Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    На државно во драчево поликлиниката, таму бев на невролог ама ова лани..докторката буквално беше како испружена на столот, ја мрзеше да збори. Инаку ти пишав порака пред некој ден ама не ми врати:(

2. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.447
    Јас знам добар невролог

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.030
    Без галје, јас без консултација на доктор ништо не зголемувам и не скратувам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.843
    Кој? И каде?

5. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.447
    Даниела Ристиќ Осми Септември

6. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Здравоо, дали од почеток Елецеа се пие прво половина накај 21:00 навечер едно 7 дена па после се зголемува на цело апче али преку ден до 13:00 да го имаш испиено и така додека не ти каже Психијатар кога да намалуваш? дали е се ова точно сакам да се осигурам?

7. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Zdravo drustvo,deneska sum zanikade amo moze da ve utesam…glavobolka pokacen pritisok vrtoglavici potenje kako nekoja ludacaa…bev na imenden kd premnogu zesko i mnogu luge pocna da me faka kriza i panika i si dojdovv edvaj izdrzav

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.843
    Прави еег?

9. LiSa_7

LiSa_7 Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите, дали е ова стрес и анксиозност, изминатава година работев многу дома на компјутер. Имав стресна ситуација бидејќи малку ми беа покачени маснотиите на крвта но сосем минимално. Па јас си направив филмови доста. Додека возев со автомобил почнав да дремам а тоа не се случуваше. После извесно време почувствував стегање и печење во градите и чудна болка во грбот. Забележав дека кожата ми е сува и никако неможам да ја хидрирам. Дури некако и не чувствувам потреба за пиење вода. Се чувствував лошо, ме болеше глава. Направив крвна слика маснотиите и се друго беше ок. Отидов на ехо и докторот ми кажа дека е желудникот и ме прати на гастроскоп. Хеликобактер пилори испитав немав. Таму ми кажаа мало воспаление. Но потоа прво ми се здрвија мускулите не десното рамо па потоа и и левото рамо. Потоадобив и симптоми на болки во мускулите особено нозете, ми се стегат и ме болат, некогаш ништо не ме боли, ама ако одам нозете ми се како здрвени, и болки и стегање во делот околу задникот плус и вилицата ми е здрвена сее. Кога седам во едно место повеќе време уште повеќе чувствувам вкочанетост.
    Таму имам најмногу проблем. Колковите и кичмата ми се стегат, А И стомакот камен ми е тврд , кога јадам имам рефлукс а порано го немав. Откако почнав со терапија за желудник тоа се влоши. Пред извесен период го изгубив и апетитот. Качувам килажа а јадам без желба.

Последна измена: 12 јули 2023
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.843
    Мене ми кажаа забајле после доручек да ги пијам, секоја недела различна доза, еве трета недела почнав цело апче од 5мг. Не сфаќам зошто се замараш до толку со АД? Елицеата не ствара зависност, ја лечи анксиозноста, не си прави филмови за џабе само.

11. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    a do kolku mg mislis da gi kacuvash ?

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.843
    Од 5 мг се самите апчиња. Од почеток ми се мн смирени симптомите, ама пак имам вртоглавици и главоболки, др ми рече ако не се намалат за 7 до 10 дена, ќе ми накачи доза. Па ќе видиме. Ти пиеш ад?

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.030
    Луѓе, дали ко ќе ги барате док му се јавувате?
    Јас и пишав на мојата порака, два дена ја нема, а мине срам да се јавам.

Мсилам дека ќе полудам, готово.

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.843
    Јас се јавувам, ако не може во моментот ме бара подоцна, не чекај, ако не враќа јави се подобро.
    Што чувствуваш?

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.030
    Ај лп

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.843
    Пиши ајде.

17. Boy11

Boy11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2023
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Јас прв пат пијам и мојте се 10мг и ми рече психијатарот по пола 5мг 7 дена навечер и после по 10мг додека јас не кажам дека си добар и после ке ги намалуваме али мене ми е зашто да пијам хелекс никогаш бо живот не сум пиел антидепресиви после 31 год сега прв пат во живот освен Кетонал за Глава и Антибиотик ништо не сум пиел па малце ми е страв затоа и прашувам знам дека некој знае повеќе од мене

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    16.030
    Како што ти рекол док така прави.

19. Carry

Carry Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    33
    Од стресот ти е не се секирај а и покачените маснотии чим ти се малце нема место за паника можеш да ги намалиш тие лесно само внимавај на исхраната не јади зачинето не јади запршки мрсно не јади мислам јади ама во мала количина пробај повеќе овошје да јадеш и испитај за 1 месец и ке видиш

На LiSa_7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.388
    Допаѓања:
    4.778
    Еве сум денеска цел ден жива вода се прам, па ми се суши устата, пијам вода џабе, па ми се повраќа, грбот ме боли… и стресен ми е периодов премногу, незнам што попрво ми е… туку од утре пекол ќе е како да одам на работа уште од сега ме фаќаат паники… со такси одам од пред врата до пред врата ама сите зборат околу мене страшно зешко ќе е, читам опасни температури абе ми се чини во моментот ке припаднам:sweat:

Туку луѓе од секогаш сум се плашела од депресија, оти депресијата ме асоцира на самоубиство, овие дена во најкризните моменти ми идат такви мисли премногу се плашам дека ќе си напрам нешто на себе;( Како да се убедам дека не е така