Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Viktorija 3764

Viktorija 3764 Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Da, imam vrtoglavici... doktorkata mi rece posle 2 nedeli ke osetam efekt

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    за вртоглавици јас пијам еглонил

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Луѓе дали има некој Лорам или Лорсилан го снема во аптеки, една аптекарка ми рече демек од СЗО бил забранет не знам што ама не верувам во ова

4. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Ја моите кога ме фаќаа,мислам тогаш најсилни беа пред точно 5 години ништо не правев и баш во автобус беа најјаки, само ќе се препотам исплашен цел не знам како издржував притоа не пиев никакви лекови. Пробај има една техника нешто 9 6 3 така беше неколку секунди вдишуваш па неколку држиш и неколку испушташ тоа ми помогна неколку пати и само гледав низ прозор викаат демек да гледаш во коли и која боја се така за нешто да се фатиш

На NoirSerpentine, Ani45 и Alexdesosa123 им се допаѓа ова.
  5. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    ,Албанија

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Da ne znaes nekoja apteka od ovde mozebi so naracuva?

7. Viktorija 3764

Viktorija 3764 Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Jas nemam tipicni znaci na depresija ama pominav niz razvod - se zaljubi bivsiot vo koleska i si otide .... pa smeniv dve raboti ... i doktorkata mi rece da zemam preventivno zepira .... osven sto nemam energija preku den

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    Аптеките не нарачуваат, да појдеш да купиш,или некој да пратиш да ти купи

9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    ААА ДУШОООО, КАЖАА ОД ПЕТОК/САБОТА ПАК ДОЖД, НЕ СЕ НАВИКНУВАЈТЕ НА СОНЦЕВОО:wasntme: ГУШКИИИИИ:hug:

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.365
    Допаѓања:
    8.969
    Jas nekade procitav post kako nekoja majka se napila apcinja cela raka pri toa sto imala bebe, i sega ne mozam da se smiram, si mislam deka jas loso kje zavrsam posle ovaa sostojba, i si pravam filmovi koj kje gi cuva decata, i taka trista gluposti vo glava, a i 3 veceri po red se budam i ne mozam da prezaspijam cel saat, dremam... eve bash kako sega, ne znam sto da pravam vekje, na sto ss dolzat vakvi glupavi misli deka sum bolna nesto povekje.

11. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    На почеток си ништо страшно појди на психолог (државно) ќе го решиш брзо. И не заборавај имаш за што да живееш, таа којзнае какви проблеми имала којзнае генетски што све носела колку била надрогирана или пијана. Напиј се чај од маточина ( насади или купи од пазар поефтино е 300 пати) и уживај, ако не бива чај земи мелатонин од 1мг или од 3мг под многу стрес си

На NoirSerpentine и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    102
    Здраво
    Од февруари почнав со намалување на АД пиев Занфекса XR од 75 секој ден а потоа бидејќи нема по аптекиве од 37.5 мг по орепорака на докторката пичнав да пијам преку еден ден.
    Се добро одеше од почетокот но после 3 месеци од мај почнав да се чуствувам поуморно депресивно мозокот 300 на саат сега во саботата ептен не се издржуваше и по совет на докторката ја вратив занфексата секој ден.
    Еве трети ден како пијам секој ден и се чуствувам како прв пат кога земав АД а на почетокот многу мака видов додека го навикнав сите симптоми ми се зголемени црни мисли депресија страв тресење
    Се смирувам само со хелекс и тоа дури попладне кога ќе го испијам второто апче
    Ве молам за совет дали е ова нормално да го чуствувам, дали ќе треба повторно време додека дозата се прилагоди во организмот

13. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.411
    Еве го одговорот. Не е се' заради анксиозност.
    Временските услови многу влијаат на тоа како се чувствуваме. Советот е тој: најди хоби, нешто со што ќе го исполнуваш времето. Почни со спортска активност за да можеш да се ослободуваш од вишок енергија. Музика, поткаст, аудиокнига. Пробај и најди го она што ќе ти одговара најмногу.

На Anksa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Јас како мала имав некоја опсесија косата да ја тегнам и тоа само на едно место и на тоа место дупка ми се правеше, зошто земав прамен и цел прамен го влечер и косата нормално паѓаше. Сега пак се фаќам на дело како несвесно го правам тоа и забележав дупка и овој пат е на видливо место:) Како кога грицкаш нокти до месо, е ама јас косата ја тегнам. Некој совет како да престанам да го правам ова?

15. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.411
    Нема да ме спречи времето да правам она што треба. Малку ќе накиснам ама има чадори, има мантили, ќе пројде :D
    Едит: што да се навикам, еве го се стемни :D
    Ангажирај ги рацете со нешто друго. Од оние топчињата за вежбање (со стисок мислам дека беа) или сунгер исто може да послужи, Ова како еден пример што може да направиш.

На The.E.T. и Ani45 им се допаѓа ова.
  16. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Дали има некој искуство со Радмила Живановиќ од Психотерапика? (Ако знаете колку е сеанса и тоа пишете бидејќи не можам никој да добијам)

17. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Дали е некој член во онаа група на фб, јас пред 5 години бев но имав 16 и ме блокнат админот мислам не знам зошто изгледа затоа што не отидов он кај што ми препорачуваше, сакав да прашам таму за Лорам ама не можам да членувам...

18. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    Што да прашуваш уште, ти кажав, сите тука знаеме дека во Македонија го нема,и нема да го има до ноември,тогаш ќе почне пак да се продава, така слушнав, до тогаш ако веќе мора да го пиеш снаоѓај се Албанија,Србија, Косово.

19. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.411
    Како го искара :x:x:x:D
    Си сака друго мислење или можеби и нешто друго сака да праша.

20. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Па фала богу не ми е само тоа да прашам триста работи овде збориме и прашуваме таму барем се знае дека сме со дијагнози. Можеби на некој му останале Лорам или некој редовно користи, па купува од други земји ќе платам ако е нормална цената. Јас немам пари да одам на екскурзија до околните земји и низ нив. Сега појасно?