Uste sum na pola ap 5 mg Elicea zaditre ke treba na 3/4 da go kacam uste 4 dena...pa posle celo...I obavezno psihoterapija paralelno da produzam da posetuvam mi rece...
3 pati na den...i posle ke gi namaluva dozite isto kako AD so se namaluva. Neam iskustvo prv pat u zivot pijam ova cudo...Imav vakvo govno pred 5 god...sama se izboriv ama traese dolgo i se iznamaciv....
Mala ti e dozata, kako ke ti ja kacuvaat, podobra ke bides. Jas zavrsiv so 10mg i posle mi ja namaluvaa postepeno.
Ми треба совет! Имам анксиозност плус тоа имам проблем со спиењето недела дена, многу касно заспивам и станувам значи тотално ми се смени биоритамот. Се осеќам напанто и мисливе ми се хаос. Се преоптеретувам со глупости за кои што реално нема потреба да бидам анксиозна. Размислувам да купам магнезиум директ со витамин ц и витамини Б, плус сакам да купам нешто да можам побрзо да заспијам и да ме опушти пред спиење. Размислувам помеѓу Валериан микс чајот и Валериал капките на Алкалоид. Што е подобро од овие две, не можам да се одлучам.?
Иста сум и јас земи пробај ги тие суплементи не губиш ништо можеби ќе ти помогнат, јас пијам само Б6 од нив 3×1 кога ми е добро кога многу ме дрма анксот,... за валеријана незнам можеби ќе ти помогне смирува... Незнам до кога ќе се мачам и сама нејќам на АД Дали и на вас ви е на некој вака? Јас преку ден сум скоро па ок номрлано се ми е, али после 18,19 часот катастрофа само си замислувам нешто дека ми е разни симптоми добивам, само се плашам...ммогу имам страв да бидам сама а и несакам да седам со никого и седам сама во соба, муабет ич не ми се прави со никого и одговарам кратко на прашања со аха да, не за,да ги избргнам сите ми е жал и за дечињата неможам ни да играм со нив ништо за нигде сум .. знам музика да пуштам тоа ме опушта но после можеби сум бетер И плус си купив пулсоксиметар и само си мерам како се пулс и кислород... страшно
Ако, навечер пиј магнезиум и Б6. Валериан капки имам користено и ништо не ми менуваа, дури пиев дупла доза и пак ништо. А одвратни се, секоја вечер само мачнина ми ствараа. Чај од валериана немам пиено, но чај од маточина е супер за опуштање, ако треба и 2 ќесички на шоља. Пред спиење, имај вечерна рутина за опуштање. Направи си чил атмосфера, пригушено светло, можда свеќа, можда етерично масло во ламба. Пушти си чил музика, направи си чај. Читај книга. Два саати пред спиење батали мобилен скроз. Уживаш, се опушташ. Гарантирам дека полесно ќе заспиваш.
Ne misli sega na toa gledaj da se podobris i ke zaboravis na sedativite eve jas sea helekss ne pijam veke tri pati na den samo ednas sabajle od 0,25
Валеријаната ништо не делува, џабе ќе ја купуваш. Пробај со Магнезиум и витамин Б6 три пати на ден, ќе те опушти и ќе заспиеш.
Sekogas posle jadenje se osekam omalaksano kako da tonam .... pijam kafe ama ne e toa toa znaci posle jadenje obicno koga sum na rabota od sto moze da e taka
Тоа е така затоа што по јадење обично се случува нагло паѓање на шекерот во крвта и ние анксиозните го доживуваме како малаксаност и слично. Доколку се друго во врска со шекерот во крв имаш испитано само ова е проблемот