не мора да значи дека ти е споен, ама измери го, ако ти е тука така близу оди на лекар ке ти дадат инекција ке ти се стабилизира
Исто, незнам колку пати се будам ноќе, наеднаш рипам од сон, мислам срцето ќе ми излезе, во главава чувствувам како да ме клука нешто, и мене никој не ме разбира, сите ми викаат ништо не ти е, порано пиев Асентра, не ми делуваа и ги прекинав, подобро ми беше сега пак лошо ми е.
Здраво. Дали ви се случило да имате чувство како да ви прескокнува срцето, и колку често ви се случува?
Сосем нормално е, особено ако си помлада. Кога ме фаќа анксиозност ми се случува секогаш тоа, имам хроничен стрес, такашто секој втор ден ми се случува
Не се стресирај, јас кажав секој втор ден. А во текот на денот може по повеќе пати да ми се случува тоа . Само правилно дишење и мирување, евентуално витамин Б6 ама не дека ќе помогне нешто.. се е до главата, битно да знаеш дека не е ништо страшно. Пробај разговор со психолог
Не, порано пиев Асентра, не ми делуваше добро и прекинав. Од стрес ми е така и од нервоза, само кога ќе се изнервирам се чувствувам така, неколку дена ми е добро, неколку не, страв ми е да не станам зависна од апчиња, сакам кај психолог со разговор, а не одма до апчиња и незнам дали е кај сите многу поправаат антидепресивите. И сега ќе кажат поважно е здравјето од дебелината, ама кај мене и тоа лошо делува, 5 кг. качив од ич ништо, мислам дека од тироидната ми е, ама кај мене обратно, место да ослабнам се поправив, не изгледам дебело затоа што бев слаба, ама мене ми сметаат тие 5 кг. и никако да ги симнам, не јадам многу, пешачам, возам велосипед, џабе. Ти пиеш терапија?
Извесен период имам зголемена анксиозност и Невролог ми препиша 5хтп и лунерба, меѓутоа јас дојам и некако ми е страв да ги пијам. Искуство на некој што пие за анскиозност за време на доење? Фала
Како сте деновивеее дечки, јас како времево променливо, катастрофа - посебно навечер, вечерва и некоја чудна главоболка позади во темето незнам кога ќе речам вечерва сум добро..не било тоа долго време
Измери притисок, може да е покачен. И мене денес главата ме боли, од синусите, а и не сум спокојна, анксот чука на врата. Ќе помине, ајде, овде си даваме @Kaley поддршка.
Анксот е таков, цел живот си го носиме... Корона кога фатив, од земјотресите тука, од случувањата во Србија, овие денови... Сето тоа ми создаваше вознемиреност, ама минливо е...
Jas sum isto taka katastrofa denovive,iam glavobolka pozadii glava nemam silaa tonam ….ne mozam na sonce premnogu mi smeta …i posle sekoe jadenje mi se losi i vednas gubam silaa pred kolabs sum ne znam veke so da se prai