Decki ajde help , iskustva so leksilium , pijam vekje tri nedeli , mi pisaa antidepresiv ama ic nejkam da go pocnam , pijam po edno od 1.5 mg dnevno , vekje kako i da ne deluva... Kako ste go trgnale skroz ili ste smenile nesto ?
Мислам дека хелексот делува со антидепресив и затоа се почнува така на почеток. Па после ќе ти го намалат.... Вака само со хелекс нема да имаш долгорочно подобрување
Sakam mislene denes namerno otidov kaj tri psihijatri jas si pijam terapija asentra od 100 i lorisan no periodov ne mi e dobro pak napnata paniki i dr i sega drMarcekic mi vika da pijam od 125mg da ja zgolemam asentrata doktorkata od sistina me ostavi na 100 i drugava psihijatarka a dr Cadikovska od 75mg mislene
Sakam mislene denes namerno otidov kaj tri psihijatri jas si pijam terapija asentra od 100 i lorisan no periodov ne mi e dobro pak napnata paniki i dr i sega drMarcekic mi vika da pijam od 125mg da ja zgolemam asentrata doktorkata od sistina me ostavi na 100 i drugava psihijatarka
И ја така идев по психијатри и менував терапии. Треба да останеш на една подолго време па да видиш дали ќе ти делува и како ќе бидеш. Тоа се гледа после месец дена. Ова за сите важи.
И да не слушаат глупости, да не читаат книги, туку да си најдат психијатар со кој ќе можат да соработуваат
И најбитно - трпение. Ништо нема да се реши после првото апче. Вервајте му на докторот и на процесот.
Книгите ми биле најголема глупост што сум ги читала Мислам дека повеќе со нив заглавив. Сама оставив и се потсредив.
Често ми се случува кога зборувам со некој, најчесто кога сум во продавница или кафич па нарачувам нешто. Само ддткам... Не сум се запрашала која е причината. Инаку што кога ти треба терапија, а психијатарот нема слободен термин цел март месец? Да чекам не можам, да барам друг или? Но со години одам кај оваа докторка. Приоритетен нема да ме сфати озбилно.