Не знам каква ти била состојбата претходно (може и си ми кажала, ама сум заборавил) меѓутоа Елицеата треба да те прави да се чуствуваш посреќна, поисполнета, позадоволна, да не ти е гајле за ништо, дотолку што нема да можеш да осетиш тага или агресија, да ти ги тргне стравовите, црните мисли. Ако ти не осеќаш ништо од ова значи дефинитивно не ти е погоден лекот.
Ти си таа што и дозволуваш на состојбата да те прави нефункционална.Мн често ја читам темата и освен раб од типот денес сум крш,денес не ми денот,денес окото ме боли од анкс ,друго не читам.Работите ли воопшто на себе си или само лекови пиете и чекате да ‘оздравите’? Јас сум анксиозна од мои 14 год ,а сега имам 36.Имало и мн лоши периоди и мн добри.Последните 3 год скоро и да немам симптоми(мн ретко)..ама работам на себе си нонстоп.Ситници се во прашање, ама не давам да одам назад туку само напред. Ад немам земано никогаш.Еднаш невролог и тоа,ми даде Лорисан.Никогаш повеќе тоа чудо не би го ставила во уста. Некои од нас немаат тој луксуз да кукаат по цен ден и бараат симптоми,затоа што мораат дом да гледаат,деца,да работат,да имаат социален живот,да превземат одговорност врз мн нешта во животот. Не знам,вие си знаете…Ама за промена пробајте нешто ново во животот,излезите малце од комфор зоната,дајте си шанса да бидете среќни.
Во темава само тоа имаш кукање и неработење на себе. И јас од 15 години сум анксиозна, првиот напад на паника на 21 година.. и еве ме 44 години, и на работа одам, и се борам и живот терам. Ама нема магично апче. Тоа е тоа.
Пред многу години го имав овој проблем, но тогаш бев се уште мала да речам имав можеби 13-14 години. Ќе се разбудев во сред ноќ имав силни тахикардии, потње, несоница, па решив да се проверам, отидов ми направија ЕХГ, и докторката ми рече дека немам никаков проблем. Пиев бедоксин можеби 2 месеци и одтогаш како да се изгуби анксиозноста. Сега повторно изгледа ми се појави ми се потат рацете, се тресам, се будам во сред ноќ вознемирена, ме стегаат градите, ме боли левата страна..класични симптоми на анксиозност најлошо од се е што не можам да јадам, пијам лунерба(апчиња на природна база) и не знам како повторно да се "излечам".
Ова е сосема нормална реакција. На сите е така (помалку или повеќе), не мора и не треба да се препишува се' на анксиозност.
Jadev i legnav da odmoram sum zaspala… se razbudiv so potenje tresenje na telo nagon za povrakanje i stanav da odam da se izmiam imav strasna vrtoglavica edvaj stignav do wc cela bev bledaaaa….plus i mi se povrakase strasno mislev deka ako ne sednev ke se onesvestev. Sednav merev pritisok 130 so 70 i puls 110 znaci mnogu sum isplasena veke vtor pat mi se slucuva ….ne znam dali e panicen ili e nizok seker ili iam rak
Ова е веќе типочно за аксиозност, за разлика од претходно она со јадењето. Обиди се да не мериш веднаш притисоци и да мислиш на болести. Креирај си механизам и рутина која би ти помогнала во овие моменти. Откако ќе го осетиш ова фрли се кон правење на работите кои ти ги намалуваат овие симптоми.
Девојки да ве прашам... дали констатна дереализација се добива при нервен слом? И дали може да се испитат кортизол ,адреналин и другиве при доење?
So ne se kazha be dusho deka si kako mene, e toa i mene me machi, od vospaleno grlo, pravam rak na grlo, od chesanje na kozha, pravam rak na kozha i taka si teram, edna nedela salam, posle tri nedeli ne salam i takaaa si terammmm.. Morame da si se borime toa e, ne misli na najlosoto, ke bide se okejj, nemash rak veruvaj, uzivaj i probaj kako shto ti kazhaa da ne meris na sekoe zoshto jas koga meram pritisok od stra da ne e nizok ili visok uvek mi e nizok od panika.
Мене ми е така од желудникот, како напад некој добивам, само шо јас неможам да повратам и потешко ми е дури да се преработи храната. Не легнувај после јадење, почекај минимум барем 2 саати да поминат, ако пак ти е исто барај си терапија за желудникот, тој најмногу реагира на стрес.
ako imas naduvan stomak , ako te boli vratot pozadi kako da ti pece ne mozes da se polnis so vozduh toa ti e od zeludnikot nemas problem so crniot drob
Не бе и јас си правев триста филмови па излезе гастритис, ти пак напрај си крвна слика провери си се да си раат ама еве ти кажвам истото ми е од желудникот, со денови спијам седејки
Zeludnikot ti e zs gi imam istite simptomi . Za sekoj slucaj napravi si edna kontrola ama nema prostor za panika ne e nisto strasno
Da vo ponedelnik sum na eho amaa mnogu mi smeta vo sekojdnevniot zivot mislam deka i panicnite mi se od toa. Znacj so sekoja promena vo organizmot mene me faka panika
Дали пиеш нешто за желудник нолпаза, ланзул, еманера? Ако не, треба да пиеш за да ти се смири желудникот и внимавај многу на исхраната