A zosto posle sekoe stanuvanje od spienje imam nemirr,znaci srceto mi cuka zabrzano i osekam kako da ke se ispovrakam
Nov den nov problem citav po net deka rakata moze da boli pri rak na beli drobovi sega pocnuvam nekako kako da mi odi kaslanje paniki me fakjaat mislam deka imam rak i se i ke umram od strav ne mozam poveke
Стравот е најголем непријател. Не читај за болести. Секогаш кога ќе ти дојдат вакви мисли гледај да си најдиш занимација да ги смениш, не да си правиш уште полошо со читање.
Mene edna nedela veke me boli rakata,a ova se zapocna od pred dva meseci koga imav tahikardija i toa mi bese od prelada i jas po doktori vamo tamo i kako uplav mi dojde i jas sekoj den po pet pati meruvav pritisok i sega mene odednas pred edna nedela pocna da me boli rakata nad pazuvata kaj bicepsot i bev na lekar i maticnata mi rece deka mi e tetivata no jas sega ne znam bidejki jas nisto ni sum vezbala ni nisto samo so toj aparat za pritisok sto stega i jas pocnav da pravam filmovi prvo deka ke dobijam srcev udar sega deneska deka imam rak na beli drobovi pocnav da potkasluvam ve molam ako nekoj se soocil so vakov problem da mi pomogne bidejki stvarno bi mi znacelo premnogu❤️
Decki bi zamolil iskustva so asentra , prepisana mi e za generalizirana anksioznost so tuk tamu po nekoj napad na panika , kako ste zadovlni , kolku vreme ja piete i slicno , vi blagodaram , pozdrav za site
Јас сум задоволна. Пиев околу 2 години, не се сеќавам на дозата (по едно апче наутро). Заедно со уште два вида ме извадија од дното. Се работеше за депресија, панични напади, самоубиствени мисли. Немав нус појави, освен што кренав многу на килажа (можеби и од другите лекови). Се надевам дека ќе ти помогне, само знај дека треба барем 3-4 недели за да осетиш подобрување.
Dali ima nekoj so konstantna tahikardija 90-100-105 od pamet me vadi napraveni site pregledi eho,ekg holter se e vo red osven tahikardijata koja ja imam poradi anksioznosta ja imam vejke edna godina neznam dali ke pomini vejke aman.
тахикардија е над 100,јас имам со години од анксот и паничните и до 150 кога ме маваат панични напади и пијам пропранолол од 10мг
Jas sum biden dva pati na kardiolozi ne mi davaat nikakvi apcinja zosto se e vo red samo sinusna tahikardija imam mi vikaat od anksioznost e Ad ne sakam da pijam sakam sam da se izboram so ova valjda ke uspejam bidejki osven toa drug problem nemam
Видов едно кратко видео за препорака при тахикардија: миење на лицето со многу ладна вода или ставање на лицето во сад со многу ладна вода на секунда - две. Не се сеќавам целосно како одеше реакцијата но резултатот бил успорување на срцето. Не знам дали помага, немам пробано, ама се надевам дека некому ќе помогне. Исто така и задржување на воздух на некои 5-6 секунди и успорување/регулирање на дишењето некогаш помага.
јас имам нонстоп јак пулс,а тироида ми е ок,све ми е од анкс и панични,а сум имала вродено незнам што на срце поголем залисток ли незнам како ми кажуваше кардиолог и од тоа ми бил појачан малку пулсот али не било болест
ладна вода помага за тахикардија и на врат исто,али ако си излезен или незнам во ситуација кога нема ладна вода-бетаблокатор
Не знаев дека тахикардија се смета над 100, јас мислев дека треба многу повеќе. Ме заплаши малку, често пулсот ми е 110-120. Никогаш не сум мислела дека имам тахикардија.