Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    8.928
    Pies nesto?

2. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Magnezan plus b6 i diazepam po potreba

3. Manev

Manev Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    I mene me e ama izlevam pa doma ako sedes ke se zatvores

4. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Zdravo. Ovie 2 dena mi e mnogu loso. Kako da gubam kontakt so realnosta. Mi se cini ke se onesvestam, kako da ne sum jas i kako da ne sum prisutna vo okolinata. Mi se cini nesto loso ke mi se sluci.

5. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Isto sum i jas,samo sedam i mislam na toa,ne sakam nikoj ni da dojde na gosti ni pak da otidam nekade,vednas mi se losi mi se vrti plus i ke a snimam glavata da vidam dali ima nesto drugo ili sum stvarno anksiozna ne znam veke sto da pomislam

На Anksioznaa234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Screenshot_20230114_141539.jpg

На Libra ❤ и tel-ef им се допаѓа ова.
  7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    8.928
    Дечки дали можам од Золофт директно да сменам на Асентра? Ист состав е само различен бренд. Некој искуство?

8. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    мораш со психијатар прво да се консултираш

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    која од членкиве пие пароксетин или депрозел сакам да прашам нешто ако може :f:

10. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    40.484
    На Lianna Anna и purpleblue им се допаѓа ова.
  12. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Смешна си со тоа што ме пратиш во секоја тема.
    Инаку да, тој што сака да биде излечен и тоа како може Исус да му помогне, ама ти тоа не можеш да го разбереш. ;)

На SnowWhite8 и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    40.484
    Вакви совети од религиска гледна точка на вакви теми треба да се забранети.
    Не знам како не ви е глупо да им давате совети на луѓе што се болни, ај бе моли се ќе ти помине. Озбилно, имаш тема религија, таму може сѐ да си се пишува, по вакви теми мислењата задржувајте си ги за себе.
    А за мене, исто така можеш мислењето да си го задржиш за себе.

На Lianna Anna и Ines5 им се допаѓа ова.
  14. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Не можеш ти да ми кажеш што треба да пишувам. Гледам дека не си информирана, манастирите се полни со луѓе кои се анксиозни и депресивни. Постојат луѓе кои со само една молитва се имаат излечено од вакви состојби, ама пак ќе ти пишам, ти тоа не можеш да го сфатиш, ограничена си во тој дел.

Анксиозноста не е болест, страв е. Не пишувај нешто што не знаеш.
    Филипјаните 4:6-7 вели дека не грижете се за ништо, но со молитва и молба со благодарност, вашите барања ќе му бидат познати на Бога, а Божјиот мир ќе ги чува вашите срца и умови во Исус Христос. Исус се грижи за нас.
    Погледни го ова мислење:
    И ова:
    И така, не грижете се за утрешниот ден, зашто утрешниот ден ќе се грижи за себеси. Доста му е на секој ден неговото зло. - Матеј 6:34

Не плаши се, зашто Јас сум со тебе; не вознемирувај се, зашто Јас сум Бог твој; Јас ќе те закрепам и ќе ти помогнам, ќе те поддржам со Мојата победоносна десница. - Исаија 41:10

биди силен и биди храбар? „Не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог. - Исус Навин 1:9

За ништо не грижете се, туку во сѐ преку молитва и молба со благодарност изнесувајте ги пред Бога своите барања, и мирот Божји, што надвишува секој ум, ќе ги запази вашите срца и вашите мисли во Исус Христос. - Филипјаните 4:6-7

Ви оставам мир, ви го давам Мојот мир. Не ви го давам како што го дава светот. Нека не се вознемирува вашето срце и нека не се бои. -
    Јован 14:27

Молитва против страв:

До нашата редакција стигнаа неколку писма во кои читателите зборуваат за нивната борба со ирационални стравови и анксиозност. Поради тоа, се надеваме дека оваа молитва ќе им помогне на оние коишто минуваат низ ваква борба.

+++

Избави ме, Боже мој, од стравот што го понизува и срами Твоето создание. Те молам да не се плашам од денот, ниту од ноќта, зашто Твој е денот, и Твоја е ноќта. Нека не ме плаши ни гората, ни водата; зошто Ти ги создаде горите, и меѓи си поставил меѓу водите. Нека не ме плашат ни горските ѕверки, ни водните ѕверки, зашто сите животни се Твои, Господи. Нека не ме плашат ни соништа во ноќта, ни привиденија во денот, зашто Твојот Ангел стои од мојата десна страна. Боже вечен, нека не ме плаши ни Твојот невидлив противник, кого го победи со Твојот чесен крст. И смртта нека не ме плаши, Христе мој сесилен, зашто Ти смртта ја победи, и со Своето воскресение целиот свет го осветли како со најсилна светлина.

Стравот ме прати како сенка. На пладне сенката на дрвото се губи. Кога сонцето се издига највисоко над сите предмети на земјата, тогаш сенките се губат. Кога сонцето е на својот исток или запад, пониско од високите планини, тогаш сенките се најдолги. И Ти, Господи и Боже мој, кога заоѓаш од мојот поглед, долгите и мрачни сенки се збираат околу мене, и го плашат моето срце. А кога Те гледам возвишен над сите висини, сенките се губат и стравот си заминува.

Светители Божји, молете се за мене грешниот (грешната), да се спасам од овој безумен страв. Ангеле Божји, милостив молитвенику, никогаш не оставај ме поради моите гревови. Слава на Бога во висините, слава Му во вечни векови. Амин!

На december, GirlLove, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    7.651
    Ова држи вода. Познавам луѓе со анксиозност, кои се лекуваат и плус одат во манастир на молитва и исповед и после тоа ми кажувале дека подобро се чувствуваат. Терапијата и силна верба во Бог може да помогне, се согласувам со тебе.

На december, SnowWhite8, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  16. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    5.309
    Анксиозноста е дијагноза, тоа е факт... Ако има потреба треба и мора да се прима терапија,препишана од психијатар. Но, велам но, вербата во Бога, чувството дека не си сам/а, помага многу...
    Јас не сум толку многу религиозна, ама посетата на црква или манастир ми дава спокој, мир, а и молитвата ми има многу помогнато... Ми се оствариле желби и случиле работи кои ни на сон не би ми се оствариле...

На GirlLove, KiT и OmilenataZaNego им се допаѓа ова.
  17. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Анксиозноста е болест,зарем уште не ја свативте сериозно, се тешите дека е состојба, а се плашите да признаете дека е страшна болест, имате доктори, лечете се, држете се до терапиите, верувајте во терапиите, и не забегувајте, ја почитувам религијата, и секој ден се молам утре да бидам подобра, ама се лечам кај психијатри, не кај монаси.

На Lianna Anna, Nena Jovanova и Misskirova им се допаѓа ова.
  18. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Lorsilanot zosto se pijat

19. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Lele isto i mene podolg period

20. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Najmnogu sto me nervira koga nekoj mi vika ansioznost,panicni napadi ,depresija se nekakva SOSTOJBA,epa od taa sostojba potocno bolest si DISFUNCIONALEN,odvaj odis na rabota,ne mozes da stanes sabajle,ne se druzis so luge,ne mozes da spies i da ne nabrojuvam.Religijata pomaga za toj sto ja veruva,za site ne,i lekot pomaga ako mu veruvam na psihijatarot deka mi dal dobra terapija.NAJVAZNO ,da si go najdeme lekot,pomalku da kukame,poveke da pravimime nesto da ne oleci.

На GirlLove и Tarantulla им се допаѓа ова.