Od kaj pa ti znaes,kako e da se odviknuvas od beznzodijzepami ,na toa mislese pod opijati ?Ili samo citase po stranski forumi i videa?
Сами си комплицирате. Нит гледам нит читам странски форуми. Психолог, психијатар, јога, дневник, излегување колку можам. Не се оптоварувајте за одвикнување, навикнување, хероин, мероин. Ако си всадите в глава дека нема да излезете од која било ситуација или вечно ќе пиете ад и седативи. без да мрдните со прст, тоа и ќе го живеете. Промена, промена, промена
benzo I opiati ko tramal, fentanil, petidin imaat slicno dejstvo u smisla na opustanje I lesno se stanuva zavisen namerata mi bese da kazam deka ne trebaat da se zloupotrebuvaat tuku problemot da se reshi
Мислам дека воа не сака да го слушне никој што се наоѓа во озб проблем мојата биполар е на хормонална основа така да и наглава да стојам џабе
Za drugive ne znam ama od dijazepam ne se stanuva zavisen. Majka mi po preporaka od kardiolog i bile prepisani uste na 18 god, denes ima 58, pie po potreba pri tahikardija i voznemirenost od istata. Isto i jas, pijam po potreba koga ke mi se javat preskoci na srce ( pijam i terapija druga za niv) se slucuva i po dve nedeli da ne se napijam dijazepam, ova e vaka so godini. Potreba konstantna od nego nemam, koga imam maka zemam.
Decki zdravo na site soborci , ne sum bil aktiven na forumov 8 godini ama eve me pak posle dolgi godini psihoterapija odluciv na psihijatar da odam koja sto bese naj prekrasnata doktorka koja sto ja imam zapoznaeno i rece , dete aj beveska doza xelex od 0.25 sabajle i navecer mesec dena , gi pijam extra e nikad bolje ne sum se osekjal , sega sakam iskustva od vas sto kako znam deka ne e dobro ama fuck it se osekjam kako nov
Zdravo,preku den imam pokacen krven pritisok do 140 so 80 vrtoglavici i treperenje na telo,navacer obicno pred da si legnam ne mi e nisto a sabajlee koga ke stanam mi se losi i cel den mi e takov depresiven mislam na gluposti i koga ke odam nekade me faka panika deka ke se onesvestam i ne znam sto da pravam vo momentot mi se losi i mi tezi glavata edvaj cekam da si odam doma…dali ovaa se smeta za anksioznost i panicen napad ?
Тоа е тоа, дел од ова како јас да сум го пишувала, со години бев многу добра со анксиозниста, дури пребродив и депресија, за жал минатиот месец некако се разнишав психички, некои денови ми е добро, панични напади не ни имам, но тресење на телото, вознемиреност, немир од нигде никаде…на моменти страшно се осеќам и покрај тоа што пијам хелекс. Незнам до кога ќе трае ова, ме измачува, има денови кога неможам да функционирам нормално, со потешкотија ги извршивам и најобичните обврски. Ќе ве замолам доколку некој познава добар психолог или психијатар во Скопје нека ми пише.
Знам како ти е,само што мене со години ме лечеа од епилепсија немав ништо 5 години сега како последица на тогашните несвестици ме фаќа многу голема паника и во моментот се мразамм …
Секој со својата мака сме, кристално јасно ми е дека друг живит немаме, дека треба да уживаме во секој ден, да се радуваме на секој нов ден, но во ваква состојва просто е невозможно јас вакви симптоми на тресење, немир никогаш не сум ги имала, па правев испитувања да не е нешто друго, не по се изгледа дека е психички проблем. Неможам да се опуштам да си прилегнам, да читам книга, да гледам тв… дали некој друг има вакви симптоми, а панични напади немам, не се ни сеќавам кога имав последно
Јас не можам ни во бутик да издржам 5 минн одма ми се повраќа и ми се врти минсе тресат нозете и мислам дека готово е со мене
Zdravo na site,vrtoglavici imam cesto, veke nekolku godini,koga i da se razbudam od spanje cuvstvuvam zamor deka pak mi se spie, koga se dvizam cuvstvuvam deka mi se vrti,osekam na levo oko tezina nekoja.imam ispitano se i na privatni kliniki i na drzavni.i nisto ,so moze da bide povrzano so ocite i vrtoglavicata,a ponekogas i glavobolka imam na levata strana na glavata.fala vi pozz
Na nevrolog bese li? Taka bolka vo edna strana na glavata, nevrolog treba da te vidi.... Ako isklucis toa, togas ke si zakazes na psihijatar...
Bev, pravev magnetna na glava,magnetna na vrat,rbet,usno ocno na sekakvi ispituvanja i na nevrolog bev taa mi kaza deka mi e od vratot,no sumnjam deka e od nego zatoa sto imam odeno kaj kiroprakticari masazeri,fizikalni,a celiot problem go osekam vo ocite i mislam deka e od tamo ne znam veke so moze da bide,dali cirkulacija kaj oci povrzani ne znam.