Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Vi se slucuva li, neznam kako da objasnam...cudno mn.kako da mi se tresat nozete i ko da mi igraat nervite na nozete. Koga odam kako da se santram na monenti...se piveke mi e psihicki, znam. Velosiped vozam sekoj den, i posigurna sum so nego otkolku peski...cudna rabota, taka si imam uvrteno u glava.
    Ne pijam 3 god veke nisto, samo vit. A pred toa bev na Zepira i posle na Deprozel...

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    894
    PSIHOLOG ,ne moze ,samo psihijatar kaj sto odis,ili na drzavno ,2 nedeli moze od specijalista da zemes i odmoris dusa.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.674
    Допаѓања:
    116.209
    Како прво би ти советувала да не избрзуваш со боледувања. Мораш да се соочиш со промената. Прво ќе ти биде чудно, ќе треба да се навикнеш на ситуација. Луѓе со бегање ништо не правите. Пак ќе треба да се вратиш на тоа работно место. Не е ништо страшно, пушти си музика на слушалки додека работиш за да не мислиш на се и сешто ( знам како е од искуство зборувам).

На Ani45 и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Zdravo. Kako ste denovive? Jas bev dobra podolg period, se do vcera koga pak mi se vlosi sostojbata. Postojano nekoj strav, meram puls cel den, samo losi misli mi idat...

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    Isto i jas, 2 3 nedeli, nekoi denovi dobro nekoi ne, meram pritisok, meram puls, bolki vo grb i vrat, mi vibriraat muskulite.

На Anksioznaa234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Престанете да им давате значање на физичките симптоми, не ви е ништо, не сте не знам што па да не можат болест да ви откријат после толку испитувања. Морате да си верувате, да не мерите пулс, притисок, да не ги гуглате симптомите. Така само се вртите во круг и така никогаш нема никој симптом да ви помине. Луѓе сме, нормално е глава да не боли, да ни се врти некогаш, да имаме висок или низок притисок, како што до сега ви се нема случено ништо, така и сега. Секој симптом го имам поминато, две години се измачував и на крај реков доста е, еве сега нека ме удри мозочен удар ако сака ама јас ќе излезам надвор колку и да ми е тешко. Си реков веќе не сакам да живеам во страв и излегував секој ден со сила ако треба, затоа што јас го сакам животот и нема да дозволам една анксиозност да ме спречи да си ги живеам најубавите години од животот. Го сменив начинот на размислување, наместо да викам пример што ако ми се слоши и ме фати паничен таму и таму, јас викав а што ако не ми се слоши, што ако си поминам многу убаво, да, убаво ќе си поминам, ќе се смееме ќе се зезаме со другарките. И паничен да добиев знаев дека ќе помине, веднаш фокусот го насочував на други работи. Јас и кога имам лоши периоди се радувам, затоа што знам после тоа следува убав период кај што ќе сум добра. Буквално се поминува и сите ќе бидеме добри:)

На MikicaBt, NoirSerpentine, AnksPill и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Nikolovska09

Nikolovska09 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    13
    Здраво
    До сега немам работено бидејќи студирам, сега ми се пружи добра работа што ми ја најде дечкоми кај негови блиски, јас сакам да работам но многу се плашам да не ме фати паника додека сум на работа, да не неможам да се снајдам, да не направам некоја грешка, да не ми се случи нешто лошо и уште многу други мисли, веќе два дена мислам постојано на тоа и имам голем немир во мене дури сношти сонував како работам таму и нешто сум згрешила и сум се посрамотила, главата почна да ме боли од мислење и секирање, незнам што да правам дали додека не сум почната да кажам дека несакам да работам, несакам да бидам посрамотена пред нив и да мислат дека не сум способна да работам. Со анксиозноста се борам веќе 7 месеци и сега сум подобро одколку првите месеци, можам да се контролирам од панични напади, но си мислам што ако пак се вратам на старо како што ми беше тогаш. Ве молам за мислење што да правам?

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    8.290
    @Nikolovska09 "When it feels scary to jump, that is exactly when you jump, otherwise you end up staying in the same place your whole life."

Сите сме грешеле, грешиме и ќе грешиме на работното место :DСе случува, човечки е и се е решливо.

Имаш поддршка од партнерот, не одиш кај крајно непознати луѓе и нема од што да се плашиш. Не ја одбивај шансата да пробаш, да го скршиш ледот и да видиш дека не е ништо страшно.

Секогаш можеш да прекинеш, ако не ти се допадне. Ама пробај :*:

Со среќа :f:

На NoirSerpentine, GirlLove, Ani45 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Кога веќе сте го допреле дното или така ви се чини, едноставно полошо од тоа не може да биде и следува искачување по вертикалата на среќата и случување само на убави и се поубави и поубави работи...Или едноставно кажете си каква и да ви е состојбата: ти благодарам за искуството и присуството во мојот живот ама повеќе не си ми потребна па замини си на некое друго место...кога ќе го изговарате ова, не ја кажувајте состојбата со нејзиното име како анксиозност на пр. зошто така и придавате значење или употребете други зборови што ја објаснуваат здравствената или психолошката состојба со попрости зборови ама не ги кажувајте имињата на болестите

На NoirSerpentine и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.383
    Времево како што беше променливо,уште толку ме доутепа
    Вие,како сте?

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ocajna27

Ocajna27 Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site
    Jas sum nova.. Vo vtornikot abortirav i sega sum vo teska depresija celo vreme me tera na placenje, da lezam nemozam da jadam ne mi e do nisto...Od toj so abortirav se odnesuva so mene nosalantno go nema po sto saati, se smeni kako druga licnost e sega, seto toa beter me unistuva. Ve molam za sovet mnoguuuuu sum Ocajna...

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.383
    Ќе ве замолам доколку некој пие аклонил да ми пише како се снаоѓа бидејќи ги повлекоа од продажба, ги имало во Косово ама незнам како би нарачала. Потребни ми се за моја блиска особа која ги пие со години и се плаши да ги замени со други, поздрав до сите

13. Рутерче-Нена

Рутерче-Нена Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2023
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Zdravo pozdrav do site dali gi cuvstvuvate ovie simptomi i kako se spravuvate so niv
    1. Jaka Zestina
    2. Crvenilo na liceto
    3.Peckanje po Teloto
    4. Stegnatost na celo telo i glavata
    5. Pokacen Krven Pritisok So Tahihardija i preripuvanje na srce

Ima li care za ovie Psiho-Ankciozni sostojbi ???

Pijam terapija Seroksat i Heleks No nema podobruvanje

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.996
    Допаѓања:
    16.092
    Нешто ново а сепак старо.
    Чудно ми е ко ќе излезам на кафе, како некоја друга да е, не сум толку зборлеста, ко чудна да сум ди на себе и страв ми е ко ќе зборам дека ќе навредам некој или ќе ми се смее, дека зборувам глуспоти.

15. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Цел денн ме стега глава ми се врти

На december му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Nesmees taka, moras da si davas sila. SEGA NEZNAM STO E PRICINATA ZA ABORTUS I DALI SI VO BRAK ILI SAMO VO VRSKA. ke si kazes odam ponatamu, i moras ga si napravis plan sto sakas i so kogo planiras da go pomines vremeto. Ako ja nemas poddrskata acste vo vrska, nema sto poveke, barem jas taka razmisluvam.
    Cuvaj se poradi tebe❤

17. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    42
    Дали од анксот, може значи толку многу ми се стега врат, сите мускули ги грчам дури ми иде како да ја стреснувам главата на момент, грдоооо веќеее аман.. Мислите ми се дека ми се врти како да се нишам и се стегам цела..

18. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    42
    Колку време ги пиеш лекарствата?

19. Рутерче-Нена

Рутерче-Нена Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2023
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Pa gi pijam podolgo vrdme

20. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    174
    Повеќе медитација, повеќе љубов према сам себеси, дисциплина...Јас сум убедена дека за секој наш симптом постои природен начин кој би го намалиле , а со тек на време и би исчезнал. Само треба трпение, волја и здрави навики.

Прикачени фајлови:

• IMG_7852.jpeg
      IMG_7852.jpeg
      Големина на фајлот:
      121,4 KB
      Прегледи:
      12
    На NoirSerpentine, Ani45, gogimica и 1 друга личност им се допаѓа ова.