Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    43
    Isto i jas.. Kako vetar da me duva bukvalno...

2. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.402
    Еве денес јас го имам овој проблем. Ми се случува последно почесто, но денес особено многу. Рацете многу ми се потат, а и се останато. Да е топло да разберам, ама напротив мрзне во собава. Ја соблекувам тренерката и одма студ ме мава, значи не ми е топло. Мијам раце, се бришам по мене со марамче и за 5 минути пак сум се испотила. Ми гази на живчи искрено. Напната сум нешто денес, но не до толку за ова да ми се случува.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Jas cela nedela so glavobolka bolka vo vrat grb

На Alice21. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Ke bide vo red se decki, eve jas seushte sum okej fala mu na Gospod, pa ke vidime do koga, da Vi kazham nemozham ni potpolno da se opushtam, kako da ja ischekuvam..

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. velfi

velfi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Исто и јас

6. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.402
    Прашање до девојките од Скопје
    Каде можам да се обратам за помош ноќе при немир, панични напади...?

7. Alice21.

Alice21. Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    Господе земи ме…. Тоа се зборовите кои секој ден неколку пати дневно си ги кажувам себеси. Зошто мора се интензивно да чуствувам? Зошто при најмало нешто јас имам панични напади? Го направив профилов за да можам некаде да се искажам бидејќи немам на кого. Доволно ги секирав моите дома, страв ми е мајка ми да не легне болна, а татко ми да добие мозочен удар и да си умре човекот. Немам на кого да се обратам, сите пари ги одадов по психијатри и нема никаков резултат. На почетокот кога ги пијам лековите се е супер, а потоа повторно се враќа анксиозноста во различни форми. Моментално пијам хелекс и елицеа, некогаш земам хелекс и дупла доза. Ама не ми делуваат лековиве веќе. Немам повеќе сила да се борам, почнав да имам суицидни мисли. Анксиозноста и депресијата си одат рака под рака.
    Извинете на долгиот текст, се надевам некој ќе ме разбере….

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Немој да размислуваш така, сите го доживуваме истото што и ти,ова е минливо, ке трае може години ама ке помини, ти си физички здрава така да, нема да умреш,ко ке ти е така напиј се апче и ке помини, не сваќај го толку трагично, пола свет е со панични, еве јас секој ден имам, десет години по ред, ама никогаш сум немала суицидни мисли, не смееш да дозволиш да те надвладее, кажи му на психијатарот како ти е, разговарај и со психолог, он лине, ке ти олесни кога ти е тешко, поздрав и биди јака, се е минливо.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Закажав онлајн сесија на разговор.мк апликацијата, прв пат пробувам па да видам како ќе биде.Ако некој има искуство нека пише, јас ќе ви пишам штом завршам.Инаку деновиве како времево, променливо ама фала богу без премногу јаки напади.

10. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Па јас не сум многууу задоволна

11. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Јас сега од 13:00 имам сесија ќе ти пишам како сум поминал, одбрав психолог по случаен избор, според описот како работи па ќе видиме.Секако ништо не се губи може само да се добие, па си реков да пробам.

На Kalina J. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    2.588
    Zdravo nekoj da spodeli iskustvo so paroxetine i alorazolam,migi prepisaa prv pat

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.599
    Допаѓања:
    121.625
    на Брза помош ако ептен ти е лошо, а најубаво е да знаеш дека е само напад на паника, да се смириш и дека ништо лошо нема да се случи.
    @nikja во темава има многу пишувано за Пароксетин ( Депрозел, Сероксат) и Алпразолам ( хелекс) побарај.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Јас имам сесии понекогаш он лине, кога ми е тешко и сакам да разговарам за некој проблем без да ги замарам домашните и пријателите, и добро е,убаво што им текна вака.

На NoirSerpentine и Darko90 им се допаѓа ова.
  15. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.384
    Како што ти реков и во лп,секоја личност е различна и различно се справува со проблемите.
    Еве да кажеме,сите не се исти како тебе,не се силни,и едноставно,се потресени од самиот проблем.Зависи како ќе го прифатиме овој проблем

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    40.680
    Анксиозност не е резултат на лична слабост. Доста со советиве што го поттикнуваат тоа размислување. Членкиве тука што пишуваат имаат очигледни проблеми кои не можат да се надминат со чисто игнорирање, со игнорирање само се потиснува и испливува на други начини.

На GirlLove, Tarantulla, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Да и јас поминав добро, како за прв разговор ме насочи да ги согледам работите и од друг агол.

На Tarantulla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.402
    Фала на одговорот. А каде се наоѓа брза помош во Скопје? Има на едно место или повеќе?
    Последните неколку дена/вечери многу се потам, ме фаќаат паники, ми се зема здивот... Се справувам некако, но кога ќе помислам дека не знам каде да се обратам за помош уште повеќе ме фаќа паника.

19. LuckyCharm

LuckyCharm Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    197
    Ве молам за одговор, доколку некој е запознаен.
    Близок роднина пие Clozapine 100 но не можел да ги најде ниту во една аптека, не знам зошто, некој ако ги користи, нека ми каже.
    Па сопругот беше до Еурофарм и му дале Аклонил - Clonazepam 2mg. Сега читам дека овие се бензодијазепини, а првите се антипсихотици и дека се тотално различни.
    Во право ли сум и ако сум, како можат во аптека да направат ваква грешка и да се тотално неуки.

20. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Аклонил ти е клоназепам, истиот состав убаво ти дале,клоназепимот е антипсихотик не е седатив, составот е клоназепам ,го има под разни имиња,едно од имињата е аклонил, и јас сум пиела аклонил,имаат седативно дејство, ама се антипсихотик