od mobilen pisuvam zatoa so prekin.nemoj da me svatite pogresno site ve pocituvam no imame potreba nie anksioznite i da se pozalime mislam deka tuka ke bideme najdobro svateni .moze da se pisuva za bilo sto no da mu dademe sansa na toj sto mu e tesko i da se pozali .nekoj e po jak nekoj e po slab da mu dademe podrska bez razlika dali se zali site nemaat inspiracija za pisuvanje.ve pocituvam site bez razlika na se.i legnuvam i stanuvam so vas.pozdrav
Петра се согласувам, ова е наше катче и најдобро би било да сме поактивни, секако кој како може сега, не може да напнуваме, ама бар да си се знаеме шо како сме и шо ни се дешава, симптоми, анкс ор но анкс. Јасссссс....само шо си идам од свадба, кај 1ва братучедка, музика, ора, песни, играње, шмекања, фамилијата на еден куп абе милини колку само ми требаше ова, торти тортиииииииииииииииииииии чоколадниии мх мх мхмх...и ете јааааааа...од пред неколку дена почна, секоја вечер пак со моите глупави симптоми на гушење, трпнење на јазик Паника на минимално ниво фала богу, дишам длабоко игнорот во напад и поминува, по некоја минута пак ќе се врати но ете ја, сега замина...Значи, тука е, симптоми ќе имаме, ќе си се враќаат тие, но нашата техника против нив, или подобро, дружењето со нив, незамарањето е тоа што на неа и пречи и сама си го фаќа патот! Мили само без нервози, јас на почеток нонстоп си викав зошто мене вака, нема крај, ќе полудам, но не, ова е дел од нас за жал и има да најдите начин со кој ќе се справите и ќе можите да живеете со неа и без неа, и кога ќе дојде смирено да ја пречекате, за побрзо да си оде! Тоа е лекот, само тоа... Ве гушкам имајте мирна ноќ и добар ден, за кој како ме чита
Потполно се согласувам со PetraPanka3, anuskaNESTLE, а посебно со bllakce. Многу малку се пишува на темата овие дена можеби и недели. И се разбира секој дали се чувствува добро или лошо, чувствува страв, паника може секогаш да го сподели со нас. Знам дека има секогаш некој што ќе го прочита тоа, ќе даде некој совет или ако е убаво ќе ја сподели радоста со вас. За тоа е форумот. Но не треба да се тешиме со тоа што ќе го прочитаме туку едноставно да знаеме дека има луѓе кои имаат исти панични напади или чувства и стравови како нас и кои се борат со тоа и има некои кои веќе се избориле. На тоа треба да гледаме дека има надеж да ставиме крај само треба трпение и волја. И знаете што не треба да се етикираме како анкси девојки повеќе, (сега тоа го сватив) треба нешто друго да смислиме, некое друго име. Што ќе ни е анкси кога ќе се избориме со него и нема да ни треба. Очекувам друг предлог за име на групата! Поздрав до сите, посебно на тие што се како мене и уште не спијат, готово се повампиривме
Некогаш сте можеле слободно да кажете како ви е , а сега не можете , сори а кој те спречува во тоа? ти забранил некој да збориш за себе? каде го има тоа , цитирај го ! а освен што сакаш сања тебе да те теши дали ТИ си утешила некој?? можеби некој очекува нешто такво и од тебе ... значи проблемот што не пишувате на форумот е тоа што инсистирав(ме) да биде малку повесело , епа еве мене ќе ме снема за да се размрда форумот, да не чуствувам вина ! Поз
Devojki ,spustete ja topkata!!!! Nema potreba od raspravii...od takvi gluposti dojdovme do ovoj stepen!!!Site ste vo pravo!!!Ovoj forum e za site sto imaat problemi i sakaat da gi spodelat,...sega ima sam omalku poveke segi(pa praznici bea i toa Sepak se mladi licnosti vo prasanje...SIGURNO ni na petra ,ni na blakce ne im e najdobro....Od maka pisuvaat.....Drago mi e sto Petra naoga vreme za site da gi utesi...A sme se prasale li nie dali ja utesivme nea....ne.....samo Sanja ja prasuva....znae deka i na nea i treba ronka vnimanie....ne treb da bideme sebicni...Treba da znaeme da se podelime i pomogneme....Svetot ne se vrti okolu nas...i nie site imame dobri momenti i togas ne trba da go vrtime grbot(mi pomina,sto mi e gajle...)Treba i nie da poslusame...Blakce Nikoj ne zabranuva nikomu da pisuva za svoite simptomi i maki......Erik ubavo kaza deka ima licnosti koi si gi vrakaat simptomite citajki....Tocno e toa,no ne znaci deka toj Zabranuva da se pisuva za stravovite....Veruvaj deka koga ke ti treba pomos tokmu toj ke bide tuka za da ti pise...(vo mojot slucaj bese taka....)A vedrina mora da ima....Dosta e sivilo....Si gi gubime dragocenite godini vo taga i strav.....I mene mi e drago sto forumot postoi i stana del od moeto sekojdnevie....no podrago ke mi bide koga ke procitam deka mnogu od nas se osekaat SUPER!!!!I ne mi e gajle dali se vikame anks....ili bilo kako......vazno mi e sto blagodarejki na ovoj forum zapoznav LUGE vo prava smisla na zborot!!!!POZDRAV DO SITE!!!!!
Ма кај отиде тепалката,незнам чија беше,девојки сите сме тука со ист проблем и иста цел,да ја измаваме ''бабарогата'',и јас сакам сите да ве читам,на кого му е тешко да го тешиме,помагаме,а на кого му е до шега па и ке се шегуваме,малку ведрост нема да штети никому! Од како се зачленив во ова' 'VIP'' друштво (ха,ха па неможе баш секој да е анкси),верувајте по 5-6 пати на ден се вклучувам да ве читнам,и нормално ке се повторам( и мн.други ке ги повторам) веднаш ми е полесно со фразата ''уф па не сум само јас ''..... Пишувајте си ги своите мисли,маки,чувства,искуства сигурно ке помогнете некому ,и некој ке ви помогне,сите сме во иста каша..... Иако лично не се знаеме,можеби поминуваме едни крај други,тука на ова место сите сте ми блиски,вистински пријатели,во ова катче се чувствувам убаво,сопатилци мои! Ве поздравува Дада,и Петра те молам не исчезнувај,да не ти го пратам КАПЕТАНОТ КУКА
Кој кажа дека не можеме да си кажеме како се чуствуваме, пишувајте онака како што се чуствувате овде имаме искусни и зрели луге еве на пример ерик ни напомна да не се навракаме на симтомите и мене искрено многу ми помогна затоа што јас секогаш размислував како сум се чуствувала за некој напад додека сум имала постојано се анализирав и симтомите постојано беа со мене. Ги послушав советите на Ерик и искрено ми е многу подобро ако тоа не ви помага правете она што ви помага и пред се потрудете се да не зависите од утехите на другите и од лековите затоа што многу лошо е чуството кога зависиш од нешто зарем секогаш ке бараме утеха кога ке имаме напад, секогаш ке се чуствуваме сигурни со лековите ??? многу погрешно според мене ... кога веке на некој не и помага позитивноста размислете како се чуствувате кога земате апче.. се смирите нормално, но мислите дали ви исчезнуваат, секако не ! И пред се за Петра Панка таа секогаш е тука за нас и ретко зборува за себе а кој ја прашал како се чуствува таа ... и таа како сите нас има моменти на слабост па се справува со нас како умее и знае. Па затоа правете го она за кое што мислите дека е најдобро за вас, затоа што искрено како беше тргнал форумот за анакс со црни мисли и жалење без позитивност мене ми беше заникаде , позитивноста помага многу , ако не сме позитивни дзабе ни е . Се извинувам ако некој навредив поздрав до сите
PetraPanka3 те молам не ни помислувај да си заминеш од форумот. Ти имам кажано и во претходни постови ти ми си драга личност и секогаш успеваш позитивното да го доловиш. Да во право си дека треба меѓусебно да се тешиме, да си даваме совети а не само да бараме утеха од некој друг а да не му помогнеме на некој друг што му треба. Иако мразам да го користам терминот утеха. И се разбира треба да пишуваме и за убавите работи што ни се случуваат, а не само за лошите. Треба и малку ведрина да има на форумот. И Петра, како што рече Dada-N ќе ти го пуштам и јас капетанот Кука ќе видиш после нема кај да бегаш!
дефинитивно сме анксиозни за се пламнуваме како буре барут сме,форумов мене ме врати во живот буквално,дотогаш мислев дека сум сам на светов дека полудувам дека е крај на животот што го познавав,ова е супер работа но има и негативна страна ние сме анксиозни секоја болест ја прозивуваме (во психата)и секој симтом од другите си го додаваме тоа е така можда тука наогаме такви болести и симтоми но бараем знаеме штое сето тоа барем знаеме дека ништо лошо нема да се случи и малку нормален разговор освен за анксиозноста нема да ни шкоди напротив ке научиме неанксиозно да размислуваме и понашаме,затоа петра и буцка останете не одејте си од форумов и за ваше и за сечие добро,поздрав и се најдобро
здрAVO како сте јас еве се нервирам пред 6 години се оперисав од атером какио диво месо и сега вцера ми се појави на операцијата брунце и ме стра да не ми се повторе тоа а ме боле брунцето
Зоце и јас имав атером до пред два месеци ,но мојот се повлече,ме отруја со антибиотици,ме болеше многу,но не проби и немаше потреба од операција,не се плаши ! Јас девојки мои денес ме уби трема,се тресам и ми се повраќа,утре поаѓам на новото работно место,среќна сум,па и анксот е со мене се радуваме заедно,ха ха и во добро и во лошо,бабарога една,не ме остава! Ве поздравува Дада!
DADA N neka ti e so sreka novoto rabotno mesto.bidi srekna poradi toa. luge pa sto se nalutivte tolku nisto loso ne mislev.
Гледам многу нешта сте распишувале на форумов што наликуваат на кавга. Искрено, јас не го гледам тоа така. Различните мислења не смее да бидат пречка во понатамошните наши комуникации. Не може да очекувате од некој да биде постојано тука за Вас и за тешење.. Што всушност се теши овде? Болен е некој? Не дај Боже има неизлечливо нешто? Не функционална физиономија?! Јас не разбирам .. ни еден од нас не е БОЛЕН, сите сме совршено здрави, зашто со сила се прави нешто што не ни се допаѓа?! Ако ги гледаме така работите, јас сум најнездрава, имам реален проблем да го речам, дебелината, јасно и гласно го кажав тоа, може да ми наштети не дај Боже во секој момент, ама ни еднаш не се почувствував таква. Изборот е мој, и јас сакам да се смеам. Тоа што има повеќе позитивност на темава треба и те како да ве радува. Вие слободно жалете си се, кажувајте си ги маките, јас мислам дека никој не ви рече стоп, напротив, секогаш сте биле прочитани и соодветно пропратени со одговор. Убаво ви кажа Ангелл, што ќе правите ако утре го снема овој форум, ако се избришат сите овие страници? Каде ќе се пронаоѓате тогаш???? Луѓе, се однесуваме како деца ... Блакце, знам дека не мислеше лошо, можеби малку лошо се изрази, но Пепито е во право, јас дефинитивно се согласувам со неа и ќе останам на своето, колку и да боли, нема да паднам!!! Го заболе некој ( да ми простите) што мене или Вам ни е мака, место овде да сме сите едно, испаѓаат несакани провокации ... Јас еднаш пишав, повторно го пишувам .. повеќе не сакам да пишувам за анксиозност, ќе останам на форумов и ќе пишувам за она што ме радува и што ме смее, ако некому му пречи, јас немам проблем, ќе заминам ... Извинете ако сум малку дрска и строга, но само велам, навистина нема да си помогнете ако се жалите постојано, во ред е да си ја искажеш маката, но мора да се вадат и позитивни работи, моменти, искуства ... Не ни е тешко на мене и Петра да поделиме по некој убав збор, совет, тешко ни е што и покрај тоа, повторно некој се чувствува исто .. Исто делиме сите, кога ние можеме, можете и Вие, никој не може да ме убеди во спротивното. Извини Пепи што зборувам во твое име, не знам дали ќе се согласиш со мене, мое е да си напишам ... Ајде добра ноќ и убав сон .. поздрави ..
Петра ни случајно да не си помислила да го напуштиш овој форум затоа што навистина си ни потребна . Пред се затоа што си мн позитивна , весела и паметна девојка па затоа форумов и темата Анксиозност не би била иста без твоето присуство . Јас почнав пак со терапија и тоа на секои 2 дена така да се чувствувам подобро ..сеуште има денови кога не го чувствувам јазикот . устата ми е сува , се тресам цела ..но успевам некако да се смирам. Постојано си повторувам дека не сум болна и не ми е ништо и се трудам максимално да си го организирам времето за да не ми поминуваат секакви мисли низ глава . и така , се согласувам со вас дека мора да бидеме поактивни тука , без разлика дали ни е добро или лошо и еве јас ветувам дека почесто ќе бидам присутна на темава и ќе ги споделувам своите искуства .
Aман ,што се случува!!!! Пред кратко време ,штом ке станев се дружев со прекрасни луѓе полни со разбиранје!!!А,сега....Само празни препукуванја и глупости......Дај да си продолжиме со другаруванјето како порано...Ми недостасува.....ако некој погрешно се изразил или бил грешно разбран ...не е битно.....Секој нека си каже што има и готово..... ДАДА Н-драго ми е што отвараш нова страница во кариерата Мнооогу успех....и дај боже анксот да не те дружи често......Дај боже да ти се случи препород како Ненушка....се вработи и оздраве Браво Зоце!!!!!Драго ми е што си добра!!!МНОГУ ПОЗДРАВ ДО СИТЕ
Поздрав и од мене. Прво Сања срекен роденден сите желби да ти се исполнат и се најубаво! Другите се надевам дека сте добро. Јас неделава ни А од анксиозност се надевам дека ке ми потрае состојбава.Немам што да се пофалам освен што со душа чекам да дојде фебруари! Полека ама сигурно отрпнувам со страв од public speaking да се пофалам! Мене ми помага секогаш пред таков "настап" пијам 0.5л вода. Значи покрај позитивните мисли, не заборавајте да внесувате многу течности во текот на денот, и по некое чоколатце.Колку повеке се соочувате со тоа што ве плаши-побрзо ке отрпнете! Бидејки нашите стравови се нереални! Моментално исто и мн се радувам и за ракометов дај боже да победиме денеска!Некоја позитивна еуфорија ме има опфатено, ма да стана напнато 2рово полувреме. гушки& без нервози. Edit: ПОБЕДИВМЕЕЕЕЕЕ! fuck yeaa! хаха )))
Петра Панка каде е нека се јави на линија ... Еве сега ние сакаме да знаеме како се чуствуваш мила сега редот ни е на нас, и треба позитивноста и активноста твоја на форумот ти си најактивна од сите нас,твојата подршка е потребна на многумина овде те чекаме
Драго анггеллче тука сум ... благодарам на оние кои ми дадоа подршка . Очигледно е дека има повеќе причини да останам да пишувам отколку да заминам ... Јас сум падни - стани Ретко кога некој ден сум била 100 посто без анкс. но искрено веќе почнав и да отрпнувам и воопшто не и давам значење Ти (вие) како си (сте)?
bravo petra panke samo taka 100 pati go otvoriv forumot denes i vcera da vidam dali si tuka ,ama sega moeto malo ustence hehe se nasmea koga go vidov tvojot post ....site te sakame i nie zaedno so tebe se borime i odime napred ..pozdravce i ubava vecer