Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Jas gi otkazav zepirata pred 2 meseci i mozam da kazam deka otkazuvanjeto bese bez nekoi siptomi,edino strav da ne se vrati pak. Se osekjam suoer,osven koga mi zavrsuva menzisot poslednite denovi znae da me fati nekoe grdo custvo. Me interesira, posle kolku vreme obicno se pojavuvaat tie nus pojavi od otkazuvanjeto. Dali toa e odma ili moze sega i pksle 2 meseci da me stegne pak. Celo vreme sum kako vo iscekuvanje deka ke se vrati

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    9.022
    Da, pa mi se nasobra sve, i ete se oporavuvam, kje odam i na psiholog, a utre kje pravam za helikobakter test, za kolku vreme ima rezultati?

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.661
    Допаѓања:
    116.164
    Ne znam odamn pravev..

4. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Ако е на државно со упат за три дена, а на приватно пример Авицена, за неколку часа се готови резултатите и само преку фецес провери, преку крв не се открива присуството на бактеријата во организмот туку само антителата.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Ти честитам и ти посакувам мирен живот, веќе никогаш да не се соочиш со овој демон. :hug:
    Јас пиев околу две години антидепресиви и потоа постепено ги откажав. Немав потреба од нив, се чувствував добро. Следните месеци имав падови, но имаше и причина. Симптомите ми се вратија по 5-6 месеци, но да напоменам дека поминував низ навистина тежок период. Ова не е за да те разочарам, просто мојот случај беше таков што тоа ќе го доживеев и да ме се соочував претходно со истото. Значи само продолжи со глава горе напред и се ќе биде твое во животот, среќна, самоуверена...

На ancenche и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  6. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    значи од кога ке се најадам само зеваммм како некоја не наспана сто години и тонамм толку што се омалаксувам се нервирам дури

7. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    Дечкии како сте, дали некој со соочил со покачен притисок и на моменти таакихардија. Значи од нигде никаде ме заболе глава, доаѓам дома мерам покачен, па ајде апче и се смири некако, денес иста приказна. Искуство?

На Alysiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    A dali povtorno pocna so antidepresivi ili uspea toa da go kontroliras bez terapija. Dali si sega dobro ? Kaj mene kogs mi zavrsuva menzisot taka osekjam nekoj strav. A najgolem strav imam da ne se vrati pak. Mislam deka sega bi mi odgovaralo psihoterapija,malku mi treba razgovor za da se osekjam odlicno kompletno.

9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    не се сеќавам или одма дента или после два дена

10. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Бидејќи според докторката беше моментално, ми препиша само хелекс по потреба. Но еве после нецела година, да бидам искрена, не се чувствувам добро. Не сум до степен како што бев претходно, но често сум под стрес и знам да бидам агресивна, неподнослива.
    Немој да мислиш на тоа, не се оптоварувај беспотребно. Само продолжи со животот и живеј на максимум, просто кажано уживај. Ако мислиш, уште повеќе ќе се сеќираш и така поверојатно е дека ќе се врати. Впрочем, психичките нарушувања никогаш не можат да се излечат од корен (зависи и од причината). Размислувај како да живееш со анксиозност, депресија, но си научила да се справиш со тоа. Животот никогаш не може да биде ист, но како што кажав, просто се учиш да живееш со тоа. Затоа не размислувај многу, туку опушти се. Можеш да земаш магнезиум или Б6 онака некое време.
    Се надевам дека не си сама во ова и дека имаш поддршка од некого, или барем најмала мотивација. Верувај дека можеш и ќе успееш. :f:

На Skorpija12, ancenche, Ani45 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Како сте? Онака искрено?

12. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    За нигде, крш, не знам дали ќе пројде оваа состојба која што не дозволува да се функционира нормално.

13. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.686
    После комплетирана терапија со Елицеа, сега чекаме да се вратиме на “старото јас“, а во меѓувреме сме депресивни.

14. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    добро дали само јас сум на елицеа и сум како изгубена цело време какооо да сонувам а не да живеам стварно

15. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.686
    Да, ти кажав неколку пати дека тие симптоми се нетипични за Елицеа и тебе ти е згрешен лекот.
    Треба да идеш кај психијатарот да ти го смени. :)

16. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    да ама за разлика како што ми беше сега сум по добро по покренета немам панични

17. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    не знам како треба стварно да прави да се осеќаш за да знам дали е лекот за мене или не

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.661
    Допаѓања:
    116.164
    Е па ете ти го одговорот дека ти одговара.. Што очекуваш, крила да ти никнат?

На Angie1432 и joy1 им се допаѓа ова.
  19. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    И јас сум така два дена, како се околу мене да е нереално, некоја чудна тежина имам, не можам да се насмевнам, намрштена сум, уморна сум, сакам само да лежам и спијам.. По се изгледа од случките што ми се случија во еден ден за тоа ми е вака, се ми се насобра и ете го пукна некаде... Ќе биде добро луѓе, ќе биде...

20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Можеби и ми никнаа ако сакаш дојди па провери

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.