Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Вечерва , ноќва ми е катастрофа одеднаш ми идат жештини се препотувам пулсот 110 а лежам се трудам да заспијам но никако умот ми шета насегде дека нешто ќе се случи и одма трески , неможам да си се смирам сама па затоа си пишувам тука, ми помага ....

И сакам да прашам дали пред добивање и кај вас е засилена анксиозноста? Тоа го приметувам кај мене.. ‍

2. Alfaa123

Alfaa123 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Predmenstrualniot sindrom ja pojacuva anksioznosta sigurno, ama i polnava mesecina ne se zeza :) moze ke mi se smeete ama mnogu mi ja zasiluva anksioznosta i ne mozam da spijam.

На TinkaGirl и Kaley им се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    8.575
    Мене ПМС, ме утепа, па и вестиве за масакаров во Србија дополнително. Ретрограден Меркур…. Анксиозноста на најако… се осеќам како да не сум присутна, како да сум посматрач на моево тело… времево исто. Не знам кај терам веќе.

На dea.18, forumce, Kaley и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.686
    Јас ја завршив терапијата со антидепресиви со амин од госпожата психијатар.
    Сега осеќам discontinuation ефекти и господ нека ми е напомош.

На Sonchulka и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Eve me I mene,vo posledno vreme se pocesto anksiozna,nemozam da stojam vo red da cekam,odam mislam ke padnam,povtorno istoto,deneska plus vrtoglavici,gadejne,neatabilnost,silcite vo vratov dopolniyelno mi ja vlosuvaat situacijava.

6. Mario335

Mario335 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Dali znaes kade tocno mozam da gi nabavam i jas i kako i dali voopsto moze nekade da se najde lorsilan i vo Makedonija, bidejki vo 100 apteki prasav nikade gi nema, i jas nemozam da funkcioniram bez niv dobivam ogromni napadi na panika, ne sum pri sebe nisto nemoze da me smiri bez niv kako da poluduvam :( inace gi pijam dolgo vreme nekolku pati sum probal da gi otkazam i da gi namalam ali sekoe probuvane e kako da pominivas niz pekol, zatoa ke te zamolam ako imas nekoja informacija kade mozam da gi nabavam kade da odam da se javam i slicno ke mi pomognes mnogu.

7. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    321
    Лорсилан е повлечен од продажба и затоа не може да се најде. Тие се бензодиазепини што ако се пијат без доктор што се вика на своја рака со дозите ќе створат навика.
    Нивна најчеста замена е алпразолам односно хелекс.
    Најдобра работа е консултацијата со доктор за оваа проблематика па да издаде рецепта.

8. Mario335

Mario335 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Imav zemano heleks porano ali ne mi odgovara ic, nekako mi bese loso od niv isto i od asentra jas sum na benzo veke 12 godini, se konsultirav i so maticen imam anksioznost i panicni napadi a za lorsilanot veke sum steknal zavisnost odamna gi zemav sekojdnevno posto samo tie me smiruvaa i mozev da izlezam da prosetam i da rabotam bez nikakvi problemi.Od toa sto mi go kazaa mojot lekar e deka ne smeam naednas da gi prekinam lorsilan t.e lorazepamot, toa mora postepeno, bidejki gi koristev dolgotrajno i na pogolemi dozi.

9. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    Исто и мене ми е така, такихардии, анксизност појачана во тој период пред, често знам апче пијам додека да пројде.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    16.106
    Луѓе, оти не го осеќам пулсот и имам кратко дишење?
    Паники ме фатија на работа сум.
    Хелп.
    Треба за 3 дена да добијам

11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Паника, не го мери пулсот. Длабоко диши, не размислувај зошто ова тоа мене ми помага во тие моменти б6 магнезиум и да си измијам лице /раце со ладна вода. Пробај вниманието да си го одвлечеш или да кажеш на некој чисто друг некој муабет да ти сврти да не мислиш..

На NoirSerpentine и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. Alfaa123

Alfaa123 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7

Gi ima vo Kosovo, ako mozes da odis do tamu ke se rasprasam kako se vika aptekata kade sto mi gi kupija.

13. Mario335

Mario335 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    I vo Albanija i vo Kosovo gi imalo taka razbrav samo treba da najdam covek sto ke mi gi donesi posto jas nemozam da odam, ako ima nekoj tuka na forumot ili ako poznavate nekoj koj moze da gi zeme ke mu platam kolku sto ke pobara. A vo Makedonija definitivno nema da gi ima poveke, nitu od drug proizvoditel nema da donesat ?

14. Alfaa123

Alfaa123 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Jas vo Tetovo prasav, vo edna apteka za okolu 10 dena ke im stigne lorsilanot, a vo druga mi rekoa deka ke im stigne zamenata-lorazepam vo najbrzo vreme, ke pisam tuka koga ke im stigne.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Витамин Б6, капки валеријана, чај од камилица, има разни таблети на природна база:персен, седатон. Многу помага и длабоко дишење

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Drustvena

Drustvena Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69
    Плати ми превоз да идам и да се вратам јас ќе идам до Косово

17. Mario335

Mario335 Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pisi mi

18. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Со среќа, можеш да споделиш кај кој психијатар одеше?

19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    леле и јас многу лошо се чувствувам после случката во Србија… не можам да се соземам никако, два дена не можам ни да спијам..како да си помогнам? мислам дека и јас ќе го изгубам умот, преплашена сум. Help?

20. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Isto sum i jas ne mozam da se smiram eve samo sto zaspav se razbudiv i srceto mi izleguva od mesto ispiv edno diazepam od 2 mg , noze race imam nekoj ne mir super bev eve edna nedela vaka se cuvstvuvam inace ne primam terapija osven diazepam ne znam sto da napravam dali e vremeto da odam na psihijatar