Внесуваш број од твоја картичка и они повлекуваат сума соодветна на сесијата која си ја закажала (пишување, аудио или видео кол).
Dali nekoj imal cuvstvo kako da ne e prisuten vo momentot, kako da gubi kontakt so realnosta, kako da ke se onesvesti u sekoj moment? Kako da ne sum jas, duri i koga zboruvam kako da ne e mojot glas i koga nekoj mi zbori ko da gi slusam od druga dimenzija.
Баш кај срцето имам како бодежи, па прекинува потоа пак, неколку пати осетив така сега..ви се случило? Или? од паника почнувам одма да се тресам
Derealizacija.. probuvaj da ne obrnuvas vnimanie I toj e simptom na anksioznosta... Koga go imas toa custvo probuvaj nesto da prajs vo toj moment slusaj muzika ,cepkaj nesto raboti ce se povleci samoto..
Kako preskoknuvanje na srceto custvuvas? Ako si fokusiran/a da go slusas nasekoe srceto dali raboti ili ne posilni se simptomite,probuvaj malce na pozitivno da mislis ,raduvaj se deka raboti Taka ce si pomognis.
Не не како прескокнување туку како бодежи неколку на неколку секунди .. прв пат ми се случи тоа вчера.. :/
Јас ако не полудев денес, добив напад, ме фати паника, мајка ја уплашив, во ПМС сум и полудувам, осеќам. Секакви мисли, лоши, мозокот 100 ма саат
Не реков дека ми е од ПМС. Дополнително се влошува анксиозноста во текот на пмс. И не е БОЛЕСТ, СОСТОЈБА е.
Тоа ќе го прашаш заболекарот пред да ја правиш операцијата. Мене како и да е пред три операции, првиот пат пред целосна анестезија ми дадоа дијазепам за опуштање, плус и во самата анестезија ми ставија нешто за смирување, пред втората со локална имав испиено два лоразепами, а пред третата со потенцирана анестезија исто испив хелекс. Е сега, како и да е треба да ги известиш каква терапија примаш пред операција, анестезиологот ќе те праша дали си на нешто алергична, какви лекови пиеш итн и според тоа ти ставаат анестезија.
Ти благодарам Не се правам операција, се работи за болка при пломбирање еден заб и вадење друг заб, во различни денови.
A Toa ne ti e od srceto i jas taka custvuvav i bev na kardiolog i srceto mi bese super. Toa ti e od nervite i dopolnitelno panika si sozdavas. Ne se plasi nemas nikakov problem so srceto. Ako sakas pisi mi.
7 дена пред добивање и огромни кризи на плачење (навечер особени) ,лоши мисли, дека никој не ме сака, сите се против мене.
Zdravo, deneska prasuvav po aptekive niz Tetovo, vo edna mi rekoa deka za dve nedeli ke im stignat lorsilanot, a vo druga deka veke imaat naracano zamena-lorazepam ili loram(?) i deka utre-zadutre ke im stigne. Vo vtornik ke proveram vo vtorava apteka, ako go interesira nekoj neka mi pise vo poraka za imeto na aptekata(da proveram kako bese imeto). Panicnite napadi avtomatski namaleni