Blagodaram, ako ne najdam za den-dva tuka(i taka imam uste samo pola kutija) sigurno ke trknam ili do Grcija ili Albanija.
Mora da najdam, dobiv pamet za drugpat posle toa kolku loso pominav koga doznav deka gi povlekle-na pat za Ohrid bez niedno apce (so veke aktiven panicen napad). :€ Uzas
Може ли некој да ми пише, само лоши и живи со ови имам и се будам 4 пати во ноќта. Како што се наближува денот да добијам, се повеќе и повеќе зема замав и депресијата и анксиозноста.
Da, pa jas najdov tuka vo edna zapikana apteka od 1mg, edvaj mi gi dadoa, dodeka gi vratat vo prodazba nema da docekam, edinstveno ostanuva utre da prasam zamenata dali e stignata, ako ne odma kaj komsiive ti mi kaza nekolku apteki❤
Анксиозноста циркулира кај огромен дел од популацијата. Од мое искуство ќе кажам дека кај еден дел треба да се лекува со психијатриски лекови зашто има и други скриени работи. Затоа што позади анксиозноста може да се кријат и други состојби што се посериозни. Ако долго време трае освен анскиолитици може да се препишуваат и антипсихотици за многу скриени состојби. На своја рака многу земаат хелекс, лоразепам и други што и одат на рецепта ама што фајде ако ситуацијата не се подобрува.
Ми се расипа стомаков не знам дали е анскиозноста или нешто друго, подуен, грчење, цревава ми крчат, желудникот исто го осеќам, вчера напад коа имав дури и ми трнеше стомакот цел.Пијам асентра од 50мг и хелекс 0,25 ама нишо, два дена добар два дена катастрофа.Ќе излезам негде да седнам, едвај 1 саат издржувам, многу ме тера на спиење само зевам или ме тера да издишувам, а ич квалитетен сон немам.Тахикардија веќе ко добар ден ми е, пулсот го осеќам доле под грлото гледам како ми пулсира некад, од памет се вадам.Само се плашам да не паднам во некоја депресија тешка.
Uf bas e gadno custvo koga ne sme naspieni kako treba, seto toa e sto sme voznemireni i mozokot ni raboti trista na saat.
Имам анксиозност и повремени депресивни периоди цел живот. Не можам да кажам од кога почнало, затоа што откако знам е вака. Интересното е што луѓе кои сум ги знаела одамна и притоа немале никакви симптоми на анксиозност, екстроверти, насмеани, цело време активни итн не само што покажуваат знаци на анксиозност, туку и промената е огромна... не знам како да објаснам, дел се непрепознатливи (за карактерни црти зборувам). Не знам што е ова, ама многу крипи делува.