Во албанија, имаат три вида лоразепам, 60 денари кутија ,најблизу ми е Поградец од таму зедов, не бараат ни рецепт,првите се србски, другите две грчки.
Не е само Мкд.И Босна и Хрватска(веројатно и Србија).Повлечени се превентивно неколку серии поради сомневање на неисправност на лекот.
Јас прашав и Србија, таму се продава, хемо фарм произведува во континуитет,немаат намера да престанат или да го повлечат, во хемо фарм прашав,ме фати паника кога слушнав дека го повлекле, секаде се јавував
Како сте денес? Мене цело време не ми е убаво, нервозна, иритирана и плачам. Лудило ме фаќа некое Времево 10000 пати смени.
Со палпилацииве како сте? Седиме на работа пиеме кафе, и наеднаш минута без престан почнува да ми прерипува толку испаничив што не знам кај да фатам. Ќе ве замолам за совет. Дали ви се случува често.
Колку и да ги игнорирам ме вознемируваат и не ми е сеедно, и од што се случуваат… и кога не ми е ништо ми е нешто…
Намали на кофеин Ако се случат и ако си во можност, почни со некоја физичка активност, а истовремено разгледај и различни техники на дишење кои можат многу да помогнат во регулирање на ритамот на срцето.
Ќе прекинам со кафе… иако едно дневно само сабајле пијам… вежбам активно веќе 1 година. Ама ова со дишењево ќе го применам. Ти благодарам на совет. Зашто многу ме вознемируваат и ми ствараат панични напади.
Нема потреба за паника, се случуваат. Можеш привремено да го замениш со капучино, какао (кое плус е и добро за срцето) па кога ќе ти се регулира да продолжиш пак со послабо кафе А да и Б6 исто помага само треба малку време за да почне да делува.
Исто и мене денес, од нигде никаде аритмии, диши длабоко и ќе се среди. Јас не можам да сфатам која е причината на тоа, дали времето, дали скојдневието понекогаш но, ми се случува. Ако ми трае подолго во денот пијам пропранолол.
Некогаш и желудникот ги предизвикува тие прескоци што значи дека не е проблемот до срцето туку желудникот, ако е преоптоварен со храна притиска на нервот и пушта лажни знаци до мозокот, исто така избегнувајте пијалоци што содржат кофеин. Не е ништо страшно секој човек со здраво срце ги има.