Derealizacija bratu imas ti to e simptom na anksioznosta,se custvuvas ko da lebdis ko da ne si tuka taka nes?..
Ostaj mnogu e zafrknato ,nes kako da ne postois isto lebdis nadvor od realnosta,zbunuvacki si velis vo umot ziveam ili ne,zboruvas so nekoj Kako vo son da zboruvas..
Treba trpenie malce ce ima efekti ,probaj vaka koga go pies apceto,izlezi posle nadvor proshetaj malce da ne mislis na tie efekti od apceto ,oti jas koga pocnav da gi pijam tie apcinja doktorot mi rece napijajse apce kaj 3-4h odrucekta i izlezi da shetash,nesakani efekti ne osetiv jas ic od eliceata ... Samo ima Elicea od krka i edni drugi Elicea koi gi pies ti? Jas gi piev Elicea od krka,probav Ednas od drugite e togas osetiv malce nesakani efekti I odma gi smeniv na tie so gi pijav
Abe ne se plasam od nisto samo se plasam zostoo tolku da imam glavobolkiii i napnatostt vo glava kako da me stegaa celo vreme,veke dve nedeli moze i tri od nikakvo apce ne mi prestanuva se plasamm da ne sum bolna od nesto drugo a da me lecat od anksioznost
Pomagajte veke edna nedela rakata me boli kaj bidepsot ramoto a ne sum imala nikakva fizicka rabota ili povreda dali e mozno da e anksioznost?
Мене ми е толку запрепастувачки тоа што анксиозноста е толку испопуларизирана, што стана секојдневие. Одеднаш - сите се анксиозни и сѐ им е од анксиозноста, па дури и рачобол, ушобол и слично. Не може сѐ да се препише на психата, иако таа игра голема улога во секојдневието. Но, реално, не смееме да дозволиме некои симптоми да ги препишуваме на психата кога, во реалноста, се знак за некоја болест. Анксиозност во превод е страв, исплашеност. Но, како дијагноза, не можеме така лесно сами себе да си ја препишуваме. Има лекари за тоа, да проценат. Ова и за сите други останати болести на психата. Не можеме да се споредуваме со некој и одма да се препознаваме во него/неа. Или, пак, да прочитаме неколку статии на интернет и одма да знаеме што ни е. Не е така и не може да биде така. Ако беше така - немаше да постојат лекарите, ќе се лечевме строго на интернет.
Белмиран дан и белмиран сан од белупо, на природна база, ќе ве опуштат или пијте чај од маточина исто испробано, опушта смирува
Не знам дали е за тука прашањево, но како и да е... Како се справувате со вознрмиреност после ноќна т.е. трета смена?