Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    ех, така лесно се повредува свое дете ... убаво ти напишаа и таци и дада ,
    смени терапијата, смени психијатарот , и ќе дојдеш до посакуваниот ефект ...

Кога и да ти дојде лоша мисла , бакнувај си го детенцето ...

бај д веј ... на сите феминки овде шо имаат дечиња ... ви посакувам да ви се живи и здрави , и секогаш кога ќе ви дојдат мрачните мисли да си ги гушкате вашите сонцињаааа ... :)
    Вашите дечиња , зависат од вас , и затоа вашата победа ќе биде поради нив !

2. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    сменав незнам колку психијатри во битпла сите ги поминав сега оваа терапија ми ја даде горги цадловски од скопје незнам веке каде да одам поздрав до сите и фала за подрската

3. samanthago

samanthago Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Guzi i jas imam nekoi takvi crni misli, no eden psiholog mi kaza deka apcinjata ne mozat da ti gi smenat mislite, tie se za te opustat, da te raspolazat, da ja eliminiraat napnatosta, taka da kolku i da gi menuvas apcinjata tie nema da ti pomogant vo odnos na mislite. Spored mene treba da najdes sama nacin kako da se oslobodis od niv. Jas na primer gi ostavam da pominat, ne se boram, ne gi potisnuvam, ednostavno tie se prisutni nekoe vreme pa posle sami od sebe isceznuvaat. Znam kako ti e , tesko e...

4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    поздрав анкси грлс! :) Како сте? Јас да се јавам на рапорт, да не ме мислите од последниот пост до сега се осекам мн добро. се уклучив само да ве поздравам, бидејки немам нешто посебно да ви се пофалам, и да ви ја постирам песната што секогаш ме орасположува! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=gte3BoXK ... re=related

позз &бацки

На Masnickaaa, eci.sk и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  5. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    ех јас кога го држев внук ми како бебе на тераса мислев ке ми падне од раце и страв ми беше да седам покрај тераса со него...но тоа се само мисли ништо друго со тоа не се повредува никој.човек што сака некој да повреди тоа го прави без да помисли...но сето тоа се средува со тек на време ке помине еден ден оваа глупава анксиозна состојба.. :D

На eci.sk и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  6. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Спаркс, ова е песниште! :) Еден период на рипит ми беше, голем лајк ... :)

7. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Каде сте заспани?!

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.273
    Допаѓања:
    12.125
    домче се одмрзнуваме од ладното :D , кога ке дојде пролет веке еднаш, ми скисна човек на раат неможе да си шетка, вчера за малку челото ке ми паднеше :lol: , временцево само за домче ама пусто не се седи на едно место, има се додуша за читкање ама ај од утре 8) (можеби од утре ) :lol: , како сте вие, како се справувате со временцево поздравче до сите :*

9. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    да,да ... временцето е буквално кул ... битолчани најмногу измрзнаа - 30 , како Русите се !
    Инаку мн ми е мака за ракометарите :( гледавте ? (мислам муабетов нема веза со анкс. и поубаво е)

10. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Ќути Пепи и не ми зборувај, уште сум под нерва ради ракометот, значи да бев убиец, до сега немаше да ги има тие скапаните судии, ни го одзедоа сето време, сол не сторија, се‘ да им ја нивно, да им се ... ахх свашта да им се изнаправам .. ај да не бидам некултурна .. значи ѓубриња големи се! Плус, последниот гол на Лазаров е поништен, катастрофа, фашисти едни! .... Еееееее значи многу сум по спортот и не трпам неправди!!!!!!
    Ti Пепи, ич не се секирај шо не е муабетов за анкс, овде тоа треба, друг муабет, реков дека на оваа тена не може да се отиде оффтопик зашо потребно е малку шарање. Пиши си шо сакаш, јас ќе те читам, ако некој друг сака да повели со нас, добредојден е, за анкс решив повеќе да не зборувам!

А навистина, Вие зашо се губите? Или можеби тоа е така за и ние да се изгубиме, а?! :)

На PetraPanka3 и eci.sk им се допаѓа ова.
  11. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    Здраво на сите,пишав еднаш на темава за искуството мое со овој проблем и не сакав да се враќам на темава бидејќи мислам дека ако се позанимавам пак со тоа дека ќе се врати,после неколку години.и така и бидна,дојдовме во Мк за Божиќ и во рамстор отидовме да шетаме со мм и кога почна..абе мислев ќе умрам од што ми се вртеше,ама не се исплашив така како порано,знаев со што си имам работа и почнав со стара стратегија..влегов,еднаш таму,уште еднаш,уште стопати,истиот ден,првите 5 пати ми се вртеше после попушти..другиот ден стануваме му викам на мм облекувај се идеме во рамстор,мора да видам дали пак ќе ми биде така,и ништо не се случи,од тогаш се изнашетав насекаде ,спремна бев дека може да се врати,ама ете супер беше,само еден напад бил.бајаги имав стрес претходните денови,летање во авион со бебе за прв пат,во Мк после цела година,неспиена..така да од мое искуство мене ми помага баш онаа поговорка-можеш да го победиш стравот само ако се соочиш со него.знам дека и тогаш кога ми беше ептен гадно ,секој ден правев мали чекори да го победам стравот,никогаш,ниеден ден не оставив да не направам ништо против тоа,дали беше одење до продавница или медитирање не ми беше важно,барем бев активна.знаев дека може да има повратни напади,ете се деси,и ако пак дојде знам кај ќе ја отерам,си ја пцујам онака квалитетно :$ поздрав до сите што се борите со дотичната и да знаете дека не е појака од вас!

На erik, SanjaBucka, angelak и 3 други им се допаѓа ова.
  12. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    еве сум јасс :D Стварно што е работата сите наеднаш не снема :) Јас како што пишав претходно учам ( уствари се обидувам да учам :( а не ми се учи ама ич :( ) Иначе за ракометот и јас се изнервирав, ама во секој случај беа одлични момците и стварно и ова е голем успех за разлика од порано :clap: Буце за :) кафенцето јас мислам да го пиеме кога ке се стопли малку, онака опуштени , без да се мрзнеме , можеме и некоја пијанка да правиме :rofl: Како и да е ке биде обавезно ;) Иначе браво за позитивноста што ја ширите сите, а особено Буцка и Петра значи девојки закон сте :rock Се согласувам со тоа дека треба да избегаваме да пишуваме за тоа како имаме анкс напади. ( нормално ако некој нешто го мачи слободно нека пише , само да избегаваме секој ден да опишуваме колку ни е лошо, како ни се врти,и тн. бидејки на некој може тоа лошо да му влијае ... )Да не ме сватите погрешно ова е за доброто на сите, сите имаме кажано што како ни се случувало ,па затоа мислам секој ден да не пишуваме... А одвреме на време нормално може ако некој има потреба :) Така срцки , јас пак ке пишам и плиссс не ми се лутете за постов што сум малку лоша :) Ајде сега одам да спијам.... БАЦКИ ЗА СИТЕ ...
    И не заборавајте НИКОЈ НЕ Е СИГУРЕН, СЕКОЈ ДЕН ВЕ ЧИТАМ И АКО ТРЕБА ЌЕ ПРЕВЗЕМЕМЕ НЕШТО !!!
    хахахха лелеее почнав да забегавам, ми текна на прељубници и така ми дојде да ви пишам ххахаххаа не ми замеравајте .... ГУШКИИИИ

На erik, SanjaBucka, taci1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Буцеееее , јас мислам дека ќе ја тепаме Чешка ... :wasntme: а ти?

Поз до Марина - браво за напишаното

секој ден правев мали чекори да го победам стравот,никогаш,ниеден ден не оставив да не направам ништо против тоа,дали беше одење до продавница или медитирање не ми беше важно,барем бев активна

Поз и до тебе Еци.ск ... ајде учењето не е ништо страшно , еден период од животот е :) после ќе уживаш на некое директорско место :)

Уште една поздрав со сите заспани !

На SanjaBucka, taci1 и angelak им се допаѓа ова.
  14. angelak

angelak Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    здраво на сите.јас секој ден ве читам и ве следам иако не писшувам ништо.од сабајле не сум баш најдобро ми е страв да не ми се случи нешто лошо,а и мислите некако тешко ги игнорирам.нешто тешко ми е денес незнам што се случува,но знам дека ќе ми помине.со вас сум и ве сакам сите.

15. Dada-N

Dada-N Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Девојки здраво,и јас сум вознемирена,ме трефна анксот како од небо врз глава,и тоа од позитивна работа!
    Ја добив долго сонуваната работа,вчера ме известија,веќе денес дадов отказ на старото раб.место и за некој ден почнувам со новата раб.
    И се би било идеално,да не се појави несаканата гостинка,ме тресе цел ден,паника ме фаќа,чувствата ми се измешани,среќа,радост,страв,паника,повраќање,пак среќа и во круг.Имам пар дена да се совземам,и потоа тргнувам една скала повисоко во мојот живот.
    Сакам да ги споделам ваквите чувства,бидејки до сега анксот ги следеше само моите лоши искуства,а сега незнам како да го наречам ова?
    Со кратки зборови ЗБРКОТНИЦА во моја глава!
    Поздрав девојки!
    Дада е ''ни на небо,ни на земљи''!

16. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Марина м.г, искрено, се надевам дека ќе ги послушаат твоите совети, затоа што лекот е само таму, соочување, но кој како сака, или ќе се гњават со анкс или ќе си помогнат ...

Пепи, секако дека ќе ја тепаме Чешка, инаку срцево ќе ми изгори, уште ме боли за вчерашниот натпревар. Едно чудо народ не не сака, но нека пукнат, ние сме морални победници, сите можат да ја увидат нашата фер добра игра, сепак Кире е еден и е наш, а најдобар е на балканот! Да не зборувам за останатите, на кои успешната иднина им е пред нос ...
    Пепито, надвор од сето ова, можеби ќе имам нешто да ти кажам ... :)

Еци, кафе може да пиеме кога сакаш, мене не ми е битно ладно топло, ако си во добро друштво, секако си згреан од топлината што извира од срцата.... Јас се‘ уште викам, кој сака, нека повели ... Инаку на кој факс си, Ец?

Дада-Н и АнгелаК, послушајте ја Марина, многу едноставно, а одлично ви го даде клучот до решавањето на проблемот, секако пропратено со позитивни мисли, слушајте и правете, ќе бидете добри ..

Ајде поздрав ....

На PetraPanka3 и angelak им се допаѓа ова.
  17. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    eve me be sanjic ne ve napustame, gledam se zalis od nas :o hehe ne nema lo, tuka sme samo nemi posmatraci.Valjda sme dobri ta ne pisuvame hehe. Neli im se zakani ]:) haha da ne se zalat nikoj samo dobro da slusame ,pa nie si citame i si citime, a anksot i panikata negas ovde negas ja nema, ama beci ja snema de so tvojot humor i pozitivna energija so a davas :$ lele te ispofaliv hahaa ne gi crveni obrazite .pozdrav i do novite clenovi , dobre dojdoa ,ama od mnogu arno ne dojdoa ,ama ke bide arno ne se sekirajte :rock: pozz i mwa

18. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    БУЦЕ , НАЈСРЕЌЕН РОДЕНДЕН , ДА ТИ СЕ ИСПОЛНАТ СИТЕ ЖЕЛБИ :*

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Тац, не се жалам јас, јас повеќе прашувам, тоа што ве нема знам дека е затоа што сте добро или слично ... Како и да е, Вие си знаете .. бидете добри само ... :)

Пепито, ти благодарам од срце мила, жива здрава да си, секое добро од мене .. :)

20. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    Сања среќен да ти е роденденот, понатаму да те следи само среќа и здравје и може по некој денар :lol: и се разбира да си поминеш најубаво и да пивнеш и за мене! :*