Se ti e od ankcioznosta, ne se grizi i jas bev takva sega sum super ke pomine i toa. Pisi mi ako sakas
Иста сум, чаре шо да барам незнам. На работа не ми се оди така немам време за ништо, сега одтанавме сами со син ми мажот ми замина во странство кај и да е ке дадам отказ почнува паника да ме фаќа шо ке прам по цел ден, а и ова промена шо ми се деси неможам да се совземам.. се некоја тежина во желудник, дома ми е празно, ќе се мрднам мислам…
Луѓе, од ко ја почнав новава терапија, постојано имам кризи ма депресија, плачење, жештини, напанта сум, мисла дека ќе полудам, нигде не ми се оди, а морам. Дали не ми е во ред терапијата?
Никако да не си дала отказ. Ако се затвориш дома уште потешко ќе ти биде. Верувај ми. Никако дома затварање.
Можеби треба да бараш нова работа со нови работни саати или со помало работно време зависи од професијата. Барем работата те тера кога ќе дојдеш дома да мораш во мал период да завршиш некои работи, после ќе останеш дома ќе си викаш има време има време и ќе е полошо.
Морам нема кој да го чува син ми, инаку шо е до мене ич нејкам… сега ке терам некако за да го искористам одморот и после нема да можам
Немам услови ни за така мал е син ми нема на кој да го оставам. Утре ќе одам на психолог се надевам ќе има подобрување. Знам не сме единствени вака разделени ама претешко ми е луѓе без него, ко ке се гледаме на камера уште потешко ми е а мислев колку толку ќе ми олесни. Не му кажвам многу како ми е да не го сеќирам и него ама неможам се грчам, ми се повраќа желудникот ме стега..
Се надевам ќе ти помогне психологот, ако не кажи му на сопругот, изгледа како да сте премногу блиски, разговарајте. Побарај и помош од други блиски луѓе, не можат да го заменат него, ама барем некоја празнина ќе пополнат, ќе биде добро
Премногу сме блиски, му велам и вака не е арно да сме ама шо можам против тоа.. Сега мајка ми ке дојди за една недела па после одморот ке го земам ке одам кај нив.. и после планирам да седам таму, ке се движам ке се дружам, друга средина си велам поарно ќе е.. овде свекрва ми ми е во близина ама не сум толку блиска со неа, другарки сите звонат прашваат како сум ама пак дома сама останвам… уствари син ми е со мене не сум сама фала му на господ ама празнина се осеќа..
Dali nekoj ima bolku i tezina vo zeludnikot a i mnogu zacesteni siptomi me ubi denovive samo neoleksan zemam na prirodna ama ne go biva pozz
Дечки ве молам како да се справам со ова се мислам дека ке добијам срцев удар влегувам на фејсбук се црна хроника уште повеќе се потресувам не знам веке од сега ке користам само гугл и инстаграм ова фејсбуков ке го баталам толку гадни работи пипуваат по фб секој ден црна хроника се потресувам..
Гадење,тахикардија зголемени лимфни чворови болка во вратот вртоглавица црни мисли заматен вид грчеви по цело тело болка во гради пецкање во гради тешко дишење и уште неколку
I jas se boram so niv veke 3 godini na site mozni ispituvanja bev, poslednive meseci mi se slucuvaat i jaki tahikardii puls do 190 i aritmii i se soocuvam so nesonici poradi strav da zaspijam...Pocni so vezbi za disenje, iskluci fb ili blokiraj stranici sto ne ti odgovaraat, meditiraj, a mene mnogu mi pomaga i razgovor so psiholog...