Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. angelak

angelak Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    здраво на сите што сте на форумов.како што можете да видите јас сум нова на форумов но многу одамна ве следам и ве читам.мене депресија ме фати уште пред 5 год.иодев на психолог кој ми помогна многу,но не сум го посетила 1 год.и сега ми е многу тешко секој ден сум со паники и нервози,но доста ми помага и форумов кога ги читам вашите позитивни мисли и многу ми е мило што така размислувате бидејќи знам како му е на секој од вас.во моментов ме фаќа паника,но некако се соземам и не сакам да ви пишувам за неа.....друго што да ви кажзм имам 2 деца машко и женско прекрасни се сопругот е прекрасен секогаш ме сваќа и во најтешките моменти тој беше со мене и секогаш е со мене ме советува и ме сослушува.толку од мене поздрав и само позитивно иако мене тешко ми оди.

2. Dada-N

Dada-N Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Dobro utro,i ubav den! Jas kako nekoj padobranec vi se ufrliv ,no so vreme ke se zapoznaeme,da ne si gi povtoruvam makite,site tuka sme so ist problem i so ista cel.Vcera cel den go pominav spiejki,del se prepravav deka spijam,ednostavno "ne bev tuka"za "tie"sto me baraa(ne sakam ni imeto da i go spomnam)!Deneska mora da sum po aktivna,pred se ,ne sakam decata da me primetat deka ne sum bas ok.malovo uste ne razbira"zosto mama place",ama kerkickata mi e pogolema i kolku sto mozam se vozdrzuvam pred nea!
    Bidejki polovina god.bev bez terapija,gledam kolku mozam da se sozemam dodeka Deprezolot si go napravi svoeto! Pozdrav do site vas!

3. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    angelak, dadaN ... welcome :)

И мене форумот ми помогна многу .
    Сите што случајно ќе дојдат до форумот , ќе напишат , уф колку ми помогна што не сум сама ...
    замислете колку САМО олеснува ТАА МИСЛА - и 1/4 анксиоз. ја снемува - ... :)

Ако сакате и налутете ми се , но вие мајките што имате анксиозноста сте ми посебно не сфатливи ...
    значи не дека не може да се случи тоа на мајка , но мислам дека мајката мора да се бори многу повеќе и да биде милион пати појака и да ја победи анксиозноста отколку некое девојче од 20 години кое што се вели уште е во пубертет , па ја повредил некој мајмун , па другарка и ја издала тајната, па втор пат се заљубила неуспешно , паднала на испит - овие ситуации се и како смешни , кога си возрасен , но тие се кревки , емоциите не средени , без искуство ...
    Да формираш фамилија, да имаш деца, е една од најголемите работи во животот , па тек да имаш и маж кој ќе те почитува :)

Ангелак ти не знаеш колку си среќна , жено каква депресија , погледни ги децата , како трчаат, како се радуваат , 100 депресии не треба да те уништат.

Многу одамна на форумот имаше една девојка , која беше напишала нешто во овој стил
    Луѓе дали сте нормални , дали вие знаете што е тоа болест , отидете во некоја болница и видете ги болните луѓе , болни деца, а вие од што нема што да правите па си измислувате секакви болести ...
    во право е девојката ?

Си ги поздравувам моите слатки храбри девојчиња и новките 2012 девојки :)

На angelak и taci1 им се допаѓа ова.
  4. marinela5

marinela5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    здраво мои пријателки!!!многу време ме немаше на форумов и за жал гледам многу нови форумџифки тука на оваа тема,значи ова е како епидемија,кај мене е во ред има секакви денови и подобри и полоши ама многу подобри од порано.се согласувам со петра дека ние мајките треба да имаме поголема мотивација за да се бориме иако и кај нас е тешко но мораме едноставно не само за нас туку и за тие што се огледуваат од нас и учат од нас.керками е голема и сега разбира се, влозувам голем труд и работам на себе за да не научи што е тоа анксиозност недај боже,при крај сум со терапијата и функционирам ок ,ви посакувам убав ден ....поздрав

5. angelak

angelak Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    да сосема си во право и го почитувам твоето мислење,но за мојата состојба имам да кажувам многу,бидејќи за оваа моја состојба не сум јас винивна туку многу многу проблеми поминати во детството поради кои се мачев и како мала па потоа еден период ми помина бидејќи си ја најдов љубовта на мојот живот и се тргнав сосема немаше ниту депресија ниту анкс.но пред 5 год.ми се пофтори истата работа и сеа ми е лошо што да правам јас си ги сакам децата и сопругот но мислите ме уништуваат.

6. Dazzling

Dazzling Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    ]

Буце,фала ти :) :* Инаку и јас пијам асентра наутро,во комбинација со оланзапин навечер,и дорбо е да се знае дека некој се напил алкохол во комбинација со асентра и поминало без несакани последици. Искрен поздрав до сите форумџики..Имајте убаво попладне. :*

7. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Хелоу мај анкси гајс! ;P посебен поздрав и до новите членови. Како сте ми?
    Мене расипан ми беше комп деновиве па од мобилен ве читкав. Јас деновиве со факултетов осекам за жал анкс како полека ама сиг ми се врака.. и се обесхрабрувам... пак глупите симптоми ко тресење на раце,тахикардија... Секогаш после некој ваков напад, 2 дена се осекам депресивно и никаде не ми се излегува. Само ги секирам моите..А знам дека треба само ИГНОР ама неможам да го надминам. Едвај чекам да помине месецов. Извинете за негативниот пост ама ако тука не се испразнам и кажам како се осекам немам со кој да споделам.
    позз и ви посакувам убав ден... :)

8. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Те разбирам , анксиозноста мора да има корен , потекло ... ти си имала стресови како мала , и тие испливале еден ден ... кај секој анкси настанала од стрес ... не може да настане од ништо ...
    Сите ние имаме проблеми со мислите , и јас имам и ти и трета ... но кога ќе ти дојде мисла , право погледни го твоето чедо , мислам дека една негова насмевка руши се што е лошо ...
    Ако не работиш со себе , со отргање на тие мисли никогаш нема да се дојде и до посакуваниот резултат ...
    Секој со својот товар , верувај дека мојот не е лесен , и дека кога би ти ги дала моите мисли можеби би сакала да си ги вратиш твоите или обратно ... затоа работа и труд и без откажување ...
    Буцка ја читна пред некој ден коа кажа , како Сулејман битка по битка освојувал ...?
    Така и ти , денес ќе уништиш една мисла , а утре две ... кога си можела денес , ќе можеш и утре ...
    Ќе дојде таа (анкс) ќе се врати ... дали ќе наиде на отворена врата , подотворена или затворена многу зависи од нас самите ...
    Хоби , Игор (игнор) и тн
    Ако се вратиш назад ќе ја читнеш Ненушка која што со наоѓање на работа победи скоро се ...

Спараки , празни се слободно , дај Боже со пишувањето тука пола да ти поминува ... :)
    Инаку ти кога ќе дипломираш и те како ќе се ослободиш од анкс... факултетот ти е голем стрес и ти ја активира , си знам јас од искуство ...

Девојчиња мои , мајки , има една стара добра мисла - насмевнете му се на животот за да му се насмевне и тој на вас ...

Буца ми недостига денес со нејзината позитива ... Каде е фотомоделката исположи ли се ...
    Мања 666 ја нема ... многу ми е полесно неа да ја викам девојчето со мачето ... :) си зеде ли ново маче ?
    А ибанез зезаш и ти не пишуваш ...
    Дечки се читаме пак , толку од мене за денес ... и да знаете дека 2012 чекам победи !

На SparkyAngel, SanjaBucka и angelak им се допаѓа ова.
  9. angelak

angelak Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    фала дуња за убавите зборови ми дојдоа солзи на очите кога го читав постот фала многу незнаеш колку ме усреќија твоите зборови......се надевам дека ќе ми помине анксот не само мене туку на сите тука проклета да е оваа анкс.не уништува многу ве сакам сите.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. erik

erik Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    51
    ..........Јас секогаш ви велам. ..пишувајте ги вашите позитивни искуства ...опишувајте ги моментите кога сте успеале,како сте успеале, никако кога не сте...не заради нас кои ве читаме туку и заради вас.Научив една работа...кога мојот напад на анкс го прераскажувам некому јас повторно го проживувам и повторно се вознемирувам.Затоа избегавајте да пишувате(пр.Зоце,прости мила ама оваа е добронамерно)ме тресе, ме стега,ми трпнее....вака се плашите повторно и себе си и другите...а нема потреба.Се разбира кога некој е нов на форумов мора да ни објасни како се чувствува, но не мора постојано да расправа за нападите..тие се страшни, тешки, немилосрдно ни го одземаат здивот и не ничкосуваат.. :envy: знам ама избегавајте за да повторно не се навраќате и повторно плачите себе си.

Тоцно така и јас се слозувам со ова мисленје (нормално генерациски) сосема е тоцно тоа сто го казува Дунја анксиозните луге кога цитаат за некои симптоми мозе да се слуци нивната потствест дури наредниот ден да ги имитира така да наредниот ден мозе да се имаат такви симтоми или слицни
    Друга работа многу битна за леценето на анкс кога имате напад или после тоа му расказувате на некого (освен на докторот)сто ви се слуцува вие и на својата потствест индирекно и давате потврда дека тоа е вистина и она усте повеке ги појацува симптомите односно стравот затоа е многу битно да се науци секој да се бори сам кога има напад или кога е некој анксиозен да не зборува на никого на тој нацин ке се репрограмира и работенето на потсвеста а и самиот цовек ке поцне да си ја врака самодовербата дека мозе да се изборува со анксиозноста и ке поцне да свака дека у ствари анкс не е толку страсен како сто изгледа на анксиозните луге како нас

Јас би го предлозил следниот нацин како да писувате за симптомите
    Денеска имав вртоглавица(засаметеност) ме дрзесе околу пет цаса ја ресив на следниот нацин Земав правосмукалка го исцистив целиот стан и како сто поцнав да работам полека вртоглавицата ми ја снема Не мора да се писува каква била вртоглавицата и колку ви била страсна или ви било страв туку многу побитно е да се написе како ви поминало тоа би требало многу детално да се описе за да мозат сите да го испробаат тој нацин или трик кога ке имаме таков симптом а и во насата потсвест мозеби ке остане заклуцокот дека вртоглавицата не е толку страсна затоа сто на тој и тој нацин да рецеме зоце ја ресила тогас и тогас Знаци кога имате напад ке седнете на форумот и за тој симптом ке побарате како некој го ресил тој симптом и со самото цитанје јас мислам дека ке ви олесни
    Знам дека секој писува од мака така да нема лјутенје ако некој си ја казе и маката
    Бидејки писував за вртоглавица (засаметеност) ке ви казам еден трик како да проверите дали имате вистинска вртоглавица или е тоа само цуство од анксиозноста
    Застанете мирно испрузете ги рацете на напред хоризонтално да не се допираат и затворете ги оците
    Ако имате вртоглавица вистинска вие сигурно ке паднете ако е анкс нема да паднете бидејки тие сто се болни од вртоглавица им е потеско да одрзат рамнотеза со затворени оци и испрузени раце на напред
    слободно направете ја оваа везба нема да паднете
    поздрав до зозе да ни писува за своите успеси во борба со анксиозноста

На ibanez, SparkyAngel, Akana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    [/quote]фала дуња за убавите зборови ми дојдоа солзи на очите кога го читав постот фала многу незнаеш колку ме усреќија твоите зборови......се надевам дека ќе ми помине анксот не само мене туку на сите тука проклета да е оваа анкс.не уништува многу ве сакам сите.[/quote]

Драго ми е што на некој начин те усреќило напишаното , има многу убави постови напишани од девојките ако го разлисташ форумот наназад , инаку јас не сум дуња :D
    Се читаме пак ангелак

На dunja, taci1, angelak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    :D Значи Пепито врв си, ме изнасмеа! Не за друго, туку кога ќе го замислам твојот лик и тоналитет при одредени твои постови, просто не можам, а да не се исклештам како морон :D ... се извинувам, ама многу се смеам и згора на тоа си правам филмови свои и имам пола саат смеење без престан. Таква ми е природата, мрдната :D.... A и денес имам некое такво мрднато расположение, де сум удрена, де сум мирна, тивка, нежна, толку нежна како маче, ахахаха, шо маче бе, мачето е тигар за мене :D , како кокиче, врабец да прелета ќе настинам, ехехехех .. Сомнително лице ...

Дечки мои, како сте ми? Добре дојде и од мене на новите членови.. Тууу ова анксов навистина како епидемија е, се шири како чума, ебаго .. Ама ич да не се секирате, ќе се средите, чим јас и ја дадов клоцата, ќе и ја дадете и Вие. Не дека не ме посетува одвреме навреме, но џабе, не е тоа тоа, не ја жмирглам, ја мачкам на леб сеа, 50кг. качив, како планина сум голема од неа, ахахахаххахахаха ...
    Како и да е, тука сме, да се поддржиме, да си помогнеме .. Искажувајте се добри луѓе, велат молкот е злато, но овде е тиња, овде зборот вреди златници, затоа зборувајте, споделувајте и не кубете се, ЛЕК има, овде всушност нема што да се лечи!!! Хехехехе ... Ви велам јас на кафе да одиме, ама кој ме слуша мене, ќе треба повторно закани да упатам, ама тешки овој пат, тешки ... Еееее само ако ве наседнам, ќе видите, не е воопшто лесно да ме изджите мене, кој држел знае! ХААХАХАХХАХАХАХХАХААХА ..

Да Ви кажам нешто .. :) .. Прееска на пладне сум заспала малку, а кучето на брат ми е кај мене на поседок, и така си легнало до мене, и наеднаш осеќам нешто ме влажни на лицето, и така јас си се смешкам, којзнае што сум мислела/сонувала во тој момент (Вие ќутете, правете се дека не знаете ништо, ахахахахах), и кога отварам очи што ќе видам, две црни очиња како џамлиичиња (срнест пинч е расата), кучево гарант ме гледало како некој бут телешки, па почнало да се радува и удри на предигра лижење, ахахахаххахахахахахаха, море во 10 води го миев лицето потоа, ама ако, ЉУБОВ е тоа, ахахахаххахахаха .. го изнапцув како никој, ахахаххахаахахаха ...

Еее тоа ми беше најголемиот момент од денот драги мои, хахахахах ..
    Вие останете ми со здравје, јас ќе ве гушнам, ќе ве бакнам и ќе ви посакам добра ноќ ... се читкаме ..

На PetraPanka3, Dada-N, taci1 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    Хаха значи со кучето ме изнасмеа моите ќе ги разбудам :lol: Ерик фала ти многу за советот за вртоглавица да видиш дали имаш навистина одсега така ќе си проверам иако знам дека од анксот е барем ќе бидам сигурна :)
    Јас па кога се запишав на факултет и дури одев (само еден семестар) ми беше супер и воопшто не ни помислував на анксиозноста и ми беше многу погодено друштвото. Но потоа ме фати пак анксиозноста посебно кога требаше да ги полагам испитите, неможев да стигнам да научам за сите предмети бев под стрес и наеднаш ме мана да го откажам факултетот. А и не се запишав по моја одлука сакав на друг факултет ама татко ми беше иницијатор и ми рече ќе ти дадам пари да се запишиш само на овај. Но сега многу лошо се чувстувам што го откажав факултетот се чувстувам дека нема да имам шанса да успеам нешто во животот. Знам дека и со факултет е тешко да се најде работа ама без него е уште полошо. Сега си правам планови да побарам негде работа заедно со дечкото по можност што подалеку од моите. Знам дека имам 19 години но повеќе не ми се седи со моите кои секој ден се повеќе ме нервираат со тоа што мислат дека јас не се грижам за тоа во каква ситуација се наоѓам. Се извинувам не ни мислев да навлегвам ама ми дојде од душа да пишам се надевам дека ме рабирате. :tmi:
    Инаку денес го поминав денот по заболекари па на снимање на забот и на крајот ми најдоја џепчиња две меѓу еден заб па сега ќе берам сила да одам на заболекар да ми ги отстранат или незнам ни што треба да ми направат само многу страв ме фаќа од самата помисла на столицата и тие машинкте :lol:
    Кга ќе ми се среди ова со забите ќе ми олесни многу :) Поздрав до анкси девојките и по некое момче имајте убав ден :hug:

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dada-N

Dada-N Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Vi posakuvam i deneska ubav den!Ve citkam site po red,i po poleka probuvam da se vklopam vo ova super drustvance,no me zacuduva zosto anks. e tolku cest kaj zenite odkolku kaj mazite?Od vremeto kaga za prv pat mi e postavena dijagnozata (pred 10 god.a sigurno i 2-3 god pred toa sum ja imala),jas otvoreno zboruvam so site moi prijateli i veruvajte ,tolku e ceta ovaa pojava sto malku e ako kazam deka sekoja vtora zena ratuva so ova cudo! Normalno od maskite ni traga ni glas!
    Procitav nekade deka samo emotivnite licnosti gi napadja anksot,pa mozebi ova e i ''privilegija''!???
    Da ne gnjavam mnogu rano nautro,eve edna vezba koja jas ja primenuvam koga ke mi se pojavi ''taa",vezba so disenje,10 sekundi vdisuvate popoleka vozduh, 10 sek.go zadrzuvate i potoa 10 sek. izdisuvate i so obavezno broenje vo sebe! Mene nekogas mi pomaga, e sega dali ima nekoja finta vo disenjeto, ili pak so broenjeto bitno gi otrgnuvam mislite!(i ova go procitav nekade kako vezba za otrgnuvanje od stres)
    POZZ DO SITE

На SparkyAngel, SanjaBucka, taci1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. angelak

angelak Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    фала дуња за убавите зборови ми дојдоа солзи на очите кога го читав постот фала многу незнаеш колку ме усреќија твоите зборови......се надевам дека ќе ми помине анксот не само мене туку на сите тука проклета да е оваа анкс.не уништува многу ве сакам сите.[/quote]

Драго ми е што на некој начин те усреќило напишаното , има многу убави постови напишани од девојките ако го разлисташ форумот наназад , инаку јас не сум дуња :D
    Се читаме пак ангелак[/quote]
    ok petra panaka jas sum celata zbuneta i raseana taka da ne mi zameraj te molam.sekako deka ke gi procitam postovite napisani nazad inaku.fala uste ednas i ve sakam site.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    ahaaaaaaaaaaa a be sanjaaaaa so smea mi zapocna denot , a be ustata ja rasiriv sega nemozam da ja sobetam...ps ..kazi na tvoite deka ce te posvojam nekoe vreme :rofl: za terapija de :D a pa moze da ostanes i posle kolku sakas :rock: ama i kuceto obavezno so tebe ahahha,iako maz mi ce ne isfrli so se nego ili toj ce zamine ,oti mrazi kucinja :o haha ama nas dobro da ni e hehe pozz mnogu i ve sakam siteeeeee :$

17. angelak

angelak Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Da vi kazam iskreno denes mi e podobro mislam deka e od site vas sto ve citkam a toa so disenjeto dlaboko i izdisuvanjeto pomaga mene me smiruva.inaku treba i nie samite da bideme pozitivni kolku i da ni e tesko toa.jas se trudam poradi decata da bidam vesela i pozitivna bidejki i tie se golemki i se rastazuvaat koga ke me vidat tazna.zatoa samo napret i so polna parea kon istrebuvanje na misli. :)

[mod-kirilica:kwikkvbq][/mod-kirilica:kwikkvbq]

На Dada-N му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Дада-Н, дишењето е многу добра вежба општо за нашето здравје, правилното дишење е еднакво на ослободување од многу стресови. Одлична утринска вежба е тоа, практикувајте ја, дури и навечер можете, помага при заспивање.

АнгелаК, колку почесто практикуваш позитивни мисли, толку повеќе се ослободуваш од анксот, а и стресот. Значи има повеќе начини од ослободување на стресот.. Наутро додека миете заби мислете дека денот ќе ви биде позитивен. Додека го пиете утринското кафе, дишете со затворени очи, мирисајќи го кафето и отидете со мислите на некое убаво место, некој остров на кој отсекогаш посакувате да заминете. Пуштете музика и одвојте барем 10тина минути за Вас и Вашето тело и ум, никој да не ве вознемирува притоа и потоа впуштете се во обврските :). Ќе се чувствувате подобро веднаш.

Таци, не е проблем драга, ќе дозволат моите, широкогради луѓе се тие, од нив сум воспитана, ама не знам дали ќе го земам и Тото(кучето) со мене, башка ќе треба со маж ти да се караме :D , иако е многу мило и слатко, а и малечко, во џеб можеш да го ставиш :D , знаеш колку пати се плашам да не го потиснам додека спијам?! :D Не можам да мрднам од него, лигле е ептен, само да се гали и мази .. :) ..
    Акана душо, голема грешка ќе направиш ако не го завршиш факултетот. Не дека тој е мерило на знаењето, но тој лист хартија многу ќе ти биде потребен за во понатамошниот живот. Млада си уште, не избрзувај со одлуките, живеј го животот, но не ги оставај работите недовршени.. Никогаш не е доцна да го завршиш, битно е да имаш желба да се здобиеш со титула пред твоето име ... Како и да е, што и да одлучиш, ние секако сме со тебе, тој е само за твое лично добро и твој успех, а се‘ што е за наше добро, добро е да не го испуштиме од раце кога веќе можеме да го имаме ....

Верувајте дека никому не цветаат рози, немојте да мислите дека ако јас најчесто имам позитивни постови, дека се‘ ми е во ред .. Секој е со своите маки, но од Вас зависи дали ќе изберете да ве гледаат како венеете или пак како цветате секојдневно. Научив дека на многу од луѓето не им е битно како се чувствуваш, пола од нив ќе се ситат на нашите маки, на пола ич нема да им биде гајле дека воопшто ги имаме. Изборот е наш, а јас избрав дека мојата насмевка ништо нема да успее да ја тргне од мојот лик, се‘ додека јас сакам така, а ќе сакам цел живот. Ниту падовите нема да го сторат тоа! Како што една банкнота од 50е, без разлика дали ќе ја згужваш, дали ќе ја подкинеш, дали ќе ја пуштиш на земја и ќе ја изгазиш, дали ќе ја фрлиш и пак ќе ја земеш, дали ќе ја плукнеш нејзината вредност, таа пак останува иста, ниту во еден момент не ја изгуби вредноста, така и јас, така и Вие мои луѓе, што и да се случи, Вашата вредност никој не може да ви ја одземе ...
    Затоа мили мои ставете го најефтиниот подарок на овој свет, Вашата насмевка и тргнете во поход кон освојување на битките анксовни, јас можев, можете и Вие! :)
    Убав ден и секое добро ... бацки , гушки, мушки и разни разни ствари :D .... Чаос.

На SparkyAngel, erik, Akana и 2 други им се допаѓа ова.
  19. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    Жени да ве прашам нешто зашто последниве неколку дена ми се врти страшно многу во глава дури на моменти мислам дека ја губам свеста или како силен притисок во ушите наеднаш некој силен звук и после престанува тоа се е како во дел од секунда. И имам некое чуство дека срцево ми прерипува наеднаш по неколку пати. Сега проблемот е што незнам дали е на психичка база или е вистински. А згора на се ми излезе чир доле на големата усна од внатрешна страна и огромен е и страшно ме боли не ни можам да седам.

20. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Odnapred se izvinuvam za latinicata.Imam nekoj problem so kirilicnoto pismo....Ke se oprai....sigurno....ne mozev da cekam ,pa da pocnam.....Gi citav postovite(gi ima dosta)i mozam da kazam deka se slozuvam so Dunja i Erik za opisuvanjeto na simptomite.....Jas tolku se sozivuvam i posle toa vednas mi se reflektira....Zatoa,Erik Ke gi koristam tvoite termini....Me nemase,zatoa sto bev doooosta zasemetena.....no pomina....(neli nie majkite treba da sme jaki i se stoejki da podnesuvame ;) )Sega sum kako izdisan balon,ama ke me bide....Jaka sum jas...Mozam mnooogu da podnesam...A koga gi citam vasite razmisluvanja,posebno pozitini,vednas zivnuvam....malku mi treba da se izraduvam....Samo ronka vnimanie i vednas -lavina od emociii :rofl: Petra,da bides majka ne e lesno.Zivees so problemite na svoite deca...Za sebe ne razmisluvas...Gledas pravilno da im go trasiras patot...da im pomognes polesno da cekorat vo zivotot....Togas se zapostavuvas Ti kako licnost,Tvoite potrebi se sekundarni i nebitni...I...ke se spojat zickite....buuum!!!!i se druzis so dosadnata drugarka(za cie prisustvo si svesna ama e uporna i ne si odi...)Decata ne mozat da te izvlecat od taa sostojba(zatoa sto nikogas ne pokazuvam pred niv deka mi e tesko i ne sakam da gi opteretuvam...)Maz mi e super,me pocituva,no dooolgo vreme i nego mu go unistuvam sekojdnevieto so moite problemi...Zatoa,si podignav racna i ZNAM deka SE mozam sama da napravam....Zatoa da se nadovrzam na mislata,anksot koga bira NEKOGO za prijatel,ne go prasuva dali e roditel,dete....Odbira emotivni licnosti koi za sekoja greska se jadat sebe si,gledaat na sekogo da mu ugodat......a mozam samo edno da kazam MNOGU MI E ZAL STO SUM VAKA SKROENA :@ SNITOT NE MI CINI!!!! :rofl: Se zanesov jas so pisuvanje....MNOOOGU POZDRAVI DO SITE ANKS FORUMDZII!!!Podgotvete se za novi slavenja!!!Ubavo da ja ispratite starata nova godina i samo za arno da ve citam :inlove: :*

На erik му/ѝ се допаѓа ова.