Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.956
    Катастрофа :| по преживеан нервен слом добро се држам ;(

2. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    2.641
    Се случува.
    Ако немаш направено во скоро време, направи си крвна слика. Може ти е само ниско железото или пак низок притисокот. Ништо страшно. Ама мораш да најдеш начин да се справиш. Ако е притисокот, само надворешни активности и прошетки помагаат. Кафе претпоставувам може да ти направи полошо па можеш нешто газирано да се напиеш. Инаку ако седиш дома можеш и по цел ден да спиеш :D А ако се натераш да излезеш да прошеташ, откако ќе се вратиш и додека уште си на нога можеш да ги средиш и садовите и плус уште по нешто :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Daa cesto...

4. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    i mene sea mi e taka kako loso vo zeludnik ne znam od zeludnik mi ide se losoooo pa pocnuvam da se prezevam paa nekako da mi se vrti ne znam se olabavuvammm

5. Niki97

Niki97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2019
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    8
    Здраво, имам 24 год и пред некој ден станав сабајлето најнормално после 20 мин се онесвестив. Ме измерија притисок ми брше низок, и еве неколку денови со ред ( инаку од 18 год ми имаат дијагностицирано висок притисок 120 со 160 ми е во повеќето саати во текот на денот, носев и холтер не ми утврдија од што би можело да се покачи, но не примам никаква терапија)
    Направив крвна слика комплетна, тероидна проверена и мерење на кортизол, сите вредности се во ред.
    Инаку сум overthinker и знам дека понекогаш размислувам и за работи што никогаш нема да се случат и можеби до тоа е проблемот. Некој со слични искуства?
    Благодарам

6. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Направив во октомври месец, се беше во ред. Хормони исто така лани проверив сите беа во ред, само тироидната ми беше на граница од стрес. Инаку кога лани бев во Хрватска на работа ќе си дојдам од работа ќе се избањам, ќе одам да се прошетам, ќе се вратам кафе мафе ова она со вереникот ќе се слушнеме со нашите и ќе си легнам, значи немав време да мислам на ништо, и се беше во ред. Кога си дојдов дека пак дома затворена, пак ми се врати анксиозноста ама многу полошо од пред тоа. И со докторката правев муабет во октомври кога вадев крв ми рече немаш хоби, немаш работа, не излеваш, по цел ден дома и имаш простор во текот на денот да размислуваш апсолутно за се, и во право беше. Сега пак заминуваме за странство па се надевам нема да мислам и анксиозноста ќе ја има ама не до тој степен.

На GirlLove и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  7. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Глава имаш снимено?

8. Niki97

Niki97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2019
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    8
    Одамна, може пред 10 год

9. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Seker ti ima padnato,ili pritisok spoeno

На Niki97 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Како сте денес борци?

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    Денес до попладне добро, сега никако а еве и притисокот ми падна на 100 со 60, ми се слоши одеднаш, мислам многу и времево влијае што сме вакви никакво ееее

12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    У јас иам притисок 90 со 60; 3 дена по ред ме кине глава, па еден не; ми се повраќа поради главоболките поголемиот дел од времето; и каква врска има тоа со анкциозност? Нешто да не пропуштам?

13. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    Мислам дека нема врска тоа со анксиозност но дополнително и тоа ни отежнува .. сепак е мачно :/

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Знам, ама мора да се биде поцврст во животот, сите ги мачи по некој здравствен проблем. Како ќе се избориме со анкциозноста ако постојано се жалиме за сè и сешто? Не ме сфаќај грешно, те разбирам целосно и не сакам да ти одмогнам, напротив. Многу помачно е кога и' се препушташ на болката како да си беспомошен. Животот е премногу краток за да го поминеме во жалење.

На joy1, NoirSerpentine и Kaley им се допаѓа ова.
  15. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    93
    Ako e ad sigurno po 2 Nedeli rezultat ce ima.

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Po mesec dena se srediv jas. Mislam generalno e prifatliv period za come back.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Секој ден се полошо и полошо ми е... Си го дочекав алармот без око да склопам и џабе кога не ми се мрда. Не можам да се наканам да се спремам и да излезам. Душата ми гори, како да излезам и да се смеам пред луѓе?!

Што правите во вакви моменти? Мислам дека прв пат ова ми се случува...

18. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Општо не ти се бидува со луѓе или осеќаш анкциозност поради нешто друго, на пример работа која не ти се работи?

19. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    И двете, повеќе за луѓето. Како да глумам кога душата ми гори?
    Секогаш сум глумела, сум се смеела, ама овој пат просто не можам. 10 минути си зборував дека сум силна и дека го можам тоа, излегов и каде сум сега?! Пак дома...

20. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Не глуми, не се форсирај. Сведувај ја комуникацијата на минимум, биди љубезна и културна, но не се смеј на сила, едноставно ако не ти е до смеење, не ти е. Ако се грижиш што ќе мислат другите, не се грижи, нема зошто да даваш некому објаснение зошто не ти е до смеење. Имаш право да не се смееш и да не глумиш расположен, кога не си.
    Во меѓувреме посвети се на себе, да откриеш зошто се осеќаш така. Тоа е битното, да направиш да се осеќаш добро зошто заслужуваш да се осеќаш добро.

На NoirSerpentine, joy1 и poi им се допаѓа ова.