Има деца со анксиозност. Како да батали, да одлучи еден ден да ја нема веќе? Многу хаос е темава, се даваат "совети" што само поголема штета може да направат.
Затоа што е хаос, затоа да не чита, сите што читаме никогаш нема да оздравиме, дете од 13 години да прати вакви форуми е греота
За жал, тоа се контра-ефектите на Елица. Не ги осеќаат сите, ама поголемиот број да. Јас се чувствував исто вака, многу ми се јадеше и ми се спиеше преку ден, и нормално после навечер бев буден до 2-3 ч. Тоа е тоа, таа е цената за да се осеќаш убаво со помош на таблети
Немој те молам. Дете е таа, дете! Ќе си чита од поубавите теми, ќе се мотивира, а не да чита за симптоми и после да си ги бара кај себе.
Зошто ми нагласуваш дека е дете? Несфатливо ти е 13 годишен човек да има анксиозност? Мислиш дека измислува? Читала не читала ако има анксиозност пак ќе ги има симптомите. Ако ѝ помага поддршката тука нека си пишува.
Ќе почне да делува, во меѓувреме практикувај дишење длабоко или излези на воздух, земи работи нешто по дома за да не паничиш, да ги насочиш мислите на друго.
Ne mozam samo meram pritisok sega i apce za pritisok se napiv koga ke deluva od 17 casot mi ja stavija i srcevo ke mi izleze se plasam
Знам дека е тешко ама мораш да се обидеш, и мене ми било така, нон стоп сум со апаратот за притисок во раце. Смири ја вознемиреноста и ќе ти се смири се.
Баш поради тоа пишувам на темава.Моите дома воопшто не ме разбираат,ми велат дека тоа е нормално,но јас не се чувствувам така. Дојдов тука затоа што знам дека има луѓе кои се соочуваат со истото што и јас,и сакам да читам мислења,да ми даваат совети и да добивам поддршка.
Da ve prasam dali posle 8 godini piene asenta moze da ne deluva poveke ona od mrtvite me digna i super mi bese sega na periodi znae ubavo da me zdrma anksioznost napnatoat
Ne znam sto e ova do vremeto li e vcera i denes ne se izdrzuva od nemir idizepam i matocina i se cabe
не може ли,него сигурно,јас 7 години пароксетин исто бев и непојам веќе од октомври и сум катастрофа,а и кога пиев џабе пиев уште имав и токсичност од нив,презаситен организмот,треба да се смени ад