Мене ништо не ми се имаат случено од еглонил, години ги пијам,ама понекогаш, никогаш не сум пиела во континуитет
Ма какви сериозни состојби, се земаат и без рецепт, тие се еден вид антипсихотик, ги пијат кога им се лоши, кога им се гади, кога им се врти, дури и кога ги боли желудник, делуваат на некои рецептори во мозокот,те смируваат, ама не се за секојдневна употреба, така понекогаш да се напише, ако пиеш секој ден треба прво да се консултираш со доктор, и да не се пијат подолго од месец дена
Антипсихотици се со помала јачина од Ад? Искрено не се разбирам. А и дали може да се мешаат со зепира поточно елицеа?
Дома бев супер,вечерва почнувам трета и готово ми почнаја паричните,се напишав хелекс ама некако не ми делува,одма се подујав во стомаков и рацеве почаја да ми трнат,а неможам да откажам,а и да барам нова работа секаде е исто.А ја сакав работава незнам шо ми се случи сега вака да не ми се оди
Дуење на стомак е од неправилна дигестија на храна. Се повеќе вакви случаи има, колку и да се обидуваме да се храниме здраво, здраво ништо не е повеќе.
Хахахаха кога? Еднаш годишно? Н е. Е само сончај се. Знаеш што значи да си испод нормално ниво, под таа границата кај изразен недостаток сум, ниската граница е 50, мене ми е 25. Не е само сончај се.
Јас имав исто така многу низок Д3 во крвта и б12. Од нив многу подобро ми е. Б12 особено. недостаток на овие витамини може да предизвика симптоми на анкс , депресија и се по ред. ЈАс пиев Detrical 2000 а сега B12 od NOW и D 1000
Не се зема еглонил туку така. Јас имав вртоглавици, се испостави анемија. Средив крв нема вртоглавици. Како така препорачувате лекови од ракав.
Dali nekoj so anksioznost ima cuvstvo kako nesto da ima vo glavata nz kako da objasnam, imam strav, panika, ama i nekoe cuvstvo vo glavata kako nesto da mi e, duri sakam i da ja snimam od sto se plasam..
Јас имам, хипохондрик сум очигледно. Пиеш некаква терапија или? Имаш главоболки вртоглавици, нешто???
Јас испитав крв, дури и вкупен калциум, магнезиум итн. Се беше во ред буквално, срце и тироидна на ехо во најдобар ред, снимав врат и бели дробови и тоа во ред, ехо на абдомен и тоа во ред, на очно скоро е се во ред освен за малце што е покачен диоптерот на левото око, очен притисок немам. Ми остана ова еег на глава да направам, зошто од вртоглавициве ми има влеано страв дека сум болна и дека имам нешто во главата, постојано имам страв од тоа и како изгубена сум, дефокусирана, тешко ми е да се сконцентрирам на работа, не сакам мн долго време да седам дома сама... милион и триста глупости имам во глава, раат да не е човек!
Психијатар ти препорача? Ќе го прашам и јас мојот психијатар кога ќе де врати од одмор. Читам дема имало и сируп егонил.