде малце па ќе се срушатм а си велам толку едноставно нешто,не можам ни да купам нешто што сум наумила.... Но мозокот кочи , понекогаш и од телевизија, звуци, социјални мрежи, пишување со овој оној , се ме преоптоварува и мислам ќе ми испрсне мозокот од хаос, па и работа ми е таква што треба да сум нон стоп Алерт што се вика.

На Libra ❤ и Skorpija12 им се допаѓа ова.
  10. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    98

Б6 или чај/капки од валеријана, медитација или книга. Инаку пречесто ми се случува. Обично после некој длабок разговор со блиска личност.

11. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.739

Што пиеш?

12. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    3.180
    Наутро пола лорсилан од 2.5 + флуоксетин, навечер уште пола лорсилан и 1 рисперидон.

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Од лековите ти се спие

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    Мислам дека од тоа Лорисланот најмногу ти се спие, мене пола од 2, 5 ме смирува, а некогаш и заспива.
    Толку си вознемирен што на два пати ти го даваат?

15. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    3.180

Па фактички една таблета на ден, два пати по пола.
    Не знам дали ми се спие од тоа, мислам дека токму тој лек ми помага најмногу. Како без него поим неам, знам дека ствара и зависност, ама имам искуство, сум го прекинувал без проблем.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.398
    Исто и јас....
    Нз дали сме научени на него или зависни

17. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    3.180

Научен ќе да сум повеќе. Само се вртам у круг.

18. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Фалии витамин Д сега, друго е лето, ќе излезиш, ќе појдиш некаде на плажа ќе се попечиш на сонце малце и друго кажува, сега во зима малце да има сонце се излегува надвор доволно е да зрачи сонцето на лицето

19. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    99
    Denes sun krsh, kako moze tolkava voznemirenost vo gradi da imam, se prepotuvam od strav, me bocka od leva strana, grbot pozadi, strasno, mislite samo negativni.

20. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Од рисперидонот најмногу