Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Луѓе сеа може ќе ми се смеете ама што да правам, се искивав 10 пати едно по друго, да не е нешто лошо тоа? И почна од синоќа носот да ми тече, проѕирна течност, дали се работи за алергија/настинка дека на промаја многу седам оти варосуваме, или е нешто страшно??? Вака и пред тоа ми се има случувано, до сега можеби 5-6 псти во рок од 2 години. Сеа може без веза ви делувам оти глупости пишам ама што да правам, треба да ми иде и паничните на плафон :fubar:

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.683
    Мала прелада :) Ништо страшно.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Две години по ред го мразев летото, затоа што мислев дека од топлото ќе ми се слоши, ќе повратам, ќе се онесвестам. Одење на одмор ми беше како во пеколот да одам, а не да уживам, па така две години не си уплатив никаде за на одмор. Оваа година си уплатив, иако признавам ми доаѓаат пак тие лоши мисли но знам дека се само мисли, не се факти и ги тргам со позитивни мисли, дека супер ќе си поминам, ќе носам фустанчиња, ќе се бањам, ќе се сончам, ќе се сликам:inlove: За некого одмор е нормална работа, но за мене е храбар потег, излегување од комфорна зона и соочување со моите стравови.:sun:

На Mumoftwo30, NoirSerpentine, tasikike и 6 други им се допаѓа ова.
  4. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Некој често агресивен како мене?
    Како да се справам со тоа? Некогаш само ова е единствено решение: :x (не сум пробала, но треба :lol::lol:)

На GirlLove и The.E.T. им се допаѓа ова.
  5. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Мене ми е од различни лекови до сега а и искрено ок е да се биде таков не барај лек подобро така отколку да трпиш

На GirlLove и poi им се допаѓа ова.
  6. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    330
    Mozebi paradoksalno kje zvuci nekomu no sakam da go iznesam. Mislam deka za izlez od ovaa sostojba odlukata e klucna, nie nekako se naviknuvame na toa da sme vo strav, na simptomite na celata "kompleksnost" kako na nekoj cuden nacin da ni sluzi. Pocnuvame da sme mnogu podobro, rabotime na sebe sfakjame kako sve funkcionira no nekako prodolzuvame da si ja vleceme so sebe sostojbata, kako da stanala navika. Koga i da kazev "Dosta mi e!" se custvuvav podobro odreden period i pak suptilno se vrakjas na staro i poznato, se dodeka ne dojdes do moment stvarno da ti e dosta i da ne mozes da prodolzis taka i odlucis da se razdelis od tvojata omilena navika, anksioznosta. Znam zvuci suludo, osobeno za tie sto skoro se zdobile so ovaa sostojba a ostanatite, razmislete.. Pozdrav lugje

На NoirSerpentine, lolipoppp, december и 2 други им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.990
    Допаѓања:
    16.075
    Здраво :)

Дечки, заборавивме да го испијам апчето... Ко пијам најчесто до 12-часот попладне.

Сега не ми е добро, дали од времето шо ме фати сонцето иако бев излезена до 12ч.
    Едни кошмари, соништа, парализи во сон, пијам вода, на ладно сум.
    Осеќам телово ми врие.

Плачев и викав во сонот.

Дали да земам сега АД да го испијам?

Терапијава ја пијам со годни, ова ми е второ апче што го заборавам да го испијам оваа недела.

8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    463
    нема врска кога ќе го испиеш, можеш и два три дена да не се напиеш

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Па можно е да е од тоа плус топлово ти влијаело, ја сум се осеќал депримирано како да ми се мати ама не го пиев ист ден, наредниот во вообичаено време. Земи си нешто за смирување хелекс или слично

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.990
    Допаѓања:
    16.075
    Луѓе, денеска реков ќе издржам, леле ко почнавте да плачам пола ден во плачење и црни мисли, не пиев Лорислан оти ај реков не мора, леле од дома ко излегов, излгеда ми се крена притисокот, почнав матно да гледам, ми зуеа ушите, и напната се осеќав, арно што со мајка ми излегов.

Се напив апче, се смирив и сега пак како за плачење ми иде.
    Прошетавме и дома еве ме и пак почнува да ми се плачи.
    Убаво ми дојде воздухот инаку :)
    Помош!

И што ви дадоа на местото од Лорсилан?

Треба среда да одам на контрола...

@Tarantulla

:l::l::l::l:

11. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Од кај ги купуваш мене ме требаат други не ми помагаат

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.990
    Допаѓања:
    16.075
    Имам од пред 5 месеци купено и така ми стоеа.

Немам в аптека прашано.

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Kako li da gi manam mislite deka ke dobijam srcev udar ili mozocen deka ke umramm ili deka ke mi se sluci nesto … ke umram mlada celo vreme toa mi e vo mislite i kako da ocekuvam da umram od udar najiskreno nikako ne mozam da se opustam se osekam prazno i neraspolozeno mislam deka nesto iam problem so mozokov i deka ostatokot od zivotot ke go pominam vo ovaa agonija ..

14. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Значи треба да ти покажат доза на антидепресив или да почекаш мене ми требаше многу време на почеток за да ми е подобро... Сега веќе не делуваат

15. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    i pokacuvanjeto ne znam dali ke mi pomogne so mislive

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.990
    Допаѓања:
    16.075
    А да си појдеш до црква?

17. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Bas za toa se pokacuva veruvaj znam od sebe

18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo,

sakav da prasam nekoj dali moze da se mesat helex 0.25 i diazepam 5 mg toa pred spienje go pijam so meseci? helex samo po potreba ednas dnevno, eve sega za tri dena treba da patuvam za odmor so dve deca mnogu se plasam panicam da ne se sluci nesto,plus toa se plasam
    od avion pocnav na svoja glava da gi pijam bez red.odamna ne sum bil
    vo doktor se resiv koga kje dojdam kje odam sega nemam vreme Ma se plasam dali smeam da gi mesam? plus toa navecer pijan i neurobion forte ama
    nisto ne mi pomaga za nesonicata.

19. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Kolku vreme imas problemi so nesonica? Jas takva bev vo februari, mal stres i odedns nema spienje nemozev nikako da zaspijam so denovi, i mi prepisa doktorot terapija ad nautro escitalopram i navecer mirtazapin da me uspiva, mirtazapinot go piev dva meseci posle sama poleka go isfrliv i pocnav navecer so caj za opustanje i melatonin taka veke mesec i nesto sama si spijam, sonot ne mi e kako so bese imam bekogas osekaj deka nemam spieno ama bar zaspivam sama. Sega i escitalopramot ke go namaluvam. Iskreno ako imas podolgo vreme problemi pojdi na doktor ne da se trues so sedativi, ke ti prepisat terapija ama najveke sam moras da se izboris, probaj so caevi za smiruvanje, melatonin, valerijana.

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.990
    Допаѓања:
    16.075
    Дали мелатонин се употребува заедно со Лорсилан и Магнезан, навечер пред спиење?