Пиеш нешто друго јас асентра и хелекс и и пак има денови со анксиозност ми се тресат рацете немир одвратно
А некој од страв како мене што не може од дома да излези од страв да не се онесвести …. Плус и пред други луге не можам да седам од страв да не се онесвестам дали ад ке ми помогне…
И јас така се чувствувам, едно време две години не бев излезена од дома, ама пијам АД, седативи, и функционирам, мада не е целосно функционирање, стравот е уште тука
Не се паничи и од ова за џабе. Погоре пишаа дека е индивидуално. Ако имаш доволно самоконтрола, се бориш да изнајдеш од каде потекнува проблемот и ред други работи, може да се дојде до значително подобрување. Не може наеднаш и треба многу работа кој трае долго (а и со ад трае долго) ама може. Верувам дека ти се чини дека не е така но верувај си на себе.
Дали интернист ти има препишано апчиња за тоа, има апчиња што регулираат пулс. Мене порано од нигде никаде имав, сега приметив од вознемиреност во гради ми влијае на срцето и имам такихардија. Ми помогнало верапамил, сега хелекс и ми имаа препишано масидо тоа е и за притисок и за регулирање на пулс. Али во секои случај вознемиреноста е причина за такихардијата и мислам дека треба тоа да се третира.
Последниве 2-3 дена сум вознемирена за повеќе работи и дури ми влијае и на секојдневието. Читам симптоми на интернет и веднаш ги наоѓам кај мене. Знам дека ова често ви се случува, но мене прв пат. Како се справувате? Пијам хелекс, но џабе е ако намислам да читам по интернет.
Razmisluvaj deka tie se Novi simptomi I e anksioznosta I prifatigi, mene me tresti panicen na najjako vo momentov ama neka tresti ne mu obrnuvam vnimanie ce pomini..