Денес исто и мене мозокот сто на час ми работи, убедена сум дека ништо не ни е. А често ме боцка, боли плешката, градите…. се е од напнатост
Nevrolog mi prepisa da piam elicea od 5 mg ednash na den,no mnogu loso se osekam nemam zelba za nisto,ne znam nj kako ke odam na rabota,postojano mislam deka ke poludam i ke zavrsam vo ludnica,celo vreme imam glavobolka i vrtoglavica imam strav da izlezam od doma i druzenje so lugee…..bidejki sum otsutna od se …ne znam kako ke se vratam vo normala i toa uste poveke me plasi
Umorna sum od sabajle do vecer,kako da sonuvam a ne da ziveam,celo vreme mislam deka sum luda,i celo lice mi e so crvenilo i zesko ne znam dali e od sto sum veke cel mesec napnata ,,sakam da se vratam starata jas
Ќе се вратиш и тоа многу посилна и посреќна, земај терапија како што ти кажал доктор и пробувај на секој можен начин да се расположиш, некогаш и да не ти се излегува ти излези, колку и да ти се лежи стани и средувај по дома… знам колку е тешки, во слична ситуација сум во моментов
Daj boze dusho,sreduvam ja toa se po doma cistam malku da mi se razbristi mozokot no nisto i ke zastanam i ke pocnam da se prasuvam dali stvarno imam anksioznost ili navistina boleduvam od nesto i sekoj den ista pesna ,,,,
Dali ste probale dali e uspesno ? Posto piev 20ina dena po edno celo ili nekogas dve , denes sabajle pola sega piev drugata pola
Дечки, дали од вознемиреност ви се качува само срцевиот притисок, од синоќа чувствувам вознемиреност и само кај срцето лево плешка рака чувствувам притисок, мерам притисок 130 со 90 95, а чувствувам напнатост во тој дел. Ме фаќа паника дополнително.
А како ги смирувате главоболките и вртоглавицити си а осеќам главата како да ме жеже и ми е сто тона тешка
Што се случува со мисливе, како да излеземе од овој магичен круг, не можам да ги контролирам денес, само на лошо ми иде како да се справиме со ова.
еден од начините е да прекинеш да мислиш зошто дошле, како дошле, да си ги анализираш и да пишуваш во темава за тоа
Имате пробано да пишувате дневник? Мене едно време многу ми помагаше тоа кога ќе ги напишев мислите и ќе ги искажев чувствата на лист хартија. Пред некој ден го отворив дневникот, ги фрлив листовите и баш убаво се изнасмеав за сѐ што сум имала напишано. Се чудев колку само беспотребни грижи за сѐ сум имала.
Da ,Ima Eden kup simptomi fizicki-psihicki, I to so go Pisa ti I to e Eden od simptomite , ne obrnuvaj mnogu vnimanie taka ce se ublazi toj simptom Nema da go ima posle ,znam deka e neubo custvoto..no Treba da se potrudime ..
Све ствара зависност, и леб и вода, така и апче, чувствуваш потреба и пиеш, сами ке осетите кога веќе не ви требаат,полошо правиш ако имаш потреба а не пиеш, " за да не станеш зависен", е тогаш пази се.