Jas go pijam veke dva meseca 5mg nemav nekoi nus pojavi osven macnina prvata nedela, od drugata nedela osekav podobruvanje
И да не спиеш денес, ќе спиеш утре. Нема зошто за тоа да те фаќа паника. Ако не работиш нешто деликатно или со машини па да загрозиш околина или себе, нема зошто да паничиш. Има работи на природна база. Мелатонин е едно од потенцијалните „решенија“. Ако некогаш ептен имаш проблем, можеш да пробаш.
Лекови за шизофренија во мали дози ги препишуваат и на луѓе со други дијагнози како анкс, панични, депресија итн, а сам не можиш да си поставиш дијагноза според тоа што читаш по интернет, ке те посматра психијатар па ќе ти постави дијагноза.
Eve veke 5 dena ne zimam terapija tri si spiev super i ovie dve noki dali imam sat vreme samo spieno, ama resena sum da izdrzam bez mitrazapin dovolno bese dva meseca, zatoa i si velam par noki i da ne spijam nekogas ke se premori mozokot i ke zaspie me faka strav koga citam luge na forumi sto pisuvaat deka nikako nemozat bez tableti i sedativi da spijat, horor mi e koga ke procitam takvo nesto. Zimam melatonin al imam osekaj deka ne mi pomaga, kako i da e se nadevam deka pak ke si dojde prirodniot son
Samo so sport se izmoruva teloto i mislam deka pocvrsto ke spies, jas barem taka mislam, vezbaj poveke I ke spies kako bebe, barem probaj
Decki isto jas pocnav na pijam 3 pati na den asvaganda I optimaks mi gi preporacaa na prirodna baza od kaj Dr mitov, vikaat deka ima nekoe podobruvanje posle 2 nedeli, jas gi pijam veke edna nedela, pa ke Vi kazam iskustvo dali nesto mi pomagaat
Не знам колку следиш ама на сите проблемите им се чинат дупло поголеми откако ќе почнат да читаат на интернет или по форуми. За секој е индивидуално, за секого е различно. Ти и твојот организам е поразличен од сите останати и тоа треба да ти биде поттик за промени и охрабрување дека ќе дојдеш до решението. Не треба да читаш други затоа што и тие се со проблеми исто како и ти. Тие што всушност престанале да пијат не ни седат веќе по форуми затоа што повеќе не им е потребна утеха како на другите. Тоа треба да ти биде секогаш во глава. Оние кои што си помогнале многу ретко се сличува да продолжат да седат по форум затоа што кога ќе читаат туѓи проблеми оже да се случи пак да се тригернат. И автосугестијата има голем удел. Ако прочитале од други дека „никогаш нема да заспијат без лекови“ тие веднаш си го ставаат тоа во глава и мислат дека навистина ќе биде така. Погоре ти предложија спорт. Спорт помага. Почни од поедноставни вежби па продолжи со нешто посложено. Ова важи за сите ако ви е потребна утеха дека се' што читате на интернет не значи дека е баш така
Znam mila, ama koga ke si stavis vo glava deka nemozes da zaspies stvarno nema sansi oko da sklopam se e do psihata pak na seto toa poleka Fala mnogu za utehata