Истооо, и јас имам две малечки дечиња, прво стравот ми беше насочен на нив, цело време нешто да не им е, сега стравот на мене е насочен, се живо проверував, по сите лекари бев, и ми е страв само пред нив да не ми бидне нешто исто како и ти, и почнав сама да не седам, барам маж, баба, дедо, било кој, или одам кај нив на гости, не се правам веќе Херкулес дека се можам сама, барам помош од сите и не ме интересира што како ќе кажат. Само сакам што побрзо од оваа состојба да искочам, одвратна состојба.
Медитација и контемплација. Треба да се размисли за смрта каква и што би било. Нема да ти помине скроз уште ќе се плашиш ама е подобро. Не пиев никаква хронична терапија само дијазепам по потреба.
Ако размислиш логично ти треба само доктор не фамилија. Претпоставувам ти требаат твоите поради стравот. Физички само доктор може да те среди ако навистина ти стане нешто. А за доктор лесно се наоѓа. Особено ако си се прегледала и немаш ништо. Најчест страв е срце. А за тоа треба интернист не баба и дедо. Инаку те разбирам зошто го правиш тоа. Само сакав да кажам како е по логика. Но емоциите не се подведување на цврста логика.
После кардиолог пред некоја година, се случи сега и невролог да ми каже дека нема причина да ме боли глава, ведра личност сум. Нема причина да патам, се изнасмеа жената. И уште сакаше психолог да изиграва, а не знаеше ни резултатите од други испитувања да ги прочита. Циркузи еј, во тие 10-15 минути не знаев дали да се смејам или да плачам...
Невролог за 10-15 минути мисли дека решава психолошки проблеми. Ок се сомнева дека е на психичка база ок. Ни има време ни е стручен
Здраво , сакав да ве прашам после пиење на Елецеа значи прв пат и почнува да ме боли желудник , стомак, вртоглавица ,.. нормално е ? и кога престануваат болките после колку дена се навикнува организмот на апчето ако има некој искуство да каже супер
Site hormonski apcinja predizvikuvaat takvi simptomi dodeka gi prifati organizmot, a ti so toa sto postojano razmisluvas za toa samo gi pojacuvas simptomite... Opusti se i razmisluvaj pozitivno deka gi pies za da ti bide podobro...
Буквално исто, дури ме исмеваше многу сум била слаба, манекенски изглед не бил во ред, а јас сум таква од мала и моите се слаби луѓе..
Да, нормално е, си пишува и во самото упатство во кутијата. Јас имав главоболки ама од други луѓе имам слушано дека им се вртело, ги болел стомак и сл. Мене све ми помина за 1 недела точно.
Млада си ти за толку лекарства. Не е ни чудно што имаш толку нус појави. Барем пола од ова скрати го.
Лето е, сите излегуваат и го поминуваат најубавото време... плажа, забави... Јас сум онаму каде што најмалку сакам да бидам, каде што мразам да бидам... ДОМА! Се осеќам предадено од сите, како да не постојам за никој и едноставно немам што да правам. Одлично...
Ќе се замарам, оти вакви обично игнорирам. Ако имаш нус појави од лек, треба да продолжиш да го пијаш? Ти си истата онаа што од скандалот во битолската болница, ги бранеше неспособните лекари? Срам да ти е.
Каде ова? Каде беше на невролог приватно ли? Јас бев ама добро се испонаша со мене, ми кажа дека е се во ред невролошки, е сега требало да си ја земам терапијата, не стварала зависност елицеата, и сл. Добро беше на преглед во МедикаС бев.