Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Carry

Carry Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    33
    Хипохондрик си, види пробај да не мислиш на тоа јас исто се соочувам со анксиозноста , окд црните мисли ама види тие мисли ти предизвикуваат анксиозност се е до психата знам колку и да пробуваш да ги тргнеш тие се повеќе ти се појавуваат не им обрнувај внимание ке видиш сами по себе ке ке избегаат и уште нешто немој да читаш на гугл пошо тоа што го читаш ти создава уште поголем стрес

На Kaley, Mumoftwo30, Kalina J. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Слободно пиј нема проблем само шо може премногу омалаксана ќе бидеш насабајле, за спиење конкретно мелатонин е супер имаш 3мг од Натура терапи, за 200 денари мислам 60 апчиња се

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Немој никако долго време Хелекс редовно да пиеш особено за несоница. Земи бидејќи ќе патуваш, мелатонин од 5 мг може и од 3мг ама ми изгледа како 5 да ќе ти одговараат подобро, во аптека под име Виватонин ги продаваат мислам 400 и нешто денари. Иначе можеш да мешаш ама па ако претераш,повеќе време можно е и нервозно да се осеќам и да осеќам потреба да мораш да се напише диазепам за да се смириш, мене тоа ми се случи и психијатар ми потврди дека имаат такви несакани дејства. Неуробион е супер ама може чешање да имаш, најдобро за стрес Форвита антистрес се вика, магнезиум и б6, опушта ама според мене најдобро е само мелатонин да си земеш(плус го даваат секогаш кога се патува).

4. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Drugari zdravo,
    Jas sum na odmor no preloso se osekam. Imam negativni misli, nisto ne mi e ubavo, nemam apetit. Kako da si pomognam?

5. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Зимаш некаква терапија?

6. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Ne zimam nisto. Ova mi sa slucuva sekogas koga odam na odmor.

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    16.054
    Дали имаш непријатна случка доживеано некогаш на одмор?

8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    8.067
    Не мора да се и' се има случено нешто, кај луѓе со анксиозност (вклучувајќи ме и мене) често се случува да имаш страв од непознато (одмори, нова средина, нови луѓе итн.)

9. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Ај сеа шо е ова, ми бучи главата како после свадба од музиката и како некој да ми ја стега главата, му се случило на некој?

10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Dolgo vrsme pred 13 godini se lecev od anksioza i panicen napad posle, 3 godini odev redovno mi smenese nikogas nemam upotrebano drugo osven demetrin diazepam helex mala doza mi smenese, otkako ostanav bremena so prvoto dete pred 10 godini prestanav so svee,i sekogas ssma se snaogav bez terapija bidejki doev posle vtoro dete i taka.pred godina i pol pominav na dve operaci prvo vadev tumori od matka posle rezultati od biopsijata morav itnoo da ja vadam matkata i kanalite sve samo jajnicite ostana.Kancer malign na prva faza za moja srekja go fativ bez metastaza, na moi 35 godini ostanav bez ciklus i na prinudena menopauza sto imam i mnogu hormonalen dizbalans.Od togas mi se vratii anksiozata i 300 drugi bolesti ulkus na zeludnik polipi na crevata sve, i nikako ne mozam da spijam nesonica imam.Sum piel melatonin so b6 tie tableti od zegin ne pomagat vetuvajte caj matocina valerijana sve, ne sakav da odam na psihijatar na jaka terapija zasto treba da odam na rabota i da se grizam za dve deca. ama vekje resiv otkako kje se vratam kje odam obavezno vekje ne mozam pocnav i se gusam, ponekogas mi se place nemam ni sila za nisto. sekogas ziveam so stravot da ne mi se vrati na drugo mesto zasto imav maligni kletki vo krvta, iako proveriv tumor markeri mirni se sega zasega.
    Na nikoja zena na ovaa vozrast ne mu posakuvam vakvo nesto da pomine, i nikoj da ne slusa od doktor koga ti kazuva deka si kancer prva faza.

На Ani45 и The.E.T. им се допаѓа ова.
  11. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Veruvam deka ne ti e lesno, zivotot e neprevidliv so razni iskusenija koga ke si dojdis od odmor pojdi na psihijatar ke ti bide podobro nego da se izmacuvas vaka, mnogu loso e koga covek nemoze da spie, iskusiv na moja koza, so terapija i razgovor ke se sredi se. Psihata ni pravi trista filmovi. Opusti se na odmor i samo pozitiva kolku i da e tesko. Sekogas koga ke imas maka mozes da pises, site nie sto sme ovde sme vo ista ,,corba‘‘ guski do tebe:hug:

На Mumoftwo30 и slimy им се допаѓа ова.
  12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Vi blagodaram za ubavite zborovi, znam sekoj nosi svoja maka na dusa sekogas kaj sekoj e razlicno, i zivotot e nepredvidliv ne znaes sto te ceka samo mora da sme silni i sve da prifatime i da go nadmineme i da prodolzime da ziveeme ponatamu

На The.E.T., Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Mnogu mi e tesko i zal iskreno tolku mlada a tolku problemi zdravstveni, vi treba psihoterapevt da vi dade poddrska i mnogu dobar psihijatar ne dozvoluvajte da ve setkaat. OBAVEZNO terapija i razgovor so psihoterapevt! Nema predavanje da deteto nikako!

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.838
    Допаѓања:
    170.535
    Во 2 едвај заспав, 4 и пол станав. Мислам, не спијам. Летна несоница ради анксиозност ми е summer classic и обично ја ублажвам со мелатонин.

Ама вчера истрипав, си напрајв филм за здравјето на мачорот (од 2020 навака анкс ми е врзана со здравје било мое, на домашните, на пријателите, на мачорот - особено од ко го оперирав и беше критично) и се "фатив" неколку пати како пробвам да контролирам дишење и не можам. Оти бев за станвање денес (jokes on you не мора да станам ако не легнам) скапав барање Хелекс. Добро бе а ми требат абер немам кај ми се апчињата. Барем ќе се смирев ќе дремнев и ќе видев дека се беше само незаснована паника.

Мора на едно место да ги чувам. |(

15. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Najnormalno, najvise zbog nasite decinja, koga ke zemes da citas ovde na forumot ke zapoznaes mnogu licnosti so razlicni simptomi a makata ni e ista, strav od strav, pa i jas kolku i da sum svesna za mojta sostojba od vreme na vreme koga ke pocnat trista filma da mi se vrtat vo glava ke si postavam tuka prasanje ke dobijam nekoj mil zbor, ohrabruvanje iskreno da ti kazam kako polesno da mi e, taka i ti so te maci slobodno si pisi, i najvazno gledaj samata da si pomognes da se dignes, poveke vo priroda, caevi, pravilna terapija, nema potreba da imas strav od odmorot, pa avionot to e najsiguren vo denesno vreme, opusti si go mozokot uzivaj so decinjata.

На Mateica и slimy им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.602
    Допаѓања:
    115.735
    Лето за анкс е смрт. Барем мене ми е многу тешко во лето.. не можам да спијам убаво од топло а ненаспана уште поизраазена ми е наксиозноста. Пијам терапија и знам дека не ми е ништо и ќе помине, ама страшни мачно е. УЖАС!

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Mnogu tesko, mnogu drugi zdravstveni problemi sega imam od toa posledica, i sto e najloso ne mozam najmalku 2 godini da vezbam nitu da pesacam mnogu vednas pocnuva stomakot da me boli.
    Vekje sum umorna sekoj den nova bolka i svee toa koga kje go zadris za sebe sve toa pravi anksioza depresija i panicni napadi i nesonica.Sve sobiras vo sebe, ne sakam nitu pred decata nitu pred maz mi da placam da se zalam, ama ponekogas navistina ne mozam se gusam vekje.
    Vednas stom kje dojdam kje odam na psihijatar, kje se konsultiram, na mnogu teska godina pominav.

Vi blagodaram na site za podrskata i ubavite zborovi, i za ohrabruvanjeto nas site tuka samo toa ni treba.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    16.054
    Искуства со Занфекса 50 мг и Азолар по 1/4 од 10мг.

Страв ме фаќа Занфексата ми ја зголемија од 37,5 мг на 50 мг а Лорислан ми заменија со Дијазепам (по потреба) а Азолар само навечер.

Луѓе, страв ми е, помагајте.

На TMNT му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.602
    Допаѓања:
    115.735
    Ај за Азоларот побарај друго мислење.. него го даваат за биполарно растројство и шизофенија. Те молам смени доктор те отруја од апчиња а ти се повеќе тонеш. Може ти треба една добра детоскикација од АД и да се средиш полека. Те молам барај второ мислење.

Последна измена: 26 јуни 2023
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    16.054
    Кај кого, од Скопје?