Pa neznam, samo prasuvam dali smee, nemam prasano doktor ke prasam, inaku 1 bremenost so invitro vo 7 mesec go izgubiv bebeto, me pravea carski, bebeto ziveese 2 dena i pocina od togas imam anksioznost, pijav 6 meseci apcina i gi prekinav bev super, sega 2 invitro eve uspesno, jas sum isplasena da ne mi se sluci nesto, ce zaspijam se razbuduvam po 2 sati, me fajca strav, panika...
Нормално е по се што си проживеала,пак да си исплашена. Ама за пиеш апчиња сепак консултирај се со лекар.
За жал, ваквите лекови не ги даваат во бременоста. Може нешто на природна база, вит.Б, капки Валеријана. Подобро разговарај со доктор.
Многу ми е жал што тоа се случило биди јака, инаку за анксиозноста јас не би ти препорачал никакви лекарства, во аптеките имаш Чај за паника,страв и анксиозност би ти препорачал да одиш на природна база нпр некои витамини но сепак прашај лекарот најубаво/
Секогаш мисли позитивно, знам дека сега во главата ти се вртат 100 црни мисли но пробај малце да размислуваш поинаку, пробај тие црни мисли малце да ги изтераш од твојот ум, со добрите мисли ке се чуствуваш ем подобро ем нема да имаш паника ни стрес, се надевам ке бидеш добро
@avtomobil како си?Нешто те нема тука,па се загрижив. Инаку,како сте дечки? Јас во последно време сум супер.Анксиозноста одвреме навреме како да ми ја снемува.Се надевам дека ќе продолжи вака да биде. Поздрав до сите и имате голема поддршка од мене
И паничен напад... и налив од солзи... и пулс 110-120... околу 30 минути веќе Се плашам да земам апче. Имам и причина зошто. Колоквиуми, испити... ова е најмалку кога треба уште психата на 0 да ми е Вака се чувствувам
Проблемот е што ако земам едно, нема да застанам тука. Несвесно ќе биде уште едно, па уште едно... Додека не се комирам и подоцна начекам празна лента. Не можам да се контролирам, не е до мене навистина. Значи не знам како да објаснам, пошироко од ова е.
Така не Јас пијам половина и уште една максимум ако баш не ми е добро. Ти така го имаш мозокот навикнато
Знам мила, знам... ама... Не е се до "навиката", повеќе е и до другата личност во мене. Значи викам, покомплицирано е од тоа што пишав. Не знам како да објаснам. Како две јас да постојат: едната сака да се бори и да живее, а другата само сака да се откаже и да почива. И често избувнувам без причина, всушност барам причина за да се карам, да викам, да ги обвинам другите... Во моментов вријам од инает, ете тоа е проблемот. Инаку апче се немам напијано околу 2 недели и ептен ретко пијам последниов период ради тоа што не знам да се контролирам...
Eve da vi se javam i jas ☺️ poradi problemot so nespienje zimav terapija escitalopram 5 mg i mirtazapin 15mg,veke dva meseca, e sega so postepeno namaluvanje na mirtazapin ja zavrsiv terapijata. Tri dena si spiev normalno a dodeka cetvrtata vecer potocno nokta oko ne zaklopiv tolku strav vo mene deka nema da mozam bez tableti da spijam nemozam da vi opisam. Sega samo sum na escitalopram 5 mg ama resena sum samata da izlezam na kraj so ovaa cudo, pa si velam posle dve tei noki neprospieni nekogas ke mi se iskluci mozokot i ke zaspie dajte mi malku uteha inace me otepa stravot