Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Сигурно си и хронично ненаспана.
    Jadovi idu od gadovi.

2. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    tocno, ne sum ni naspana voopsto od toa sto ne mozam ni da spijam od istata pricina, se plasam duri i da zaspijam

3. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Море мамето "нејзино"

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    hahahahahaha
    me nasmea srcko❤️
    samo neka pomine

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Ista suk i jas eve dvtora nedela so ovie misli i nemozam nikade da sedam mnogu grdo cuvstvo i mislam deka ke poludam i ke zgresam nekade so nekogo ke povredam , ne primam nikakva terapija osven diazepam od 2 mg ama nisto mislite tuka se non stop bi sakala da najdam nekoj dobar psiholog da razgovaram posto znam deka nikoj drug nema da me razbere .. sekoj den sum pod stres voznemirena koga citam tuka deka ima i drugi sto mislat istoto malku se utesuvam ama mislite pak tuka se

6. ToksycznaReakcja

ToksycznaReakcja Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.984
    Јас го имав ова период и ми беше страв и да заспијам мислев дека нема да се разбудам наредниот ден.
    Од тестирања за крвни слики, хормони,до екг, до ехо не знам ни што не поминав и па бев убедена дека нешто ми е.
    Така утепав 6 месеци без лекови без психијатри реално никогаш не сум ни посетила а можеби тоа ми беше грешка. Во овакви кризни периоди мене лек ми беше вежбањето како и секогаш ама бидејќи ми помагаше привремено пронаоѓав занимации како да си ги правам ноктите, играв безвезални игри, се зафаќав со некоја работа, експериментирав со храна и што не.
    Сето тоа привремено иако корисно. На крај седнав сама со себе да си помуабетам, ги земав сите листови од крвни слики до снимки ги наредив на маса и се убедував дека не ми е ништо дека сум здрава и дека имам докази за тоа.
    Колку и да звучи глупаво мене ми делуваше со тек на време почнав да разбирам дека не ми е ништо и дека сите тие мисли и преовеличувања за болести се дел од мојата имагинација.
    И од тогаш веќе немам такви проблеми некогаш па знае да се наврати ама не со иста сила како претходно, затоа ако можете некогаш поразговарајте со самите себе бидете реални за вашиот проблем , прифатете го и почнете полека да изнаоѓате решение дали сами или со помош на некоја личност или стручно лице ќе го надминете сето тоа.
    Им здосадува на анксиозноста и на депресијата да не малтретираат цело време затоа идат на периоди, но со тек на време ќе знаете како да се справувате со нив и тоа многу ќе ви го олесни животот.
    За жал животов не не лиши од лоши настани, но сепак ќе се држиме цврсто и даваме поддршка :l:

На st-el, GirlLove, NoirSerpentine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Taka e duso, blagodaram na sovet❤️

На ToksycznaReakcja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Papundek

Papundek Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    pies nekoja terapija..i jas sum so ista problematika

9. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    @Ivana45 Ова ми личи на типично Harm OCD, не ти треба било кој психолог туку некој што работи со опсесивно-компулсивно растројство. Јас не знам да ти препорачам некој таков, еве ако некој знае нека пише. Џабе психијатри и лекови, мора психолог да работи со тебе за да научиш техники како да се справуваш со тие мисли. И запомни, мислите секогаш ќе бидат тука ама важно е како ние реагираме на нив. Те разбирам потполно колку си исцрпена од состојбава, но нема никого да повредиш, тоа се само мисли и ништо не ти можат, посилна си од нив.

На Ivana45, ToksycznaReakcja и Angie1432 им се допаѓа ова.
  10. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025

istiii simptomi i jasss

11. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    zeludnikov mi e partali ne znam veke so da se napiam samo mi se losiii mi se gadi neam ni apetit

12. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Ова е застрашувачко...секој трет пати од анксиозност :(

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    B6 три пати по две пола саат пред јадење и нема да ти се гади и ќе имаш апетит,пиј така две недели

На Kalina J. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    mnogu srekaa imaat tie sto ne se sretnale so ovaa gomnooo…i duri me gledaat cudno koga im kazuvam sto i kako mi se slucuvaa …

На Kaley, Spicy Senorita и Mateica им се допаѓа ова.
  15. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Не доага тоа из чиста мира...доага од непредвидени бури во животот.

16. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.383
    Не,не пијам ништо.

17. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.120
    Да ви одговорам на двете, се надевам нема да ми замерите.
    Иста бев пред 3 дена како вас, ај што сум ,,дијагностицирана" од претходно со анксиозност и панични напади, башка што имам многу сериозен проблем со нешто во приватен живот. И се' ми се насобра. Случувањата во Србија буквално ме поместија од место и во петокот седев во соба и почна анксиозноста да ме хитнува ептен јако, имав многу негативни мисли, чувства, мислев дека не сум јас во собата, ко да не бев јас.
    Е сеа многу важен дел, што направив.
    Значи, го деактивирав фб, инстаграм и онака 4 години не користам. Вести не ни пуштам дома. На други социјални мрежи почнав да не кликам на вестите поврзани со убиствата, значи ги одбегнувам. И исто, тука константно ја отварав и читав темата Масакр во Србија. Еве ви кажувам јас на таа тема вето и' имам ставено, не ни ја отварам за да не се бедирам.
    Значи, изгасете, или пак, пробајте да не отварате линкови, зошо знам по себе дека само да прочитам една реченица, почнувам да се тресам и срцето да ми бие 300.

Се надевам ви помогнав некако, бидете јаки, заедно сме во ова(мислев дека бев единствена). :hug::f:

На NoirSerpentine и Babygirll3 им се допаѓа ова.
  18. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Пиеш нешто за желудник?

19. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    nekogas rupurutt inaku ne znam dali da zemam crn jaglen

20. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Јас исто имам проблематичен желудник, пијам еманера и кога многу ми е лошо еглонил ама земи упат од матичен за на гастро, ќе ти дадат некој лек, зошто само рупурут нема да ти помогне.