такво боледување може да ти даде само психијатар, и ќе пишува дијагноза нормално. Јас ваѓам стално и никој не ми се смее.
за психолог не знам дали може,ама од кај васка не можеш да земиш,не и ги признаваат боледувањата имат некои проблеми со фондот, јас одев на матичен да ми даде упат за на нервно, па од таму докторка да ми даде боледување, стално ми даваа по две недели без проблем
Ова го видов па да споделам дека за тоа муабетевме некоја страна наназад. Решението не е целосно одбегнување туку контролирано изложување на топло и сонце, со многу хидрирање и соодветни витамини.
Mora so dijagnoza da ti bide boleduvanjeto i da ne pisuva, ima sifra i se znae za sto e taa sifra. Ako ne ti e prijatno, odi kaj internist moze da ti pise 2 nedeli za pritisok i tahikardija. Mene i opstata maticna mi davala boleduvanje po edna nedela bez problem, sega tuka vo Svajcarija boleduvanje potesko, samo ako si za vo bolnica
Матична дава до 7 дена боледување. Кажи и што е проблемот ќе ти даде и ќе треба со нешто да го поткрепиш (најечсто крвна слика бараат) . А за срам нема срам и нема смеење. И со Ф дијагноза имам земено и еве ме жива сум и тоа работам во алапачарска компанија. Така да кој се смее два пати да му се врати. Ти гледај да се опоравиш а кој се смее.. на него нека му оди грев.
Da mi kazhevte pred mesec i pol deka ke mi se vrati anksioznosta na ushte pojako nemashe da vi veruvam. Mnogu mi beshe ubavo mesec ipol, nikakvi simptomi, nikakvo prebaruvanje na bolesti, nikakvo otcukuvanje na srce i bolka vo gradi. A sega, sega so ushte pojako mi e dojdena.. Ne znam dali e do vremeto ama uzhas sum tri cetiri dena, nemam sila izmorena sum, se me boli, izgubiv motivacija, samo placam, a se nadevav deka ja snema, pa kolku i sakav da vi pisham deka ja nadminav.. Ne e nishto nadminato, samo sum ushte polosha sega, aman mi e..
Po cel den mi e pritisokot 110 so 60 ….dali se smeta za nizok pritisok? Osekam vrtoglavici i steganje na glavata pozadi i na slepoocnici isto taka i gadenje od zeludnik…
Низок е, од тоа ти е лошо. Мене вчера 100 со 70 незнаев кај се наоѓам од главоболка шо се не се напив џабе, кафето малку ме крена.. За низок притисок јади солено, сирење, супа и електролити можиш да пиеш, кока кола со благо нешто да касниш исто можи да те накрени.
Не земам ништо од ова и пак ми се лоши, а низок притисок имам да. Вчера излегов во 11 едвај издржав саат време, седнав на една клупа сонцето печи се осетив дека ми смета седнав под сенка и издржав некако. По 1 саат се истури од врнење, и да не ти смета воопшто,ова ненормално време никој неможи да го поднеси. Затоа дома си е дома
Баш ми е мило за тебе што така се осеќаш Јас на моменти здрава на моменти нездрава периоди се во прашање ама се држиме некако не се даваме ем имам добиено и незнам кај терам убав ден
Здраво, не знам што ми е. Седам на работа во канцеларија, огромна просторија, само една клима и нема прозорци. Јас треба секој момент да добијам. Работам цело време пред екран и втора смена. Сега наеднаш добив како шок во мозокот и потскокнав и како збунета бев, притисок осеќам цело време и главата ме стега, ајде да не пијам седатив, две Б6 се напив наеднаш.
Убаво си направила. И мене ми се случува некогаш од нигде никаде одеднаш нешто така, тоа е сепак анксот Сега одеднаш во грбот ме стегна да ме боли и срце да ме стега, а цел ден супер... тоа е Како си сега?
А до кога вакаа незнам веќе, секој ден ако не главата, ќе ми се врти не буквално него како јас да се шантам, ако не тоа ќе ми се гади... Иии незнам до кога вака...