Nekade 10 11 sati konstantno preku den taka kaza na holter ali ne mi davaat apcina posto od anks mi e
Се почесто ми се јавуваат ненајдено тресење и потење,страв да не има некој позади мене(да ме удри и сл), скокам од место без причина. Не ми се случило ништо тажно или трагично во последно време,освен некои мали расправии со другарите и семејството. Чувствувам како празнина во градите,и ми доаѓа да заплачам без никаква причина. Се потам многу и цела пребледувам на моменти. Стварно не знам што ми се случува...
A za kakva operacija se raboti? I na kolku godini ti se javuva toa? Zatoa sto mene mi se javuva anksioznost na 25 godini, nikogas pred toa ne sum imal ni blisku takvo iskustvo
Kaj mene se zapocna so prviot panicen napad, iskreno ne sum sigurn so bese okidacot, ali go pripisav toa na naglo menuvanje na mojot zivot. Od 6 godini pominati vo Belgrad (studiranje), vrska od 2 godini, se menuva vo vrakjanje vo rodnoto mesto i raskinuvanje na taa ista vrska proprateno so golemo osekjanje na vina poradi raskidot
Со панични, анксиозни, се комплет за жал. Ама како што гледам си доживеал животна промена, промена на живеалиште, па и раскинување. Тоа е еден од многуте тригери за појава на анксиозност.
Kolku dolgo zivees ti so toa? Zatoa so kaj mene primetuvam deka se imam dosta priviknato na toj filing i nekogas se spravuvam polesno, nekogaa potesko, generalno toa se desava navecer pred da zaspijam sto e dosta golema frustracija koga sakas da spies zatoa so imas obvrski sl den, kako se manifestira toa kaj tebe i kako se spravuvas?
Две години веќе, па можеби зашто си на почеток се случува помалку. Ако не се посветиш на анксиозноста, само полошо ќе стане. Кај мене не бира, кога било се јавува.