Дали може личност со анксиознот и депресија да биде професор и да предава? Од самата помисла денеска ме фати стомак еве цел ден ме боли и ми се повраќа, а одредени личности ми вршат притисок. Таа професија никогаш не сум ја ни сакала, сега немало професор па мене ме најдоа.
ZOSTO DA NE MOZE ?Imas socijalna anksioznost deka treba da se pojavis pred ucenici i da te slusaat i gledaat,isto kako i sekoja druga rabota,podobro da bides megu luge,ne za egsistencija tolku kolku da bides nadvor od doma i krugot od anksioznost i depresija.Koga odev na intervjua za rabota,creva mislam mi se prevrtuvaa,od toa kako ke bide,sto ke kazam,dali sum dovolno dobra,i se spremav so denovi i bas e stresno.Togas barav da mi pojacaat lekarstva barem za toj period i so pomalku trema pominuvav.Drugo mi pomagalo koga ke sum tip top skokcana,nasminkana,doterana i imav avtomatski poveke samodoverba.Sega mi e seedno ,mozam da razgovaram i so luge na visoka funkcija i bas mi e glupavo kako sum GI VELICALA NEKOI LUGE, ama toa sega.Pred da vlezev na intervju 1 saat porano se motav pred zgradata ili sednuvav i vo kafic da se potsmiram,vo toalet ili po prodavnici odev,,ama ne se otkazuvav nikako,znam deka e tesko.
не зимам,само дизапам навечер и преку ден ако имам потреба и пропранолол од 10мг за тахикардија,ад не ми одговараше и прекинав,а претходно оиев пароксетин 7 години али почна лоши нуспојави да ми прави и ми го прекинаа
Па можеле друг да ти препишат, ако тој не ти одговарал. Како вака цело време со тресење и напади? Оди пак на психијатар и објасни му.
Имам проблем кој скоро цел живот ме мачи. Значи доколку ми се појави нешто на телото,на лицето,на јазикот или имам било какви здравствени проблеми кои не се ни малку опасни,јас страшно паничам и ме јаде тоа цело време. На интернет читам цело време доколку нешто ми се појави, и ќе најдам дека тоа е рак,или ако веднаш не одам на доктор ќе има страшни последици и мене нозете ми се пресекуваат. Ако нешто ме боли,многу ретко да речам дека апче не пијам. Ве молам дајте ми совет како да го надминам ова стварно е исцрпувачко и сум во постојан страв дека ке ми се случи нешто доколку не одам на докгор за секоја работа што ке ми се случи.
Темава наместо да биде за поддршка, повеќе надменост читам, а што е најлошо тоа е од оние кои поминуваат или веќе поминале низ тоа. Ако некому му е страв да пие лекови, коментари од „епа нека ти биде лошо“ не помагаат. Како би се чувствувале вие вака некој да ви се испонаша кога сте во лоша состојба? Има реална потреба за загрижување при приење ад и во оваа или во некоја од другите теми имаше споделено истражување за ова. Во оваа состојба сите мислат премногу и дури и нереалните стравови изгледаат реални. Затоа малку разбирање нема да е на лошо.
Zdravo! Imam golema maka mnogu noke sonuvam losi sonovi znaci skoro sekoja vecer pa vo nekoi sum zborela vo spiejne sum se karala placela taka mi vika soprugot I mi vika so tebe poveke ne se spie premnogu zboruvas vo son nesto se razbira nesto ne,a jas neznam I nr sum svesna so pravam vo spiejne ama koga ke stanam I koga ke mi tekne so sum so sonuvala mn se plasam I srceto ke mi izleta od gradite pritisokot pokacen osobeno dijastolniot 100,nekogas 104 otkucaite 115 I cela se tresam I pijam odma heleks I bloksan za otkucaite,I taka sekoj den ako si velam nisto nema ova e samo son pojdov na psiholog mu objasniv mi prepisa kaliksta navecer da pijam I nisto pak losite sonovi gi sonuvam dali nekoj se soocil so vakov problem I so da prezemam neznam ni jas.
Те молам не ги плаши тука членките,каков хероин,какви чуда ,доволно се сите исплашени од тоа како им е секој ден..Ако имаш проблем со оставање, тоа значи дека ти треба терапија уште,и не ти се решени оние работи поради кои си се разболел на почеток.Без проблем оставив ПАРОКСЕТИН ,како што ме водеше докторот и му верував,ама месец дена не сакав да пијам терапија баш од вакви коментари,секаде по интернет што плашат народ,а ВЕКЕ СИ ИСПЛАШЕН. Не се здебелив ни грам од леков туку функционирав и на работа и по дома.
И јас исто од чекање дека ке помине,само со витамин Б може главен повеќе и повеќе.пиев 2 месеци елицеа од 10мг ме врати 50,60% во нормала.Никакви баш никакви нуспојави немав.тоа што ви се јавуваат е од самата анксиозност.уште 2,3месеци мислам се ке се среди,и полека ке ги намалам 10,5,10... Не си правете уште повеќе филм дека нема да ви биде подобро од АД
Со соодветна терапија (лекови + психотерапија) и со двете состојби може да се функционира. Е сега ако не сакаш да бидеш професор и не ја сакаш професијата тогаш не можеш тоа да го работиш зашто не ти се допаѓа. Тоа нема врска со анксиознозт и депресија. Ако некој те притиска да направип нешто што не сакаш и тоа ти ги влошува симптомите тогаш кажи им дека лошо ти влијаат.
не сум против ад,јас пиев 7 години и кажувам мое искуство,за здебелување не се здебелив,кога ги оставив станав коска и кожа
Луѓе им објаснувам дома дека стварно ми е страв, да појдам гинеколог, заболекар. И цело време молам некој да иди со мене и никој не иди. Од страв немам појдено нигде на доктор. Сегде сама, сегде сама ме оставаат. Ме критикуваат, се сама си правиш, тежок човек си, тебе ништо не ти се погаѓа, размазена си и сл. Веќе нз.
И јас оставив АД без проблем,ама осеќав дека не ми требат, дури заборав да се напијам по неколку дена, нема оставање дури не осетиш сам