Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Можно е да имаш прележано корона? Короната ја напаѓа сивата маса во мозокот, не е дека не се опоравува мозокот после тоа туку имаш нус појави како заборавање, намалена концентрација и слично. Во случајов со спиењето, кај повеќето предизвикува несоници, кошмарни сонови итн. Кај тебе на ваков начин се манифестирало. Зачестен проблем е кај помладава популација, јас со сите со кои имам правено муабет на темава ми имаат потврдено дека од 2020 наваму имаат потешкотии со спиење.

На Mentalna85, velfi и BossGirl123 им се допаѓа ова.
  2. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Дали на некој му се има случено да не може воздух до крај да земе? Или сеа од што сум цела затната и си правам филмови:smirk:

3. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Problemot e vo toa sto jas znam sto mi go predizvikuva ova, a toa se negativnite misli i niskoto nivo na samodoverba. Znam deka bi go resila problemot so toa shto bi mislela pozitivno, no rabotata e vo toa sto momentalno zivotot mi e monoton i nemam barem edno nesto koe bi mozelo da me motivira ili da predizvika da mislam popozitivno. Kade i da odam i vo drustvo i bilo kako, celo vreme sum stegnata, se gusham, mi se vrti, sum izmorena i ne znam kako da si pomognam... Mnogu mi e tesko a i momentalno ne sum vo sostojba da si priustam psihijatar i samo se izmacuvam... Nekogas ke pustam film i malce od malce ke se potsmiram ama posle nekoe vreme pak nadoagaat tie cuvstva i misli... Dokolku nekoj ovde se borel so slicna situacija, moze slobodno da mi pise.

На BossGirl123 и Pandy girl им се допаѓа ова.
  4. Волкот

Волкот Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    140
    Анксиозност е опасна работа.Барем ја препознавам и знам дека треба начин и помош.Тешко со лица кои не ја препознаваат

5. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    185
    Истата сум и јас. Посебно кога сум помеѓу поголем број на луѓе и кога ќе седнеме некаде мене место не ме фаќа, паники ми идат. И уморот периодов ми е посебно изразен многу брзо се заморувам и само на спиење ме тера. Мислам дека самите мисли самата состојба додатно не изморува.. незнам како да си помогнам на психолог/психијатар не сум била никогаш, но самата сум свесна дека ја имам оваа состојба

6. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    istaaaa i jass

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    35
    Луѓенца имам прашање, анксиозна сум, имам преголем страв ни самата не знам од што, ми влијае интернетот и телевизијата додатно, постојано лоши вести, болести и слично и тоа ме плаши. Осеќам главоболка често со гадење (ми рекоа можно е од синусите), но ми искачаат секакви статии за рак и опасни болести и некако ме плаши тоа. Сакам да направам целосно испитување, како се прави и каде?

На Pandy girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Здраво...Анксиозна сум од 16 години, имам 30...
    Имам еднаш пиено, елицеа...После животни падови- ми даде психијатарот Велафакс во комбинација со пропанолол..Ве молам за искуство.

9. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.671
    Ти можеш секако да си направиш испитувања но почни и да филтрираш што ќе гледаш.
    На секоја социјална мрежа блокирај работи кои ти пречат. Истренирај го алгоритамот да ти дава само предлози кои ти се допаѓаат. Јас неодамна отворив нов профил за друга личност и кога видов какви глупости имаше на она explore делот многу се изненадив...како да отворив јутјуб ама одјавена :D
    Затоа гледај и тоа да го средиш, ТВ намали на минимум и насочи се кон работи кои ти помагаат :)

На Feniksgirl и BossGirl123 им се допаѓа ова.
  10. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Nekoj kako mene so se custvuva celo vreme vozbudeno?

11. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Decki kako ste? Jas sum mnogu podobra od predhodno i gledam da ne mislam na loso. Po nekogas mi idat misli losi, ama pominuvaat. Gledam da se kontroliram, a naj izrazeno mi e pred cuklus ama znam od sto mi e taka loso. Recisi i se izleciv super sum. Izleguvam, gledam filmovi, setam vo priroda, si igram so kerkickata, slusam muzika i si go ispolnuvam vremeto. Pozdrav i imajte ubav den :l: Ako saka nekoj neka mi pisi, ako mozam da mu pomognam.

Последна измена: 10 април 2023
    На BossGirl123, NoirSerpentine, lolipoppp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    I jas denes se cuvstvuvam mnogu podobro, nekako odmorena..Go cistev stanot, si pustiv muzika a i vremeto se pogodi..Gledam kolku sto e mozno da gi izbegnam tie nekoi negativni misli, eve posle ke prosetam, ke si pustam film i ke uzivam. :)

На BossGirl123 и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  13. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Искуство со велафакс?
    Го пијам во комбинација на пропранолол...
    Денес почнав , на половинки ми е дадена..
    Порано иам пиено елицеа, ама не сум се осеќала вака.Како да лебдам, и ми се гади...
    Ај си викам- може е почеток- па затоа така..
    Ве молам за искуства

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.469
    Допаѓања:
    12.162
    Ке си направиш unfollow на сите тие страни што ти покажуваат само лоши теми и сл. Јас така направив, бидејќи неможев да се смирам после секое отварање на фасебок поготово. И сега далеку од раат али многу пораат. И таква е анксиозноста страв од стравот. И си наоѓаш се што ќе прочиташ. Немаш потреба од прегледи, од искуство ти кажувам. Ама ако така малку ќе ти олесни, а нема верувај само во круг ќе се вртиш, ќе си одиш кај матичната и ке си побараш ипат на тоа што сакаш да испиташ.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    99
    Дечки како сте денес, јас се разбудив со главоболка, не се напив ништо ама после 4 5 саати, такихардии и аритмии, се исплашив кога земав да мерам пулс, ептен не правилен ритам, не можам да измерам, се напив пропанолол и ми се смири. Дали имал некој слично искуство?

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.469
    Допаѓања:
    12.162
    Причината за анксиозноста е смртта на татко ми, кој почина два дена после велигден пред две години… еве втора година периодот пред велигден и коа не ми е ништо ми е нешто… не знам дали телово го памти периодот и само ствара симптоми ама паника ме фаќа невидена… дека пак истото ќе се случи… и се разболувам исто како татко ми, и дополнително ми ствара паника… како се справувате со вакви ситуации?

17. Фросина77

Фросина77 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво, вчера за прв пат бев на психијатар и ми беше дијагностицирана блага состојба на анксиозност, при што ми препиша да пијам 5htp суплементи две недели сабајле и навечер, а потоа 3 пати на ден, 6 месеци па контрола. Додатно ми рече да пијам Деметрин од 10мг, 1/4 сабајле и навечер, но прочитав дека овој суплемент не се меша со други АД. Јас од вчера си ги пијам суплементите, но Деметрин не пијам, денес се напив и Б6 витамин па некако се чуствувам како зашеметена, како пијана. Ќе може ли да ми споделите свое мислење за ситуацијава

18. Фросина77

Фросина77 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Јас 2 дена бев со забрзан пулс 120 ми одеше, ми направи ЕКГ докторката рече се е во ред, блага такихардија, ќе пројде за ден, два. Мислам дека е од времево, не си единствена со таква мака. Ќе пројде.

На BossGirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.012
    Таква си од 5HTP, додека се навикне организмот.
    Јас го пиев кратко, многу ме омалаксуваше и го баталив.

На Фросина77 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.671
    Еднаш одење мислам дека е премалку за да може да се дијагностицира било што, а уште помалку да се даваат АД.
    Суплементите се ок, б6 не би требало да ти пречи нешто или да предизвика да се чувствуваш така зошто е витамин, можеби е само потсвесно.

На Фросина77 му/ѝ се допаѓа ова.