Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Od kaj pa ti znaes,kako e da se odviknuvas od beznzodijzepami ,na toa mislese pod opijati ?Ili samo citase po stranski forumi i videa?

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Сами си комплицирате.
    Нит гледам нит читам странски форуми.

Психолог, психијатар, јога, дневник, излегување колку можам.

Не се оптоварувајте за одвикнување, навикнување, хероин, мероин.

Ако си всадите в глава дека нема да излезете од која било ситуација или вечно ќе пиете ад и седативи. без да мрдните со прст, тоа и ќе го живеете.

Промена, промена, промена

На Manev и ani23 им се допаѓа ова.
  3. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    работам на психијатрија :)

4. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    benzo I opiati ko tramal, fentanil, petidin imaat slicno dejstvo u smisla na opustanje I lesno se stanuva zavisen namerata mi bese da kazam deka ne trebaat da se zloupotrebuvaat tuku problemot da se reshi

5. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Мислам дека воа не сака да го слушне никој што се наоѓа во озб проблем мојата биполар е на хормонална основа така да и наглава да стојам џабе

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    4.039
    Za drugive ne znam ama od dijazepam ne se stanuva zavisen.
    Majka mi po preporaka od kardiolog i bile prepisani uste na 18 god, denes ima 58, pie po potreba pri tahikardija i voznemirenost od istata.
    Isto i jas, pijam po potreba koga ke mi se javat preskoci na srce ( pijam i terapija druga za niv) se slucuva i po dve nedeli da ne se napijam dijazepam, ova e vaka so godini. Potreba konstantna od nego nemam, koga imam maka zemam.

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Sorry, се надевам се ќе биде во ред.

Потруди се колку можиш поќе

8. DarthVader99

DarthVader99 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Decki zdravo na site soborci , ne sum bil aktiven na forumov 8 godini ama eve me pak posle dolgi godini psihoterapija odluciv na psihijatar da odam koja sto bese naj prekrasnata doktorka koja sto ja imam zapoznaeno i rece , dete aj beveska doza xelex od 0.25 sabajle i navecer mesec dena , gi pijam extra e nikad bolje ne sum se osekjal , sega sakam iskustva od vas sto kako znam deka ne e dobro ama fuck it se osekjam kako nov

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Zdravo,preku den imam pokacen krven pritisok do 140 so 80 vrtoglavici i treperenje na telo,navacer obicno pred da si legnam ne mi e nisto a sabajlee koga ke stanam mi se losi i cel den mi e takov depresiven mislam na gluposti i koga ke odam nekade me faka panika deka ke se onesvestam i ne znam sto da pravam vo momentot mi se losi i mi tezi glavata edvaj cekam da si odam doma…dali ovaa se smeta za anksioznost i panicen napad ?

10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Да, типично

11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Тоа е тоа, дел од ова како јас да сум го пишувала, со години бев многу добра со анксиозниста, дури пребродив и депресија, за жал минатиот месец некако се разнишав психички, некои денови ми е добро, панични напади не ни имам, но тресење на телото, вознемиреност, немир од нигде никаде…на моменти страшно се осеќам и покрај тоа што пијам хелекс. Незнам до кога ќе трае ова, ме измачува, има денови кога неможам да функционирам нормално, со потешкотија ги извршивам и најобичните обврски. Ќе ве замолам доколку некој познава добар психолог или психијатар во Скопје нека ми пише.

12. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Знам како ти е,само што мене со години ме лечеа од епилепсија немав ништо 5 години сега како последица на тогашните несвестици ме фаќа многу голема паника и во моментот се мразамм …

13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Секој со својата мака сме, кристално јасно ми е дека друг живит немаме, дека треба да уживаме во секој ден, да се радуваме на секој нов ден, но во ваква состојва просто е невозможно :( јас вакви симптоми на тресење, немир никогаш не сум ги имала, па правев испитувања да не е нешто друго, не по се изгледа дека е психички проблем. Неможам да се опуштам да си прилегнам, да читам книга, да гледам тв… дали некој друг има вакви симптоми, а панични напади немам, не се ни сеќавам кога имав последно

14. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Јас не можам ни во бутик да издржам 5 минн одма ми се повраќа и ми се врти минсе тресат нозете и мислам дека готово е со мене

На Tarantulla му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Почетната фаза.
    Апчиња, психолог, психијатар, прошетки и луѓе што ќе те разберат

16. A55

A55 Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site,vrtoglavici imam cesto, veke nekolku godini,koga i da se razbudam od spanje cuvstvuvam zamor deka pak mi se spie, koga se dvizam cuvstvuvam deka mi se vrti,osekam na levo oko tezina nekoja.imam ispitano se i na privatni kliniki i na drzavni.i nisto ,so moze da bide povrzano so ocite i vrtoglavicata,a ponekogas i glavobolka imam na levata strana na glavata.fala vi pozz

17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Na nevrolog bese li?
    Taka bolka vo edna strana na glavata, nevrolog treba da te vidi....
    Ako isklucis toa, togas ke si zakazes na psihijatar...

18. A55

A55 Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Bev, pravev magnetna na glava,magnetna na vrat,rbet,usno ocno na sekakvi ispituvanja i na nevrolog bev taa mi kaza deka mi e od vratot,no sumnjam deka e od nego zatoa sto imam odeno kaj kiroprakticari masazeri,fizikalni,a celiot problem go osekam vo ocite i mislam deka e od tamo ne znam veke so moze da bide,dali cirkulacija kaj oci povrzani ne znam.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Може некој ЛП.

На DarthVader99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anie93