Дијазепам и хелекс се бензодиазепини. Долготрајна употреба на бензодијазепини создава зависност, затоа се користат за краткотрајно лекување на анкс и панични напади, т.е. по потреба како што пишавте
Можеби си во право, немам големо познавање на темава. Можам да кажам само од лично искуство дека повеќе од година дена хелекс ми беше секојдневна терапија (пола апче наутро, пола на ручек), во комбинација со други лекарства. Не би рекла дека ми создаде зависност, но секој организам е различен. Моментално пијам хелекс по потреба (потреба која ми е станата секојдневна).
Јас ќе ви кажам само едно, не се споредувајте едни со други симптмите на сите ни се исто, но кај секој со различен интензитет се прикажуваат, затоа пиете тоа што ви ги намалува стресните моменти и не мислете на тоа дали ќе бидете зависни или не бидејќи од лично искуство кажувам кога се осеќам добро не помислувам на апче, а има период и кога неколку недели по ред ги пијам. Ад немам пиено до сега, дијазеам користам кога сум напната и тоа со години,но не осеќам зависнот дека морам секоја ден да пијам.
Decki dali za anksioznost i mapnatost podobro e da so odi na psiholog ili nevrolog a pred toa bev na psihijatar i dadena terapija
Како сте деновиве? Јас катастрофа сабајле станав со таков паничен напад како нешто да ми стои на грло и кашлам. Ужас сум, вчера пиев дијазепам и легнав одма. Не знам ама можеби и времето влијае што сум вака никако.
јас секој дем два месеца сум на дизапам и спојам со дизапам,ни треба ад што ќе ни делува,џабе е се друго
Јас не знам дали да почнам по лекари..... Од пред месец дена почна да ме боли чат пат главата и да ми се гади. Беше поразлична од главоболките до сега и си направив триста филма. И така месец дена со филмови, глава ме боли ми се гади да не ми е нешто. И сега пред недела дена ми се укочи ногата на седење беше ок ама на одење полошо. Од денес почна и глава пак појако и другата нога, кичмата ден два ме боли ама да се укочувам цела. Си викам ајде од лошо седење, спиење, од што сум ослабната... Ама пак ми се прават филмови ептен. Значи не знам шот да правам веќе. На невролог бев пред пола година, правев магнет пред 7м на глава и врат. Пред 10м сум правила ртг на кичма и така.... Се правев тоа зошто ми се вртеше. Цела година ми се вртка на моменти па да не кажам секој ден Не знам дали да почнам пак со испитувања.... Дали да појдам на невролог ортопед негде...
Znaci luge site sme so maka golema ajde so lesno da ni pomine ovaa cudo, eve i jas od sredata maka macam so spienjee nisto bilno ne pomaga,cela nok ke si ostanam budna denta isto taka son ne doaga na oci, inace odedns mi vaka stana nikogas nemav problemi so spienjeto, a sega po tri noki budna, dobiv terapija i apcinja za spienje pa ajde da vidime dali ke pomine. A koga citam za zavisnot od lekovi uste po beter mi e
Читав погоре некои пишувале гумени нозе.... Какво е тоа чувство? Не знам ова што го осеќам дали го викате така
И мене ме интересира, мене цела мака ми е во нозете и колената, и денес конечно наидов на една статија за психомоторен немир, се е од страв, стрес и напнатост. Еве нека сподели некој друг искуство
Дечки како сте, дали ве фатило паника ради помислата дека нема доволно лекари, се плашам на пример да треба да одам на лекар а државново здравство е за нигде, па ме плаши таа помисла.
пди во странство,помалку паника ќе имаш,додека стигнеш до лекар ќе висиш на телефон ,ко преживи-причаче
Uzasen strav imam deka nema da mozam da zaspijam i eve si napraviv problem zavrsiv na terapija veke cetiri dena bez tabletki nema spienje
Bese kaj doktor? Mene mi prepisaa terapija zolpidem i trittico koga ke pocne da deluva teittico zolpidem nema da se zima poveke. Uzas od nisto nesto stana, a sega pak i fobii si pravam deka bez apcinja nema da mozam da spijam poveke