Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Dali samo jas sum denes zamrlusena bez sila so vrtoglavici

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    2.641
    Не, времето има огромен удел. Никогаш не било вакво овој период. Колку е добро толку е и лошо. Паѓаат притисоци, боли глава. Не е до анксиозност.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    16.592
    Дали ко почнувате доза, поголема, после апчето ве фаќаше паника, страв, такихардија?

4. The.E.T.

The.E.T. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    96
    Има на Косово?

5. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Луѓе ве молам за совет, ќе видам некоја статија на фб или не е важно на некоја социјална мрежа, дека некој боледувал од рак и ги кажува симптомите и одма мислам дека и јсс тие симптоми ги имам, како да се справам со ова, не сте свесни какви панични напади имам оваа недела, мислам дека ќе умрам.. Не можам да се смеам, само плачам, не знам можеби и зошто менструацијата требаше да ми дојди денес а еве ја ја нема, може ли таа да ме мачи волку?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Мислам дека има

7. Carry

Carry Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    33
    И ја сум таков уживај, научив со тоа да живеам на крај краева па не почнав да читам многу

8. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    990
    Полошо нешто за мене од тоа да живеам во стравови нема. И да ме фати паничен напад си викам "ајде удри ме сега најјако, подобро ќе умрам отколку уште еден ден да го понинам со страв" и верувајте јас така ги намалив паничните. Никој не умрел од анксиозност и од паничен напад, ако покажете заби анксиозноста веќе нема да го препознае вашето тело и ќе си отиде.

На nena2010, Kaley, NoirSerpentine и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.179
    A koi apcinja ti gi dadoa na pocetok? Do utre se tocni 2 nedeli kako pijam, od vcera pocnav so pola apce od 5mg elicea.
    Sakam drugo nesto da prasam, najdov edni apcinja vo apteka na prirodna baza SENTIS se vikaat so valerijana, i vo niv pisuva deka ne treba da se zemaat dokolku zememe lek za spienje ili smiruvanje, gi koristel nekoj da kaze za sto i koj lek se misli? I dali stanuva zbor i za eliceata, potocno deka ne smee so nea da gi zemam zaedno?

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.179
    I jas sum so glavobolki i vrtoglavici, i plus nizok pritisok, haos denovive, a i pocnav so terapija pred 2 nedeli i taka teloto tek mi se naviknuva... se nadevam za skoro kje imam podobruvanje.

На Kaley и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  11. The.E.T.

The.E.T. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    96
    Imalo i vo Srbija sega prasav

12. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Da, imam. Kolabiranje, brza pomos, shok sostojba, besoznanie... pred 10tina god i od togas postojano mi e vaka

13. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.871
    Мене не

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Zdravo,

Eve jas sum
    na odmor vekje tret den i da vi kazam osven problemi si stomakot i toa sto imam iritabil kolon i od stres drugite simptomi na anksioza se mnogu poblagi, gusenjeto vrtoglavicata isto taka i podbro spijam.Vo turcija sum momentalno i da vi kazam mnogu pomaga songeto i plivanje vo voda vo more,i znaete kako ve osloboduva od seto toa sto e vnatre vo nas,jas koga vleguvam vo more drug covek sum.Se custvuvam oslobodena,prerodeno drug covek.
    Mozebi pomaga i toa sonceto vit D isto taka pesacam mnogu i vo denot i preku nokj i toa mi pomaga zaradi decata i nivnite potrebi.Ne se plasite odete slobodno na odmor kje se oporavite podbro kje vi bide.

На NoirSerpentine, Kaley, Dorotka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.179
    Да, може истите симптоми да хи предизвика самото апче, му треба на телото време додека да се навикне. И јас еве така сум уште а 2 недели поминаа откако почнав, намалени ми се симптомите ама си ги има привремено.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    14.041
    Вие луѓе мои стварно сте борци големи.
    Секојдневно да се бориш со имагинарни стравови, најразлични симптоми кои и физички ги чувствувате и секако дека оправдано ве плашат, иако најчесто нема причина за тоа но истите ви го отежнуваат животот и секојдневното функционирање.
    Искрено капа ви симнувам и многу ви се дивам и ве поддржувам максимално.:bow::clap:
    И продолжете вака лавовски да се борите и да и се спротиставувате на анксиозноста, вие на крај ќе бидете победници, бидете убедени во тоа.:l:

Лично јас, си имам такви периоди на зголемена напнатост, вознемиреност, не знам дали е баш анксиозност, мислам дека е ама се уште фала Богу поблага.
    Но тие периоди секако се чувствувам ужасно и многу депресивно, онака воопшто неам елан ниту воља да праам нешто, само бесцелно да си седам и дремам. :( Па ќе го снема тоа чувство, само од себе шо се вика. Терапија неам пиено до сега, мислам дека немам потреба сега за сега, пред три години пиев 5-HTP и искрено добро ми делуваше, приметував дека расположението ми е подобро, не бев напната и раздразлива и побрзо заспивав без да се измачувам и анализирам све и свашта и да размислувам и да се грижам за се.
    Сега не сум баш сигурна дали паничен напад е на пример, кога си спиеш најнормално и нагло стануваш од кревет со забрзан пулс и дезориентиран, исто и како да се гушам ми се десило неколку пати, како да немам доволно кислород и одма посегнувм по дијазепамот тогаш, не паничам многу, ќе се потсмирам и се враќам во кревет. Сум била на кардиолог, на ехо ме гледале во ред е срцето, на екг секогаш ми покажува тахикардија но обично кога сум на преглед по дифолт секогаш сум вознемирена и знам дека ми е од тоа.
    И дома понекогаш се случува да имам забрзан пулс, посебно кога е многу променливо времето или кога сум под стрес иначе вака ок ми е горе-доле и притисокот исто.
    Дали ова на паничен напад ви личи, што викате?
    Други симптоми освен овие погоре и несоница немам и тоа на периоди ме фаќа, знае да потрае и една недела, знае и еден месец.

Последна измена: 1 јули 2023
    На slimy и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  17. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    Има ли некој буден? Сакам да прашам дали некој од вас сте осеќале како отрпната раката негде жешка негде ладна, негде како да те лаза нешто , пред да легнам да спијам ми беа нозете така сега се разбудив е чвствивам едната рака само левата, и ми е поладна
    Прв пат ми се случва незнам дали е анксипзност ма да не верувам незнам и ме притиска негде кај градите но не нон стоп

Последна измена: 2 јули 2023
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.179
    Да може да е симптом на анксиозност, јас имав болка во градите, некогаш и рамото и раката ко да ми се здрвуваа, бев на ехо за срце, се беше одлично. Така да, можно е да е анксиозност, а може и ништо да не е посебно, па да ти помине за некој ден.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.179
    Како сте вчера и денес?

20. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    990
    Јас сум со низок притисок овие денови, зашеметена сум и имам главоболка ама што е тоа е, ќе помине, ти како си?