Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.678
    Допаѓања:
    39.963
    Дијазепам и хелекс се бензодиазепини. Долготрајна употреба на бензодијазепини создава зависност, затоа се користат за краткотрајно лекување на анкс и панични напади, т.е. по потреба како што пишавте

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Можеби си во право, немам големо познавање на темава. Можам да кажам само од лично искуство дека повеќе од година дена хелекс ми беше секојдневна терапија (пола апче наутро, пола на ручек), во комбинација со други лекарства. Не би рекла дека ми создаде зависност, но секој организам е различен. Моментално пијам хелекс по потреба (потреба која ми е станата секојдневна).

3. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Јас ќе ви кажам само едно, не се споредувајте едни со други симптмите на сите ни се исто, но кај секој со различен интензитет се прикажуваат, затоа пиете тоа што ви ги намалува стресните моменти и не мислете на тоа дали ќе бидете зависни или не бидејќи од лично искуство кажувам кога се осеќам добро не помислувам на апче, а има период и кога неколку недели по ред ги пијам. Ад немам пиено до сега, дијазеам користам кога сум напната и тоа со години,но не осеќам зависнот дека морам секоја ден да пијам.

На poi и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Decki dali za anksioznost i mapnatost podobro e da so odi na psiholog ili nevrolog a pred toa bev na psihijatar i dadena terapija

5. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    психијатар

6. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Како сте деновиве? Јас катастрофа сабајле станав со таков паничен напад како нешто да ми стои на грло и кашлам. Ужас сум, вчера пиев дијазепам и легнав одма. Не знам ама можеби и времето влијае што сум вака никако.

7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас секој дем два месеца сум на дизапам и спојам со дизапам,ни треба ад што ќе ни делува,џабе е се друго

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    15.076
    Јас не знам дали да почнам по лекари..... Од пред месец дена почна да ме боли чат пат главата и да ми се гади. Беше поразлична од главоболките до сега и си направив триста филма. И така месец дена со филмови, глава ме боли ми се гади да не ми е нешто. И сега пред недела дена ми се укочи ногата на седење беше ок ама на одење полошо. Од денес почна и глава пак појако и другата нога, кичмата ден два ме боли ама да се укочувам цела. Си викам ајде од лошо седење, спиење, од што сум ослабната... Ама пак ми се прават филмови ептен. Значи не знам шот да правам веќе. На невролог бев пред пола година, правев магнет пред 7м на глава и врат. Пред 10м сум правила ртг на кичма и така....
    Се правев тоа зошто ми се вртеше. Цела година ми се вртка на моменти па да не кажам секој ден ;(
    Не знам дали да почнам пак со испитувања.... Дали да појдам на невролог ортопед негде...

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Реално, да ти кажам размислувам да одам на психолог, па да видиме што понатаму..

10. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    96
    Znaci luge site sme so maka golema ajde so lesno da ni pomine ovaa cudo, eve i jas od sredata maka macam so spienjee nisto bilno ne pomaga,cela nok ke si ostanam budna denta isto taka son ne doaga na oci, inace odedns mi vaka stana nikogas nemav problemi so spienjeto, a sega po tri noki budna, dobiv terapija i apcinja za spienje pa ajde da vidime dali ke pomine. A koga citam za zavisnot od lekovi uste po beter mi e

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    15.076
    Читав погоре некои пишувале гумени нозе.... Какво е тоа чувство? Не знам ова што го осеќам дали го викате така:?:

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    И мене ме интересира, мене цела мака ми е во нозете и колената, и денес конечно наидов на една статија за психомоторен немир, се е од страв, стрес и напнатост. Еве нека сподели некој друг искуство

13. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    99
    Дечки како сте, дали ве фатило паника ради помислата дека нема доволно лекари, се плашам на пример да треба да одам на лекар а државново здравство е за нигде, па ме плаши таа помисла.

14. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    пди во странство,помалку паника ќе имаш,додека стигнеш до лекар ќе висиш на телефон ,ко преживи-причаче

15. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    дизапамче и ќе спиеш

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    96
    Uzasen strav imam deka nema da mozam da zaspijam i eve si napraviv problem zavrsiv na terapija veke cetiri dena bez tabletki nema spienje

17. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    што пиеш за спиење?јас два месеца спијам со таблети:(

18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.956
    Ве молам препорачајте ми добри таблети без рецепт за лесна вознемиреност, избувливост, анксиозност.

19. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    96
    Bese kaj doktor? Mene mi prepisaa terapija zolpidem i trittico koga ke pocne da deluva teittico zolpidem nema da se zima poveke. Uzas od nisto nesto stana, a sega pak i fobii si pravam deka bez apcinja nema da mozam da spijam poveke

20. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас добив алергиски шок од зопиклоне слични на золпидем,одвај преживеав од едно апче и тоа