Исто се осеќам и јас деновиве, ме боцка левата страна, трнење на раката,забрзан пулс... Некако неможам да си ги контролирам мислите.
Сакам да посетам психолог или психијатар, листам веќе некое време на форумов, тешко е човек вака да се одлучи каде да отоде, се јавија кај псохолог Каролина Костадиновска, слободен термин има дури средина на фебруари, цел месец се чека, е сега сакам да закажам кај психијатар др. Вера Јовановска Типко, дали некој одел кај неа и како сте задоволни
Ти благодарам, ќе се јавам утре ќе прашам, сега се забега со цениве, ама човек кога е во ваква состојба мислам и последните пари ќе ги даде за да му биде подобро. Ме интересира како оди процедурата доколку ти препише некој лек, бидејќи е приватно, а седатививе и антидепресививе не се земаат без рецепт.
Кога ке стигнеш до 20 мг тогаш ке се стабилизираш ама тоа е процес трае со месеци, полека зголемувај во консултација со докторот секако, и тој нема да те остави на 5 мг, па ке бидеш добро
A 5mg Elicea mislam deka e malce za pocetok treba barem 10mg za pocetok za da ima efekt..I Treba da se pijaat najmalce 2 sedmici I Po 2 sedmici mislam deka doktorot ce ti reci da pojdis na kontrola i Ako ti e podobrena situacijata ce pocni da ti smaluva popoleka dozata ,oti naednas Ako gi Perkinis e mnoogu zafrknato..ne za da te plasam ama od iskustvo ti kazuvam ne se plasi se ce bidi site se zdravi I zivi ,malce si patime od sekoj dnevnite misli ama to e malce Treba da ja gledame I dobrata strana na anksioznosta ,losata ja znaeme
Jas osven Elicea ,drugi apcinja nemozev da pijam ,Ako se napiev drugo apce Po 5 mins mi se pojavuvase edna zestina vo zeludnikot I posle niz celo telo takva zestina,I Po toa vzestuvanje sleduvase zabrzano srce fakticki panichen napad...
Mnogu mi e loso. Vo PMS sum treba ovie denovi da mi dojde, plus nastinata sum kaslam, me boli grlo, ama me stega i vo predelot kaj srceto. Se si mislam nesto seriozno sum bolna, ke mi se sluci nesto, go meram pulsot non stop...
Ti dava rozov recept i si gi kupuvas privatno Toa nemas problem Kaj nea prvata sesija e najskapa, bese okolu 3000 den, ssga sigurno e poveke i posle na 2 nedeli te vika, pa na mesec, zavisno od napredokot Doktorkata e mnogu spremna, spored mene premnogu e skapa za makedonski standard, ali za zdravje ne se stedi
Многу ти благодсрам уште еднаш, ми значи секое мислење за докториве, утре ќе се јавам и ќе пишам и тука која е цената
Таа е смешна навистина. Видиси или не ти одговара или ти не можеш да ја издржиш си таква како да речам нежна. Јас знаам луѓе од 20 мг што пијат ти што треба да речат?
Јас пијам 20 мг и ништо не ми е,АД не се тешки лекови нејзе не и е реакцијата од елицеата туку од анксиозноста што не ја лечела ова се симптоми на болеста не на апчето,кога ке почне да пие подолго ке почне да се осеќа подобро, исто така и е од страв бидејќи прв пат пие и мисли кој знае што пие па потсвесно паничи,не е ништо опасно да се пие АД, ако беа опасни немаше цел свет да пие, верувајте во терапиите ако сакате да се нормализирате, не ве трујат, ве лечат
Од Скопје е, пишете ја на интернет Вера Јовановска Типко има веб страна, телефонски број и се што треба, па и можнист за онлајн закажување термин