Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Decki kako ste? Jas konecno mozam da kazam deka sum mnogu podobro :DMozam da spijam ubavo, bez da mi lupat silno srceto, mislam deka nauciv kako da se kontroliram i kako da ne mislam na loso. Si go ispolniv denot i ne citam poveke nekoi testovi sto me plasat. Gledam interesni videa za moda na Instagram, slusam pesni, gledam filmovi, pesacam, setam si go ispolnuvam denot, najveke si igram so kerkickata i mozam da kazam deka sum zdrava. Gi nemam tie neubavi simtomi kako predhodno deka umiram. Ako mozam na nekogo da pomognam neka mi pisi. Pozdrav i imajte ubav den:l:

Последна измена: 1 март 2023
    На lolipoppp, poi, NoirSerpentine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    2.639
    Обично се препорачува Б6, Б-комплекс, а како плус и магнезиум. Ова не се таблети туку витамини кои помагаат при такви состојби. За нешто повеќе е најдобро да се комсултираш со доктор.

Многу ми е мило кога во ваква тема ќе прочитам вакво нешто. Дава зрак сонце при сивилото и дава надеж дека сепак на тоа сивило има крај. Дава до знаење и на останатите дека сепак ова може да се надмине со мали чекори но многу труд :)

На LUCI 99, Beauty.22, staycalm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Баш ми е мило за тебе и повеќе вакви постови да гедам во иднина.
    Јас не сум баш нешто за фалење дали некој вирус има и како омалаксана неколку дена , ама ќе биде добро. Имајте убава вечер

На Beauty.22 и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  4. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    Дечки искуство со Серталине/Асентра или Золоф

5. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Kazete kako

6. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Здраво. Јас во последните два месеци сум премногу анксиозна и не знам како да си помогнам. Денес бев и на лекар, но знаев дека ќе ми кажат да пијам бедоксин (кои не ми помагаат) и дека доколку крвната анализа ми биде добра, ќе ме пратат на психијатар. Јас знам дека немам проблем со тоа, туку со мојата психа. Секој ден чувствувам како силно ми лупа срцето, имам вртоглавици и трпнење на рака. Живеам сама и секој ден мислам дека нешто ќе ми се случи и нема да има никој покрај мене да ми помогне. Моментално сум невработена, пред пола месец дипломирав и целиот тој стрес и анксиозност произлегува од факултет, потоа проблеми во врска, некој домашен проблем, па еве сега дали ќе најдам некогаш работа на струка и секој ден се преоптоварувам со различни мисли. Исто така, се чувствувам безвредно и ништо не ме радува. Дури и кога дипломирав, не бев среќна. Секогаш имам страв каде и да отидам, дали ќе биде тоа некое интервју за работа, дали на дејт со дечко... Не знам како да си помогнам, а да не се мачам повеќе, затоа што чувството е непријатно. Премногу анализирам и сфаќам се преозбилно. Доколку имате некој совет да ми дадете како да ја надминам анксиозноста, би ви била благодарна.

7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    психолог и психијатар посети си

8. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Gledaj da si go ispolnis denot. Slusaj muzika, gledaj filmovi, pesaci, setaj, izleguvaj, druzi se so pozitivni luge ne misli na nisto loso. Ako mozam da ti pomognam pisi mi. Mene ovaa muzika me smiruva.

9. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Дали некој има се онесвестено некогаш од преголем стрес и анксиозностт или тие што сте изгубиле свест пишете ми лп

10. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Последниве денови се' ме тера на плачење. Се чувствувам како да сум во безизлесна ситуација. Сите околу мене ми прават стрес. Осамена сум, но опкружена со токсични луѓе. Ми треба малку мир и поддршка. Знам дека треба да сум силна и сама да се борам, но тешко е. Што кога луѓето кои ги сакаме се сменале?

Не ми се оди на психолог/психијатар бидејќи не ми се зборува. Имам хелекс, ме смирува кога ќе се напијам но потоа и го злоупотребувам. Значи не знам како да објаснам, ама се плашам од тоа што можам да го направам. Како две личности да живеат во мене.

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    96

Ako nemozes sama da go resis problemot, poseti pod hitno psihijatar ili psiholog nemoj terapii na svoja raka da si zemas, podobro na vreme da se resat rabotite, toksicnite luge kolku mozes poveke stavaj gi na ignor. Jas sto ne odev na vreme kaj psiholog si napraviv poloso za mene nemozam da spijam son ne me faka, pa sega mi odredija terapija.

На NoirSerpentine и poi им се допаѓа ова.
  12. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Dali samo jas na momenti se osekam kako se da pravam na sila…ziveam a isto ko umrena da sum

На Аничкаa и avtomobil им се допаѓа ова.
  13. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    не си сама

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    трг на психолог и психијатар

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Iskustvo so dr Marcegic

16. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Istoo dve nedeli krsss

17. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Мене вака ми беше пред месец може и помалку значи секој ден ставање со никаква фаца и едвај чекав да дојде вечер да легнам, обврски не завршував, бев уморна а немав причина од што, страшно беше... Без волја како што викаш како мртва. Ама ми помина фала му на Бога.

18. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Dali nekoj pie lorsilan jas k9ga ke se napijam pola od 2.5 mg me smiruva no me zasemetuva usporuva edna nedela go pijam treba vreme da go prifati organizmot ili nema vrska

19. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027

A kako ti pomina

20. Nena Jovanova

Се зачлени на: