Јас не знам зашто толкава одбивност кон лекови за оваа состојба. А бе се што ќе ми помогне да функционирам нормлано е добредојдено. Толкав отпор за антидепресиви, а одвај функционираат не ми е јасно. @GirlLove сфати дека на работа не ти се пријатели, не сти се емсјтво, на никој не му е гајле како се чувствуваш. Мораш да ојачаш малку. Не се давај толку лесно. Зборел, кажувал бла бла бла.. гледај го и смеј си се во себе си, пеј си песна, раскажувај серии, смири се и после оди му и лице во лице прашај што проблем има со тебе , и презентирај му се што си сработила. Ако не ти одговара околината, барај друга работа, бар сега има опции кој сака. Ама да очекуваш дека некој ќе те гали и мази на работа, тоа заборави.
Ево јас после толку години не се здебелив, а и да дебелеат подобро да сум дебела и среќна одколку нефункционална и в кревет легната и по цел ден ова ми е она ми е ми се лоши ми се гади ми се врти
Не драматизирам. Ние сме претчувствителни. Плус сум и во овулација каде што Еден збор може цела надеж да ни ја сруши, цело она што ни стои внатре во нас, на стаклени нозе дур се оправаме. Внимавај со зборовите. Не знаеш што се не поминуваат членовите тука. Не ми Не глуми, не драматизирај, не си бебе, биди цврста, слаба си, нема да успееше овој свет, преслаба си, шо е тоа плачење. @Cosmic Girl @MissChievous ќе ви пишам ЛП да не го тупиме тука и да не вознемируваме некој. @nena2010 така е жене, во право си. Разбирам јас дека нема да ме галат. Не барам да ме галат, барам човечко однесување Тоа е Македонија, за жал, затоа и си одат.
Е па ако им е тоа страв, нека се слаби и нека се тресат од анкс, нека седат дома од паника., нека не функционираат на работа... ама важно ќе се слаби.. а и не е вистина дека од секој ад се здебелуваш..
Никој нема да чека ти или јас да се оправиме. Разбери. Никој нема да не гледа со емпатија, леле оваа има анксиозност. 50% од светот има анкс има напади на паника, прима терапија што не.
Да, во право си. Не дека ќе ме чека мене некој, јас сум заменлива, има и подобри и полоши од мене. Не верувам дека постои човек без депресија и анксиозност. Кој лажира, прикрива, кој се праи цврст и не бара помош и после се знае каде завршува. Не знам како е работникот третиран надвор од Македонија со ваква состојба. Веќе почнуваме офф топик тука, за правата и третманот на работникот.
. Od Elicea dali se kacuva na kilaza,potocno dali samiot AD debeli ili otvaraat apetit, dali ima nuspojavi posle ostavanje na Ad , trista prasanja i opravdani stravovi me macat
Не сум пиела Елицеа, ама види си сама, дали ти е побитно 5 кила плус а да функционираш нормално, или 5 кила минус а секој ден да ти е пекол.. ти си знаеш.
Тогаш не пиј и биди си како што си, барате помош од лекари после правите триста циркузи со терапиите,на психијатар даваат апчиња друга опција нема.
Они не гледаат да се средат, него дали ќе се здебелат, па како ќе ги оставеле. Наместо да гледаат да се стави под контрола ситуација они со што се замараат.
Точно, уште не почнале да пијат мислат како ќе ги остават, гледај на работите позитивно мисли си дека ке си подобро од терапијата и терај, тоа веќе влегло сега од нас зависи како понатака
за оставање е многу страшно нешто,како хероин човек да остава и бетер ко што читам,а и од искуство за оставње на ад