Zdravo na site Bi sakala mislenje od vas Dali na nekogo mu doagale misli deka ke si nasteti sam na sebe ili na nekoj drug i vo moment koga doaga taa misla imate jaka voznemirenost prosledena so strav ve molam za pomos
Да. Тоа е опсесивно-компулсивно растројство. Нема да наштетиш на никој ни на себе, тоа ти се само несакани мисли.
Ama mnogu mi e loso koga mi doagaat me plasat a ne sakam da gi mislam ama sami si doagaat znaci toa se samo misli i nisto drugoo
Па те плашат затоа што не го сакаш ти тоа, и јас порано кога ми беше најлошо имав такви мисли и ред други, мене психолог многу ми помогна
Ic ne mi e dobro denovive. Me stega srceto, me boli grbot i zeludnikot. Cuvstuvam slabost kako da sekoj moment ke se onesvestam. Minatata godina pravev eho na srce ne znam dali pak da odam...
Здраво дечки веке подолго време се мачам со оваа,чекањето ми го уништува животот многу сум живчан и кога имам некој термин додека да ме викнат во соба на доктор или било каде јас не се нервирам внатре од мене излегува тоа што имам страшно гадење и како ке се онесвестам,кога ке заврши термин или било што како нов сум, или доколку ја чекам девојка ми да се спрема за да идпаднеме во град тоа ме нервира длабоко во мене и нон стоп одам од таа страна на соба до другата страна премногу сум овертинкер и сакам да го сменам тоа осеќам како трпки на десното стапало некогаш изгледа нерв некој ве молам за мислење како да се средам без да одам на психијатар,психолог или без депресивни апчиња,само природно ви благодарам.
Прочитав негде по фб групите дека некоја проверка направила. И јас ајде реков и испадна дека ми е ептен низок, далеку под долна граница сум. Ќе видам што ќе кажи матичниот.
Ама мене не ми е препишан од др, страв ми е така на своја рака да си земам лекови, морам да чекам до вторник да ми се врати од одмор психијатарот, за смирување ми рече понекогаш да пијам дијазепам од 2мг. Ама вчера и денес си имам глупави вртоглавици, а завчера бев супер, си правам филм во глава дека имам некаква болест, прееска искочив на топлото кога почна да ме фаќа страв дека ќе паднам, пулсот 109 ми дојде, седнав да јадам демек, само пола сендвич едвај изедов, катастрофа ми е деновиве, се надевам викендов ќе сум барем подобра. Ми де смачува искрено, ме фаќа страв и параноја и во сон, се будам и страв дека имам болест некоја. И така си закажав ЕЕГ на глава во вторник да правам, а денес и на очно отидов и малце ми е зголемен диоптерот, ќе треба да менувам стакла на очилата. И така, се си кажав ама добро.
Па пола симптоми укажуваат на анксиозност и ги имам. Другата половина ги немам, ама ќе испитам секако, и онака што се не испитав па сеа за витамин Д, хахаха. Дали ти имаше некои од овие симптоми?