Јас изгубив се, и работа и брак и деца, пријатели буквално животот го изгубив, сега само го преживувам секој ден одново, не да е болест, пострашно нема
Апсолутно се сложувам со ова. Само има една разлика, дел од нас се буквално родени со ова, па така со тек на време симптомите се губат. Кај мене на пример е со многу лесни симптоми и брзо решливи сега, за разлика од тоа кога бев дете и имав ужасни периоди. Тогаш не само што не се класифицираше како болест, туку сите деца со овие симптоми беа нарекувани срамжеливи, многу повлечени или пречуствителни. Додека кај личности кај кои анксиозноста се јавува во подоцнежна возраст, симптомите а и самите третмани се многу покомплицирани. Не знам зошто е вака, претпоставувам е поврзано со развивањето на мозокот.
Проблемот е што самите ние си даваме оти се работи за анксиозност. Ако анксиозноста трае долго има многу други состојби што даваат исти симптоми и за тоа треба веќе да се види. Може да биде некое растројство од типот на компулсија и опсесија или биполарно па во комбинација со панични напади или депресија. Друга работа многу е тешко да се каже реалноста дека самата анксиозност ако не се лекува и доведува до компликации зашто многу страдаат од трауми што покасно во животот многу тешко се исправат.
Не знам, можеби носам заклучок од моето искуство. Кога ми беа испреплетени вообичаена анксиозност, социјална фобија/анксиозност и депресија, напуштив работа зошто веќе не бев способна да работам и цела година не работев и се посветив на лечење. Е кога ја решив депресијата, сфатив дека анксиозноста не била проблемот. Така да убедена сум дека самата анксиозност по себе не е болеста, туку секогаш има нешто подлабоко попроблематично. И затоа ги бодрам другите така, не дека негирам нечиј проблем. Јас стварно се надевам дека секој ќе се излечи од тоа што му ја краде радоста во животот.
Некој со главоболки и да го облива жешка вода? Значи главата ме кине два три дена на период, де боли де не, исто и со жештината, од времево ли е?
Некој поискусен да ме упати како оди цел процес за терапија? Кој ви ја препишува терапијата. Постојано имам висок пулс. За 2 недели ќе одам на кардиолог и ќе уплатам сесија на разговор.мк Лани кога бев на кардиолог немав тахикардии но ми беше даден хелескс 0.25 , мускофлекс таблети и магнезиум.
Од многу работи може да боли глава, пмс, стрес, напнатост, временски промени итн..најверојатно ти е од времето зошто многу луѓе се жалат на главоболки периодов.
Те имам читано подолг период на темава, и мислам дека имаш проблем со нервен систем. Настрана од анксиозноста.
I sto uteha si davate vie sto vikate SOSTOJBA?Terminot e za tesenje ,kako ona da kazes dete so posebni potrebi a toa znaci fizicki ili mentalen henidikep.Se dodeka se lazeme nema lecenje ,samo uteha,i lekovite za ovaa bolest se sostojba ,ne se lekovi so crven triagolnik.Mnogu osetlivi na temava ,epa zatoa vecno vo ista tema kukanje i placenje,ova mie, ona mi e,STO MI E ? Nisto samo treba psiholog i psihijatar zaedno i resenie ima.
Како да смирам вознемиреност природно без апчиња, се вознемирив поради причина да, ама од тогаш не можам да си го смирам телово, ми се качи притисокот па ми се стабилизира, ама она дрмање на телото не. Совет?
Сум пробала кога не ми беше изразена анксиозноста толку, некако спонтано престанав да одам. Дали ние анксиозните полесно се вознемируваме баш на секоја ситница, претпоставувам.
Кај сите трае, за жал и немам слушнато некој да ја искорени анксиозноста и да се излечи засекогаш, се повторува одново и одново, само еден смртен случај во фамилија и толку треба за да те врати од почеток.