Како ти смета сонцето? Мене и порано ми сметаше два пати се имам онесвестено, сега малку да ме фати одма ми се лоши, дали до психата или вистина до толку ми смета незнам, ама страшно е мразам лето заради тоа..
@Kalina J. и @flower55555 сонцето не би требало да ви пречи до овој стешен. Можеби сепак се работи за психа. Најголем дел од витамин д кој е е клучен за развојот па дури помага и при борење со проблеми со психа всушност ги добиваме од сонцето. Соодветна заштита, шешир, крема, постепено изложување (не наеднаш по неколку часа) треба да помогнат околу ова што ви се случува.
Абе ке поседам или ке се движам некое време и ке почнам да се препотувам, ме облива ладна пот и почнува да ми се темни и морам да седнам некаде под сенка да се напијам вода па да продолжам. Пред 15 години беше то ко се онесвестив бев на матичен тогаш таа ми вели не излегвај на сонце од тоа ти е, сега па немам прашано матичен за ова. Топлотен бран најверојатно ама стравот уште си го имам и полошо ми е од него најверојатно.
Какво решение ти дала матичната? Не излегувај на сонце, а Македонија е сонце најголем дел од годината (освен очигледно годинава) Башка што сонцето многу добро делува во поглед на се', макар и не го сакале некои, овој факт е неизбежен. Моја претпоставка е дека ти има останато страв уште од тогаш. А тоа е многу време поминато без сонце. Сега можеш постепено и малку по малку да почнеш да излегуваш на сонце. Носи шешир и заштитна крема и тие би требало да ти бидат доволни. Може сега така се чувствуваш затоа што организмот не знае како да се чувствува при новата поваја - сонцето. Затоа треба постепено привикнување. Исто така јади храна богата со каротен за да ти помогне при изложувањето на сонце.
Абе остај тогаш матичната шо ја имав катастрофа беше Сега и во соба малку потопло да ми е одма ми се лоши, ме стегаат градите и бегам одма. На сонце седам дури не ми се лоши, а тоа се 3-4мин и за сончање само главата ја кријам Незнам јас мислам нема да се навикнам на сонце никогаш, посебно овде на југ ко шо е 40+ степени тешко мене Да се преселам во некоја држава со по нормална клима и то е
@flower55555 малку по малку, ќе навикнеш Секако мора организмот да реагира некако и е нормано после толку години одбегнување топло да не знае што му се случува кога ќе наиде на малку сонце Нема зошто да мислиш дека нема да се навикнеш. Обиди се со советите кои ти ги пишав погоре, секако консултурај се со матичен иако мислам дека ќе ти каже дека изложување на сонце е всушност многу добра работа и полека, полека ќе се поднавикнеш
Znsci jas poveke pati se iam onesvesteno i od togashh mi se panicnite i mislam deka celo. Vreme mi se losii i deka e kraj pak ke padnamm ke me digaat i zatoa ne mozam da se opustam znaci eptenn imam strav od losenje nesvestici kade i da vlezam sednam odam celo vreme mi e toa v glava dekaa ke mi se slosii i cekammm da se onesvestam ne znam smaceno mi e
Decki kako ste? Jas sum mnogu loso, posle dolgo vreme. Ne znam kako da si pomognam. Mi se cini deka imam nekoj tumur na mozokot ili desnoto oko. Kako matno mi se gleda, imam diopter ama pak mi e isto. Dali moze da mi e psihicki bidejki imavme cetiri smrtni slucai vo edna godina. I uste mnogu simtomi drugi od vreme na vreme, ne mozam poveke samo placam. Pozdrav
Porano gi pijav I ovie apcinja ,ama zemav mnogu malo sitno parce I me zaspivase koma Bev od nego,dali nekoj drug gi ima pieno I kakvi efekti imate vie so gi imate pieno??
Лееле девојки ко јас да го пишувам ова Мене најдобро ми е на изгрејсонце или зајдисонце, но преку ден никако, ме фаќа анксиозност од самата помисла. Башка што од многу измешани звуци надвор, гласови на луѓе, бучни возила ме фаќа исто некое неубаво чувство, а и згора на тоа и сонце ако акне, знам да се онесвестам...што можам да завршувам обврски, тоа е или сабајлечки (стрикно после 8 кога ќе помине огромната гужва или попладне после 4 ипол). Мислев единствена сум била, hi my friends по состојба
Jas gi piev dva meseca 15mg za nesonica mi gi dadoa po dva tri dena son ne me fakase,si staviv vo glava deka nemozam da spijam i mi gi prepisaa samo sto ke gi zemev navecer koma odma zaspivav, nus pojavi nemav osven sto imav pojacan apetit.
Од Битола. Исто и јас мислев дека сум единствена, досега не сум сретнала некој ко нас Пролет обожавам ама одамна немаме пролет така да в соба под клима и то е..
Mnogu placham od anksioznosta i od panicni napadi od strav bremena sum 9 nedela i mnogu mi e strav da ne mu nastetam na plodot ne sakam i jas taka, taka me tera
Nemoj da se plasis, sega i hormonite igrat golema uloga, po osetliva si, po nervozna, ako ti treba razgovor slobodno pisi mi
Луѓе, зошто во ПМС надвор се ми личи чудно и како прв пат да излегувам, како мртва од внатре да сум. Ништо не ме радува, ни свадба, ни музика, ниту сакам да се дружам, нит ништо. Одам на шопинг, немам ќеф, едноставно баш за ништо. Нит знам шо сакам нит пак само размислувам за тоа. Се мислам никој не ме сака, сите дека ме избегнуваат, ниту па ме бара некој. Едноставно не осеќам внатрешна среќа. Чекам термин за психијатар да ми смени или зголеми терапија, не издржувам.