Не реков да не пиете, кажав дека јас имам пиено многу работи од тој тип, коштале многу, а не ми помогнале воопшто, а што да пиете не можам, не знам, и не смеам да кажувам, не сум доктор.
, Нормално дека имам, и сеуште пијам, само многу многу не сакам да споделувам искуства, затоа што разни лекови различно влијаат на секој, тоа е индивидуално,ако мене ми е добро од некој лек тебе може нема да ти е и обратно, и многу од нас паѓаат во заблуди, одбиваат да пијат,и слични работи, тоа е веќе хемија, кај секој различно реагира.
Дали на некој му се случува како пецкање некакво не е трнење туку како чудно пецкање раце нозе прсти, не само на дланките туку и вака по рацете. Исто и вилицата не дека ја стискам ама како да ме заболува и вилицата и забите на момент, и делот на главата под и над ушите
Преку ден сум супер, ама а дојде ноќе и време за спиење, нешто ни се случува. Ме обземаат стравови, напади... па се потам, пулсот ми е висок, главоболки и вртоглавици... се присеќам на старите трауми, па често се враќам на моменти од детството. Ужасно сум! Веќе еден месец и повеќе се обидувам да закажам на психијатар, но НЕМА термини. Не знам што да правам навистина, целосно сама се соочувам со ова и тешко ми е. Инаку сум личност која е попродуктивна ноќе и ова ми го ремети животот, не можам ништо да сработам. Денски едноставно не оди, не можам да сработам нешто вредно.
I mene me fakja panika navecer, ne sakam da se stemni ednostavno probuvam da gledam nekoja eimisija interesna na tv, da imam obvrski za da ne mislam mnogu. Jas zakazav za kaj dr pavlov go falat i toa mesecov, mn brzo za 2 nedeli otprilika.
Eliceata jas gi pijav, imase dobar efekt , e sea organizam do organizam ,kaj nekoj mozi da Nema efekt,jas na primer ko pijav elicea jadev ko skinat ,raspolozenieto so go nemav mi se vrati,nekoj raboti so gi Sakav da bidam Kako porano mi se vratija.
@skorpija20 во кој град е докторот, Скопје ли? Кога имаш термин? Ајде пиши искуства.. Инаку јас некое време така си се мавтав, гледав серија, па читав книга. Ама студентка сум, заостанав веќе, а еве и испитна доаѓа. Седнувам да учам и никако не оди. @Mateica изгледа и така ќе направам. Не сакав да ја менувам докторката, не знам колку сум способна да почнувам од почеток...
Од Скопје е докторот, термин имам крајот на Мај, релативно брзо ми закажа, од познаничка искуство дека доста и помогнал најмногу без тррапија, ќе видам јас и ќе пишам. Инаку деновиве сум крш, притисок во гради, покачен притисок, провремено пулс мада не е многу 80 а мене ми пречи многу долго ми трае а најмногу ми смета притисокот во гради и краткиот здив, веќе се плашам стварно да не имам проблем со срцето, од анксиозноста ми се качува притисокот и веќе од кардиологија на триста испитувања ме пратија, чекам рез од хормони па ќе видиме. Најмногу ми е изразено навечер дали ме фаќа паника и не можам да ја контролирам. Хелп совет како се справувате.
Ашвагандата е адаптогена билка. За да почне да делува треба повеќе време и кога ќе помине тоа време не треба да се прекинува одреден период. Ништо не е лошо и ништо не е бадијала од природните работи. Само треба да се има на ум дека не се магични суплементи туку нешто што треба да се внесува континуирано. Многу суплементи така делуваат. Погрешен е пристапот дека ако пиеш нешто, мора да е видливо веднаш така да сите кои пишуваат дека природните работи не помагаат, е добро да се воздржат бидејќи како што посочува и името, не се работи за магично решение туку природен пристап кој делува поинаку. Не може постојано да се ослонува единствено на хемија и посочува дека само тоа е решение и ништо друго. Тоа е многу погрешен и пристап и совет.
Дали и ова е некој симптом на анкзиоснот или не незнам веќе Супер бев супер стварно некое време, еве пак вечерва од колк надолу како да ја осеќам потешка ногата се движам со замор, пулсот ми е забрзан ми е страв мислам ќе ми се сврти секој момент ќе се онесвестам, нервозна сум никако ми е одеднаш ...од каде сега така со ногата и одма паника ме фаќа
Јас пиев 2-3 месеци елицеа и само полошо ми беше. Кога ми сменаа терапија почнав да се совземам. Оди на контрола, кажи дека не ти помага. Мора да има чаре некое... Да пробаш да ја помасираш со крема, да ја опуштиш малку? Не би требало да е нешто страшно, можеби подилго време ја имаш чувано во иста позиција или нешто така. Мене слично на тоа ми се случува кога сум подолго во тоалет, а често знам да си приседам. Потоа ми тргни едната нога и треба да ја опуштам, но со масирање и трпение се смирува. Обиди се да не паничиш, колку и тешко да звучи тоа.
Јас моментално сум на стадиум каде што не можам да се израдувам на убави работи, а нешто убаво се случува абе толку мене паметов одма ми го врти на најлошото, триста филмови дека лошо ќе се случи. Не можам да уживам во среќен период.. само наоѓа мозоков причина за да се потресува и плаши… мизерно е веќе… не знам стварно како да не ми е така. Као изгубена ли ми е смислата за среќа??? Некој совет слично што искусил?
Фала мила но паничен напад после од кога пишав тука мислев се онесвестувам, матно пред очи ми стана одеднаш на пулсоксиметарот пулс ми убрза а кислород ми падна одвај стоев на нозе...катастрофа досега доолку не ми било незнам што ми се деси одеднаш не ми е јасно.. Сега малку сум подобро но сеуште не баш, многу сум малаксана се напив апчиња но е осеќам сега левата рака како малаксана ми жежи дури..ахх